PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Spodziewam się karczemnych awantur o to że film ma zerową fabułę i jedynie co ma do zaoferowania to odmóżdżającą akcję i przekrzykiwanie się o to kto film zrozumiał a kto nie...

Co do mnie. Oglądam trailer po kilka razy dziennie ;) Już sama panna w szkolnym mundurku naparzajaca się z wielkimi samurajami sprawiła że na film czekam gryząc paznokcie... Wiem że trailer może być totalną zmyłką i może niezbyt dobrze jest wyciągać z niego wnioski ale skoro już zacząłem... To będzie film dla takich "dużych chłopców". Tu jest wszystko wrzucone do jednego worka i mocno wstrząśnięte. Samuraje, SS-mani, smoki, gangsterzy, laski w klimacie pin-up (te plakaty mmmmm ;) Do tego akcja, akcja i akcja... Świetne ujęcia przywodzące na myśl japońskie gry.... To sprawi że film będzie kultowy ale będzie miał też wrogów. Fakt może się okazać że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego i gulasz może wyjść niestrawny ale moim zdaniem reżyser jest w pełni świadomy tego co robi (a przynajmniej takie sprawia wrażenie) I ten film będzie dokładnie taki jaki powinien być. Czysta nieskrępowana rozrywka... Dokładnie o to chodzi ;) Tak więc uzbrajamy się w cierpliwość i czekamy...

Christoph_Gangrel

To nie byli SS-mani, tylko Niemcy z Wielkiej Wojny, lepiej znanej jako I Wojna Światowa. Zgodzę się, że film ma klimat , a to dopiero trailery! Czekam z niecierpliwością.

ocenił(a) film na 8
j_a_d

Pełna zgoda,zaliczam się do "dużych chłopców" a trailer zapowiada film marzeń.Jak na razie najbardziej oczekiwana przeze mnie premiera 2011 roku(przynajmniej do czasu aż pojawi się zwiastun "Immortals"...)

Christoph_Gangrel

Zapomniałeś o robotach w stylu Terminatora :D Czekam na film z niecierpliwieniem, wszakże Snyder to geniusz co potwierdził Watchmenami i 300 ;]

Christoph_Gangrel

Ja mam podobnie, trailer oglądam przynajmniej raz dziennie. Mam nadzieję że do akcji, dziewczyn, smoków, robotów, i różnych światów (widać w trailerze: sf, fantasy, steampunk, daleki wschód ) dojedzie porywająca historia. Sugerując się poprzednimi filmami Snyder'a (świetny watchmen i dobre 300), to nie ma się raczej czego obawiać. Co do dyskusji na filmwebie, to napewno pojawi się ktoś z chsłami "ale chała" "zero fabuły",czy "bezmyślna sieczka", ale ja spodziewam się, że szybko przybędą "feministki" (z których większość zapewne nie widziała filmu) zarzucające "Sucker Punch" seksualną obiektyfikację kobiet.

P.S. Co do żołnierzy cesarstwa niemieckiego, to czy ktoś zauważył że niektórzy z nich są nieco zdeformowani? Czyżby to były niemeckie zombie albo mutanci?

grindif

Nie zauważyłem deformacji, co najwyżej mają zupełnie inne maski przeciwgazowe niż w rzeczywistości. A w której sekundzie miały być te deformacje.

j_a_d

http://www.youtube.com/watch?v=6dzikBZTUy8&hd=1

42 - 43 sekunda, żołnierz po lewej, zwróć uwagę na głowę

grindif

No tak, masz rację.

ocenił(a) film na 3
Christoph_Gangrel

Mam nadzieję że nie skończy się to tak jak w przypadku Starcia Tytanów, tam trailer bł nawet lepszy niż ten, a wyszło totalne dno. Mam też nadzieję że wszystko co jest w Sucker Punch nie zostąło już pokazane w trailerze, to niestety częsty chwyt ostatnimi czasy. Jeżeli chodzi o Snydera, 300 było genialne, a na Watchmen wyszedłem w połowie seansu. Mam nadzieję że po , dla mnie, słabym filmie przyjdzie film dobry.

ocenił(a) film na 7
the_cassidy_kid

Dla mnie oba dobre

ocenił(a) film na 7
axsas

Dla mnie oba dobre. Jak można wyjść w trakcie filmu. Ja zawsze całe oglądam nawet coś co mi nie pasuje. Żeby coś komentować musisz wiedzieć co.

PS: Hełmy z 2wojny światowej, charakterystyczne dla hitlerowców. Z 1 wojny miały ostre "czubki" na górze.
Sorry za 2 posty.

axsas

Nie. Hełmy są z I WŚ. Od końca VXII wieku poza jednostkami Kirasjerów hełmy jako element ochronny zanikły zupełnie. Pikenhałba nie była tylko noszona przez Prusaków, potem Niemców, ale jej wariant używali także Brytyjczycy - też miał tak mały szpic na górze. Jednak gwałtowny rozwój artylerii i spowodował, że już w pierwszych bitwach żołnierzom pod czapki zaczęto wkładać stalowe "mycki", które miał chronić głowę przed odłamkami. W 1916r. Niemcy wprowadzili nowy typ hełmu - Stahlhelm - wzorowany na szufli do węgla (nie wiem jak to dokładnie nazwać). Miał on pierwotnie chronić nie tylko głowę i kark, ale także twarz, stąd te dwa zaczepy widoczne po bokach. Jednak hełm i bez tego był dodatkowym obciążeniem, więc zrezygnowano z tego rozwiązania. Stahlhelmu używała także armia Austro-Węgier, Szwajcaria jak też niektóre armie z Ameryki Południowej np. Argentyna, czy Chińczycy w latach 20. XX wieku. Jeśli chcecie wiedzieć, jak wyglądałby Stahlhelm z maską osłaniającą twarz zobaczcie sobie screeny z gry Valkyria Chronicles na PS3.

ocenił(a) film na 7
j_a_d

Stahlhelm podczas 2 też był. Jednak maska gazowa z 2 wojny lub nowsza. Amunicja na szyi jakby współczesna

axsas

Był, ale te są ewidentnie z I WŚ. W II WŚ Stahlhelm był pozbawiony tych "różków". Ale to robili amerykanie, a na dodatek jest w klimatach fantasy/SF, więc o poszczególne elementy ekwipunku nie ma chyba sensu się wykłócać.

Christoph_Gangrel

Ja Ci dam "dużych chłopców"! DYSKRYMINACJA! :P Jestem kobietą i nie mogę się doczekać premiery tego filmu! Trailer jest boski - ta akcja i te połączenie... no, dość odważna mieszanka, zobaczymy jak wyszło.
Walczące dziewczyny z psychiatryka. Nie mogę się doczekać (tak, wiem, już to mówiłam :P)! :D

ocenił(a) film na 7
Christoph_Gangrel

no tak trailer jest mocny! też go sobie czasem odpalam żeby sobie humor poprawić no i nacieszyć wzrok.
faktycznie o stronę wizualną nie boję się tak, jak o stronę merytoryczną ale ufam panu Synder'owi tak jak ufałem przy wspaniałych Watchmenach.

a jako że jestem fetyszystą japońskich mundurków, podkolanówek, podwiązek to w połączeniu z katanami, samurajami, smokami, karabinami, i "niby nazistami" z mechami w parze jestem ogromnie napalony na ten film! ba na to dzieło! że nie wiem jak wytrzymam do wiosny!

ocenił(a) film na 8
Christoph_Gangrel

Wszystko jest naprawde suuuper oby tylko to nie był kolekny gmiot co na początku wszystko fajnie a potem pomysł sie wyczerpuje w połowie filmu, no i oczywiście trailery zbyt częstto bywaja mylace.
mam jednak przeczucie że sie nie zawiode w końcu to Snyder :P

ocenił(a) film na 4
Christoph_Gangrel

Ten trailer zrobił coś bardzo specyficznego, z czym jeszcze się nie spotkałem.
Zawsze, gdy oglądam jakiś zwiastun, wyrabiam sobie wstępną opinię na temat filmu, który promuje. Oczywiście zdarza się, że trailer jest wg mnie świetny, a film okazuje się kiepski, lub odwrotnie, ale zawsze trailerek wystarczył, żebym miał jakieś wstępne zdanie na ten temat.
A tu nic! Oglądałem ten zwiastun już kilkanaście razy i nie wiem, co o tym myśleć. Nie mogę się doczekać tego filmu, tak samo mocno, jak mocno się go obawiam.
Cóż... czas pokaże.
Jedno wiem na pewno. Wybieram się na niego do kina. Mam nadzieje, że do strony wizualnej dołączy fabuła i razem będą warte ceny biletu ^_^

Najbardziej obawiam się, że te wszystkie dziewczyny, będą miały z grubsza ten sam charakter, bo wszystkie na plakatach sprawiają podobne wrażenie.
Ale na razie dwie faworytki: Sweet Pea i Babydoll ^_^

ocenił(a) film na 5
Christoph_Gangrel

jak już wspominałem, przy okazji wypuszczenia trailera Snyder robi filmy które albo się kocha albo nienawidzi. Trailer Sucker Punch pokochałem i co jakiś czas sobie go puszczam dla przyjemności. Co do filmu, to się okaże czy fabuła będzie na tym samym poziomie co strona wizualna. Po 300 i Watchmen, mam pełne zaufanie do Snyder i na pewno pójdę do kina na ten film, chociażby żeby zobaczyć Emily Browning w szkolnym mundurku, walczącą z mechanicznymi samurajami :)

Christoph_Gangrel

Również na mnie zwiastun zrobił duże wrażenie. Jednakże, tak jak już pisali przedmówcy, obawiam się, że poza dobrą akcją może zabraknąć ciekawej fabuły (chociaż mam również niskie wymagania co do tego :) ). Mam też nadzieję, że nie pokażą w zwiastunach połowy filmu jak to miało miejsce np. przy okazji Terminator: Salvation. Pierwszy trailer wygląda na prawdę zachęcająco i ma się ochotę oglądać go ponownie co pewien czas. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze jak np. w przypadku 300 :)

Bartek2

dla mnie film posiada cycki sporo cycków więc będzie hitem w ameryce

Christoph_Gangrel

Christoph_Gangrel, Ty Nostradamusie! Twoja przepowiednia z pierwszego akapitu dokonała się w pełni. Inna sprawa, że to była niemal oczywista oczywistość, że tak będzie.