PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Moja ocena

ocenił(a) film na 6

Od razu podkreślę, że nie jestem jakimś specjalnym znawcą gatunku.
A więc ja film oglądałam, przeskakując momenty które działy się "w głowie" Baby Doll.
Nie podobało mi się to, że nie miały nic wspólnego z tym co się dzieje w rzeczywistości.
I co z tym teatrem? Był on "naprawdę" czy tylko w wyobraźni, bo jeżeli chore psychicznie
dziewczyny zmuszano do prostytucji i występów w teatrze to gratuluję panu reżyserowi pomysłów.
I ta wstawka o aniołach, zupełnie bezcelowa, przynajmniej dla mnie.
Sama lobotomia mnie przeraziła. Jak można było coś takiego ludziom robić.
No i to by było na tyle.
A co do wyglądu dziewczyn. Każdy ma inny gust, a ja jako kobieta szczerze uważam, że wszystkie
były ładne. Każda inny typ urody, wiec co kto lubi etc.
Moja ocena:
6/10

ocenił(a) film na 8
Vanillla

"I co z tym teatrem? Był on "naprawdę" czy tylko w wyobraźni, bo jeżeli chore psychicznie
dziewczyny zmuszano do prostytucji i występów w teatrze to gratuluję panu reżyserowi pomysłów. "

Nie, dziewczyny nie były zmuszane do prostytucji. Prawdziwym światem był zakład dla chorych psychicznie, pierwszym poziomem wyobraźni był burdel, czy jak tam to sobie nazwiesz, a 2 poziom, to właśnie to, co przewijałaś :)
Wstawka o aniołach... tutaj chyba chodziło o to, że Sweat Pea miała takiego anioła, i była nim Baby Doll, ale ręki uciąć nie dam, nie wiem, co autor tego filmu miał na myśli ;]

ocenił(a) film na 7
jaskier02

SPOILER!
Myślę, że burdel był naprawdę a one tak do końca nie były chore psychicznie tylko właśnie zazwyczaj sieroty.
Nie zauważyłam tej granicy między rzeczywistością, 1 poziomem wyobraźni a 2 poziomem, każdy natomiast widzi różnicę między psychiatrykiem a tymi walkami jakkolwiek je nazwać. Dlatego myślę, że ten "burdel" był prawdziwy, bo po co na końcu gliny zwijałby Blue(?), za lobotomie? Nie sądzę, myślę właśnie, że ten psychiatryk musiał się jakoś utrzymywać, a taniec był im również potrzebny do występów. Jeśli to by była wyobraźnia, to taniec głównej bohaterki nie ma sensu. Dlatego, jeśli możesz napisz mi gdzie jest ukazana różnica między 1 poziomem wyobraźni a rzeczywistością. Bo jeśli burdel był nie prawdziwy to film traci w moich oczach.

Film polecam obejrzeć, choćby dla samej muzyki, chociaż sama historia, która jest przedstawiona jest całkiem fajna.

ocenił(a) film na 7
thebadass

"Dlatego myślę, że ten "burdel" był prawdziwy, bo po co na końcu gliny zwijałby Blue(?), za lobotomie?"
Za podrabianie podpisów - które wiązały się z bardzo poważnymi następstwami, oraz za seksualne wykorzystywanie pacjentek. Dlatego właśnie burdel a nie np klub golfowy. Tak czy inaczej był to wytwór wyobraźni Babydoll. Tyle osób już na ten temat pisało i podawało dowody że nie ma sensu się powtarzać.

thebadass

Blue zostal zatrzymany za 1) podrobienie podpisu lekarza i nieuzasadniony wyrok lobotomii na babydoll 2) pewnie nikt tego nie wiedzial, ale za wykorzystywanie pacjentek tez moglby zostac zabrany

Kazdy szpital musi sie utrzymywac, ale nie spotkalem sie, zeby ktorykolwiek wykorzystywal do tego celu prostytucje i wystepy pacjentek.

Roznice miedzy psychiatrykiem a burdelem widac w ubiorze i pozycji postaci, wystroju pomieszczen. Owszem, nieraz nie wiadomo gdzie akcja sie dzieje (na ktorym poziomie wyobrazni), ale to nie znaczy ze oba poziomy sa jednym i tym samym

dla mnie aniolem byl dowodca dziewczyn podczas tych s-f i fantasy, oraz kierowca w rzeczywistosci

ocenił(a) film na 7
pether

Dzięki za odpowiedzi, macie rację.

ocenił(a) film na 3
Vanillla

Również przewijam momenty drugiego poziomu.Nie ciekawią mnie wcale. Chyba po prostu nie jestem również fanką tego typu.