PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86031
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Artystycznie piękny, a treść nabiera pełnego kształtu dopiero pod koniec filmu.
Słaby ? Brednie ludzi bez kszty wyobraźni. Naprawdę wystarczy tylko w skupieniu (dla adhdeowców) go obejrzeć by zrozumieć, że reżyser oprócz megaza*ebistych efektów rewelacyjnie pokazał świat porządnej dziewczyny uwikłany w brudy cywilizacji. Co jest prawdą a co nie to klucz do zagadki :)

italodrone

Zgadzam się z Tobą całkowicie. W tym filmie trzeba się przebić przez całą tą otoczkę fantasy żeby ujrzeć i zrozumieć to, co nie jest powiedziane wprost. Jak widzę, zadanie to okazało się zbyt trudne dla niektórych.. Chociaż muszę przyznać, że w połowie filmu zwątpiłam, ale w końcu Snyder mnie nie zawiódł. Naprawdę mocny, dający do myślenia film. Najlepsze jest to że po skończeniu seansu cały czas musisz myśleć nad tym, co tak naprawdę się stało.

SPOILER *Cała ta końcówka pobudza do myślenia, próbujesz sobie wyobrazić jak to, co działo się w wymyślonym świecie bohaterki przełożyć na rzeczywistość szpitala. Nie wiem jak Ciebie, ale mnie od początku zastanawiało o co chodzi z tymi aniołami stróżami o których Babydoll mówiła na początku. Cały czas zastanawiałam się, kto tutaj może być jej aniołem, i raczej żadnego kandydata nie było.. I nagle na końcu olśnienie - przecież to ona był aniołem Sweet Pea. Genialne.*

Jeśli czyta to ktoś, kto jeszcze nie widział tego filmu, to naprawdę zachęcam do poświęcenia mu tych dwóch godzin, bo warto. Tylko trzeba oglądać go z głową, skupić się nad nim, nie dać sobie zrobić lobotomii efektami specjalnymi. Jak to stwierdził ktoś w komentarzach do openingu tego fillmu na youtube: " This is seriously the most misunderstood movie of 2011."

ocenił(a) film na 9
agulinek92

Ja też miałem chwile zwątpienia, ale ... własnie ten film jest doskonałym przykładem na to że nie można, nie powinno się oceniać nie rozumiejąc całości, nie wnikając w clou.
Ogólnie nie lubię filmów w których megafantastyczne babki walczą i takie tam tarantinowskie ciągoty ;) to jednak tu zostałem pociągnięty do pewnej refleksji, która ma dobre przełożenie na ludzką (kobiecą) tragedię. Całość świetnie pokazana, lepiej bym tego nie wymyślił, muzyka ajakże zarąbista :)
Być może do tego filmu trzeba być troszkę bardziej uświadomionym, nie wiem, ale z pewnością nie każdy młodziak wie o czym my tu w ogóle piszemy :))

ocenił(a) film na 10
italodrone

Bardziej uświadomionym czego? Tak bardzo w swoich wypowiedziach starasz się sprawiać wrażenie "uświadomionego", że mam wrażenie iż za chwilę przepowiesz prawdziwą datę końca świata...

ocenił(a) film na 9
Sony_West

Chyba za dużo się skupiasz na wrażeniach... a co do daty to masz niestety pecha, nie powiem ;)

ocenił(a) film na 10
italodrone

Ok. Rozumiem informacja kosztuje. Ile?

ocenił(a) film na 9
Sony_West

Przekaż ile możesz na dożywianie dzieci w szkołach lub na pomoc bezdomnym. Szkoda kasy na ten koniec świata.

ocenił(a) film na 10
italodrone

Spoko, żartowałem :) no a kiedy mogę to zawsze coś rzucę na zbiórki charytatywne. Pozdrowienia serdeczne!