PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Czytając opinie różnych osób na temat tego filmu, czegoś nie rozumiem. Widzę pretensje do
osób dających wysokie oceny temu filmowi bo "ma płytką fabułę"/"nie ma fabuły". Ode mnie
Sucker Punch dostał 10/10, bo było w nim wszystko czego oczekiwałem a nawet mnie
dodatkowo zaskoczył. Były efektowne walki, gorące laski, broń biała, palna, ciężki i odrobinę
(jak dla mnie) psychodeliczny klimat, dodatkowo zaskoczyły mnie Nazi-Zombie oraz smok i
stwory wyglądające jak orki z WP. Co do fabuły - nie oczekiwałem po tym filmie głębokiej
fabuły i nie byłem zaskoczony tym co było. Bo film idealnie sprawdza się w kategorii filmów
do obejrzenia sobie i wyciągnięcia z niego tylko rozrywki, a nie głębokich jak rów mariański
przemyśleń. W moich oczach w pełni zasłużył na ocenę 10/10.

ocenił(a) film na 7
Basu

Co do tych przemyśleń - sam sposób przełożenia rzeczywistości na wykreowany przez Babydoll świat, zmusza do wysilenia szarych komórek.

onionmaster

Po obejrzeniu filmu, pobudził on moją wyobraźnię, i zacząłem się zastanawiać jak wyglądało to wszystko w rzeczywistości :)

Rysiu11

Ty lepiej się przyznaj że co innego ci pobudził, a nie zwalaj na wyobraźnię. Oglądałam - szału nie ma, aczkolwiek ciekawy film.

20rysia

Twoja wypowiedź mnie pozytywnie rozwaliła ;D hahah

ghost_cinema

Haha dzięki :)

20rysia

oglądałaś ? Kiedy ?

Rysiu11

Wczoraj w południe obejrzałam... xD A potem byłam w kinie na Harrym Potterze w 3D xD

20rysia

I jak śmiesz mówić że szału nie ma, he ? Wiem że ty ino horrory, ale wiesz, przecież ten film genialny jest. Jak przyjedziesz to się policzymy ...

Rysiu11

Jakbym była facetem to pewnie bardziej by mi się podobał xD mnie nie "pobudzają" dziewuchy w kłusych kieckach :D

20rysia

tak między nami to oglądałaś wersję CAM zgadza się ?

Rysiu11

Nie. Oglądałam HD kochanie ^^

20rysia

Dobrze. Ale przyznaj, że film nie był kiepski :)

Rysiu11

Kiepski nie był... ciekawy, ale jak mówię... szału nie ma :P

ocenił(a) film na 9
Basu

Prawda, klimat filmu, jego muzyka wszystkie te sceny dziejące się w umyśle dziewczyny marzącej o wolnosci. Film w swojej klasie jest świetny, świetna rozrywka, jak dla mnie. Morał filmu też mi się podobał. Bądź co bądź nie był to specjlaie cięzki film, mimo tych zmian rzeczywistosci. Jeszcze raz wspomne o muzyce która jest niesamowita, idealnie nadaje klimat. Zresztą Zack robi takie filmy z tym klimatem który uwielbiam, taki przykład: Watchman -> film miał różne opinie, a dla mnie klimat tego filmu i jego realizacja na najwyższym poziomie. Ci co bardzo nisko oceniają ten film i głośno krytykują, nabierzcie trochę dystansu, rozumiem że kliamt mógl sie nie spodobać oraz pomysł na ten film, ale odrazu ujadać, że to jeden z gorszych filmow bo nie jest (pseudo)ambitną produkcją lub nie ma takich bajeranckich wybuchow tak Transforers, cze każdy komu sie podoba ten film to idiota. Konstruktywna krytyka -> Tak, Idiotycza Krytyka -> Nie. Sam wacham się między oceną co do tego filmu. Póki co dam 9/10

ocenił(a) film na 9
robhans

Ja miałam dać 8 jednak pod naporem krytyki dałam 9:)
Ten film dosłownie powstał dla mnie... Już tłumacze.
Po pierwsze MUZYKA, Bjork idealnie nadaje się do takich filmów, a po za tym znałam każdy utwór w tym filmie, podkreślę słowo każdy, Podobały mi się covery, wszystko co związane z muzyką mi się podobało. Bardzo lubię jak w filmie muzyka odgrywa spora role.
Po drugie klimat, sposób kręcenia, sceny! Klimat jak wyciągnięty prosto z gry grozy, potworki, ładne dziewczyny i sceny walki!
Po trzecie fabuła której zarzucają ze jej nie ma. Fabuła dla mnie prosta i skomplikowana zarazem. bo niby dziewczyny mają zdobyć 5 elementów żeby odzyskać wolność ale z drugiej strony dzieje się to wszystko w innym stworzonym przez nie świecie. Można zarzuci bezbarwność barwnych postaci :P bo tak naprawdę niewiele wiemy o ekipie walczącej o wolność maja fajne ksywy ale skąd się wzięły, kim były, dlaczego? Jednak miały niezłe stroje i pasowały do roli (trochę bałam się o niektóre postacie i grę aktorską ale wypadło naprawdę dobrze)
Po czwarte lubię taką zakręcona historie w której nie wiadomo czasami gdzie teraz i kto to.

Jak mówiłam film idealny dla mnie:)

Na koniec wrócę do muzyki, chciałam zwrócić uwagę na to żeby wsłuchać się w słowa piosenek, ja miałam ułatwione zadanie bo znałam każdą (już prawie śpiewałam) mówię o wsłuchaniu się bo bo naprawdę kawał dobrej roboty!

Jeszcze dodam ze film spodoba się graczom, powinni tak nakręcić Prince of Persia bo taki miała klimat w grze.

ocenił(a) film na 7
Basu

Basu bo to był steampunkowy film;]