PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Mam wrażenie, że nikt nie spodziewał się tego, co rzeczywiście w tym filmie zobaczy. I choćby z tego powodu - warto.

http://trochekultury.wordpress.com/2011/04/06/steampunk-w-mandze-zakochany-sucke r-punch/

ocenił(a) film na 3
Wroobel_2

" nikt nie spodziewał się tego, co rzeczywiście w tym filmie zobaczy."

no ja naprawdę się nie spodziewałem się że zobaczę tak kiepskie efekty komputerowe.

ocenił(a) film na 7
plantum

Kiepskie to są twoje komentarze na FW, wynikające prawdopodobnie z równie kiepskiego poziomu rozwoju intelektualnego.

ocenił(a) film na 3
SzokkuTasa

gadaj zdrów

ocenił(a) film na 7
plantum

Co tam? Przerabialiście nowe powiedzonka na lekcji języka polskiego i w końcu coś dotarło do twojej główki?

ocenił(a) film na 3
SzokkuTasa

avtr jest lepszy, ja to wiem, ty to wiesz.
więc nie produkuj się niepotrzebnie.

ocenił(a) film na 7
plantum

Oszczędzaj więc nadgarstki i uważaj z rozrzutem, bo niedługo Neytiri zmieni kolor z niebieskiego na biały.

ocenił(a) film na 3
SzokkuTasa

avtr jest lepszy, ja to wiem, ty to wiesz.
więc nie produkuj się niepotrzebnie.

ocenił(a) film na 7
plantum

Pamiętaj jeszcze żeby zawsze później umyć ręce.

ocenił(a) film na 8
Wroobel_2

To Twój tekst?:) Jeśli tak to gratuluję stylu. Lubię takie cięte recki:) Wynika z niego, że SP jest trochę jak szachownica. Osobiście uważam, że taki mały toksyk w odniesieniu do filmu to ciekawe odczucie:] Dla mnie automatycznie tym plusuje. Bardzo ciekawa jestem tego chaosu^^ no i zaintrygowana brakiem satysfakcji... po obrazie, który, jak pisze autor, serwuje dawkę czegoś, czego nie można włożyć między nawiasy. Taki paradoks najczęściej łączy się z poczuciem zmarnowanego potencjału.. Mam nadzieje, że nie o to chodziło;)) Szkoda tylko, że gra aktorska pozostawia wiele do życzenia... Natomiast zdjęcia, ujęcia kamery od razu wpadają w oko. No i film w konwencji fantasy, z mangowymi motywami, uważam, za jak najbardziej SI.

Coraz bardziej się zastanawiam nad nową opcją na weekend:] Po tej właśnie recenzji uważam, że filmowi winna jest bliższa penetracja 8]

ocenił(a) film na 7
Lajla

tak, tekst jest mój, dziękuję za komplement ;-) Sucker Punch jest o tyle paradoksem, że napędzany jest wszechobecną akcją, która okazuje się być punktem wyjścia dla - uwaga! - dramatu psychologicznego i drobnego moralitetu. nie wiem.. to trochę tak jak sosy słodko-kwaśne :-) nie zawsze się zgrywają, ale urozmaicają smak.

im dłużej się zastanawiam nad grą aktorską, tym więcej myślę, że mogła być ona zamierzona, tzn prowadzenie jej na poziomie dwuwymiarowych laleczek barbie - bo skoro nawiązywać mają do bohaterek anime, to czy nie powinny całej stylistyki przejąć od animowanych bohaterek?

film wymaga penetracji, dogłębnej wręcz, więc polecam i pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
Wroobel_2

Jestem zachwycony twoją recenzją, wyraziłeś wszystko tak jak ja to widziałem a nie potrafiłbym nigdy tak o tym napisać.
To najlepsza recenzja filmu, jaką czytałem w życiu. Wyślij swoje CV do Filmwebu, bo moim marzeniem jest żeby tacy ludzie jak ty pisali o filmach na możliwie jak najszerszą skalę. Geniusz !!!

Wroobel_2

Co do tego aktorstwa to się trochę nie zgadzam - Ty chyba nigdy nie widziałeś naprawdę słabej gry aktorskiej ;)

użytkownik usunięty
Wroobel_2

>Sucker Punch jest o tyle paradoksem, że napędzany jest wszechobecną akcją, która okazuje się być punktem wyjścia dla - uwaga! - dramatu psychologicznego i drobnego moralitetu.

Hurra, no wreszcie ktoś z recenzentów to zauważył! :) Czasami naprawdę mam wrażenie, że osoby krytykujące Sucker Punch za rzekomy brak fabuły całkiem olały to co bohaterki mówią i co się dzieje tak naprawdę z nimi i wokół nich, jakby wszystko działo się w wyobraźni Baby Doll...

A recenzja fajna, pomimo że tak mniej więcej z połową trudno mi się zgodzić ;)

Wroobel_2

Gratuluję, bardzo dobra recenzja ;)