PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86031
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Pierwsza myśl jest jednak najlepsza. Gdybym zaufała ogólnej ocenie filmu z pewnością mogłabym wykorzystać te niemal dwie godziny, mówiąc wprost, lepiej. Choć początkowe sceny wyjaśniające okoliczności znalezienia się bohaterki w szpitalu są interesujące, każda kolejna scena utwierdzała mnie w przekonaniu, że był to zły wybór. Oczywiście nie znalazłam w filmie tego, czego właściwie szukałam, tj. zagłębiania się w psychikę bohaterki, bezpodstawnie skazanej na zabieg lobotomii, i zapewne przerażonej tym faktem. Jedyne co pozycja ma nam do zaoferowania to półnagie, zgrabne młode kobiety z broniami w ręku, niszczące sterowce i pracujące w czymś na kształt burdelu. Raj dla erotomanów i fanów kobiet dominujących! Jednak dla mnie w filmie nie było zupełnie nic, żadnego sensu (bo czy normalnym jest, że choć Baby Doll wysłana została do psychiatryka, ląduje w burdelu żeby tańczyć? Jeśli tak, to z czyjąś logiką jest coś mocno nie tak) czy zajmującego zakończenia, mimo ciekawej idei. Sucker Punch jednakowoż może pochwalić się adekwatnym do treści tytułem. Bije w twarz swoimi ordynarnymi efektami specjalnymi biednych, naiwnych ludzi zachęconych przez jakże barwny i tajemniczy opis filmu. A wszystko co dostają to wyglądająca jak pusta lalka barbie dziewczyna z, ostatecznie, uszkodzonym mózgiem. Oby tylko mój własny nie doznał żadnych trwałych skaz.

ocenił(a) film na 1
Pad

Podpisuję się pod wypowiedzią Pad. Sucker Punch to jeden z najgorszych filmów jakie widziałem. Nie ma w nim nic wartego uwagi. Całkowicie się na nim zawiodłem... Te "ambitne" ujęcia, ta "poważna", "głęboka" fabuła.. Kawał bezwartościowego kiczu...

ocenił(a) film na 3
Pad

Wydaje mi sie, ze burdel byl wymyslony przez glowna bohaterke, na koncu akcja przenosi sie ponownie do szpitala, i wtedy mialoby to jakis sens.

ocenił(a) film na 8
Pad

Film nie mial pokazac psychiki bohaterki tylko nasza wlasna. Do tego burdel byl jej wyobrazeniem szpitala. Kazdy ucieka czasem do swojego wyimaginowanego swiata, w ktorym moze robic co chce i ten film to wlasnie pokazuje

ocenił(a) film na 8
Pad

czy ja wiem czy nie pokazuje psychiki, w trudnych momentach moja psychika potrafila tak wygladac kiedy bylem dzieckiem