Co to było?! Po tym reżyserze spodziewałem się czegoś lepszego. No ale podobno każdy twórca filmowy musi mieć w karierze jakiegoś klopsa mam nadzieje ze Snyder będzie miał tylko Sucker Punch.
Nie trzeba specjalnie zagłębiać się w ten film. Nie ma w nim nic trudnego do rozkminy. Wg mnie Snyder lepiej by zrobił gdyby osadził wiecej akcji w realnym ( rzeczywistym) świecie a nie zminimalizował ten watek do pierwszej i ostatniej sceny.
Słow-motion, ostra muzyka, efekty atakują widza niemal w każdej ze scen. W Sucker Punch na pewno jest kolorowo i pstrokato. Cały film przypomina raczej grę komputerowa. W tym filmie jest wszystko: efekty, wybuchy, laski , smoki, orki, rycerze, ninja, Niemcy, dwupłatowce,sterowce, burdel, prostytutki, tance etc.
I gdzieś tam miedzy tym wszystkim jest pomysł na fabułę. (podkreślam „pomysł na fabułę”). Może i ten pomysł był dobry- ucieczka w wyobraźnie itd. Ale realizacja jest fatalna. Film jest dosłownie przeładowany! A fabuła utopiona w efekciarstwie i głupocie.
Kupa w kolorowym papierku po cukierku.
1/10
Masz prawo nazwać tak ten film, zwłaszcza że to niezłe porównanie. Ale zważ, że film jest mocno eksperymentalny, na pewno każdy na planie liczył się z kontrowersyjnym odbiorem. Wielu ten film się podoba, ja podnioslem ocenę za odwagę. Mimo wszystko.
Mam podobnie... pomysł jest, ale bez pomysłu na realizacje, więc przykryto wszystko masą efektów (swoją drogą animacje mi się podobały) i kilkoma laskami. Ogólnie byłaby totalna klapa gdyby nie to echo z drugiego dna, które stara się coś powiedzieć, ale kurna - nie da się zrobić filmu z głębszym przesłaniem gdy non-stop jest sieka na ekranie. Tyle ode mnie dziękuję :)
Nie rozumiem czego wam się nie podobał. Mnie osobiście bardzo zaskoczył tek film. Naprawdę. Świetna obsada. Cały film oglądam z zapartym tchem. Świetnie dobrana muzyka. Podnosi adrenalinę. Naprawdę nie wiem czego wam się nie podobał. Jakbyście mogli wyjaśnić ...
Podziwiam za przetrwanie tego filmu, ja nie dotarłam do końca. Ale z tego co napisałeś, to właśnie tak myślałam, że się zakończy.