PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Raz na jakiejś imprezie totalnie pijany gadałem z obcym kolesiem o filmach. Koleś polecał mi jakieś tytuły i pamiętam, że ja też mu poleciłem kilka klasyków kina. Następnego dnia przez mgłę pamiętałem tą rozmowę i zajrzałem do notatnika w telefonie, bo pamiętałem, że tam zapisałem polecane przez niego tytuły. "O Boże, z kim ja gadałem o kinie" - pomyślałem. Wśród kilku śrutów poleconych przez nowego znajomego pojawił się właśnie ten film.

Vincent02

Ten film jest genialny, koleś miał całkowitą rację.

ocenił(a) film na 3
0wner2

czytanie ze zrozumieniem się kłania, ty kiepie,
jego kolega wcale nie powiedział że film jest genialny.

plantum

Polecił mu go, więc musiał uznać ten film za co najmniej dobry. Kiepie.

0wner2

donnie darko, dzien swira i lot nad kukulczym gniazdem oceniasz tak samo jak ten badziew? to film ze zupelnie innej ligi. ale szacunek za te, ktore wymienilem ale radzilbym obejrzec sucker punch i niezniszczalnych jeszcze raz, a pozniej tamte 'dziela'

vhv666

Oglądałem Niezniszczalnych i SP z 6 razy minimum i uważam, że załgują na 10 w swoich kategoriach, a kto porównuje je do filmów co wymieniłeś to niestety jest idiotą.

0wner2

high school musical tez jest wybitny w swoim gatunku. wiec tez uwazasz go za arcydzielo?

vhv666

W gatunku musicalu? Na pewno nie jest wybitny. Zresztą jak można porównywać film między gatunkami.

neo_angin

chodzilo mi raczej o gatunek kiczu i pedalstwa:-) w tym jest genialny tylko biebera tam brakowalo a w sucker punch katy perry

vhv666

Tylko że jest pewna różnica. SP to zamierzony kicz, a HSM niekoniecznie.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

zamierzony kicz to może być w komedii/parodii, ale nie w filmie który chce pozować na wartościowy...

plantum

Haha, to co powiesz o filmach Tarantino? A nie sorry, jesteś na nie zbyt głupi.

plantum

Kiedy ci Sucker Punch aspirował do mega ambitnego dzieła? To jest hołd dla dzisiejszej popkultury. Poza tym takie Pulp Fiction też jest trochę kiczowate co nie umniejsza że jest świetny. Kicz jest w obu zamierzony w pełni.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

apirował, wystarczyło oglądać uważnie - te gadki o aniołach i te przerysowane ujęcia na początku filmu.....

plantum

Jezu ale ty mało wiesz o filmach. Przesłanie nie warunkuje ambitności filmu. Ono może być dopełnieniem filmu rozrywkowego.

neo_angin

Przesłanie nie warunkuje ambicji filmu? To jest jeden z głównych czynników, które powodują, że film można uznac za ambitny. A jeśli reżyser stworzy film, który będzie zarazem niezłą rozrywką a na koniec doda do tego konkretny przekaz, to brawa dla takiego twórcy. Świetnym przykładem takiego filmu może byc "Człowiek z księżyca" Formana. Film jest biografią do tego dosc śmieszną w wielu scenach, a na koniec jeszcze widz uświadamia sobie przekaz filmu poprzez postawę do życia głównego bohatera.

Vincent02

"Przesłanie nie warunkuje ambicji filmu"

Dokładnie tak. Pooglądaj filmy Q. Tarantino. Gdzie tam masz jakiekolwiek przesłanie? A nie zmienia to faktu, że jego filmy są ambitne.

neo_angin

On kompletnie nie ma pojęcia o kinematografii, zobaczył Avatara, kilka bajeczek Disneya i jest już uszczęśliwiony, dla niego to spełnienie filmowych marzeń. No ale cóż, są też tacy.

ocenił(a) film na 3
0wner2

no cóż, dla ciebie spełnieniem filmowych marzeń jest kicz jakim jest adrenalina oraz kicz jakim jest SP

plantum

Filmy lepsze od Avatara po stokroć.

ocenił(a) film na 3
0wner2

.....na brzuchu będziesz się czołgał i proch będziesz jadł po wszystkie dni twego istnienia......

pokolenie Avatarowe zmiażdży ci głowę,
a ty ujebiesz nas w piętę....

plantum

Dobry żart. Pokolenie avatarowe powoli zanika i całe szczęście.

0wner2

Sam Plantum musi przyznać że pokolenie Avatorowe to twórcy największego syfu na tym portalu. Wojna z fanami Ojca Chrzestnego jest tego przykładem. Od tego zaczęła się chora mania na multikonta na FW.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

twórcami największego syfu są samozwańczy bogowie, ot taki 0wner na przykład

plantum

Kłamstwo! Ja sobie wybrałem jeden film (Sucker Punch), a avatarcowcy trollują na tematach każdego znanego filmu. Oczywiście ja nie trolluję, tylko poluję na trolle.

plantum

Tak ale jak nie zauważyłeś to 0wner2 nie robi syfu w rankingu w odróżnieniu od dzieci Avatara. Już wszędzie fani Avatara są synonimem idiotyzmu.

neo_angin

A plantum to ich przewodnik w drodze ku totalnemu ogłupieniu.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

o co ci w ogóle chodzi? mogę wiedzieć?

plantum

O Multikonta. Nie mówię akurat o tobie ale ogólnie.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

są przeszłością. A pozatym tworzyli je zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy avatara

plantum

Chyba mało wiesz. Ta afera z Avatarem zaczęła manię na multikonta która trwa do dzisiaj.

vhv666

HSM to ścierwo.

ocenił(a) film na 7
Vincent02

Chyba jak notatnik czytałeś to byłeś pijany.