PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Szkoda, że nie ma takiej oceny na Filmwebie jak "głupi", to by mi w znaczącym stopniu ułatwiło sprawę. Zastanawiam się czy pan Zack nie zadał sobie pytania "Dlaczego nikt wcześniej nie wpadł na taki pomysł?!". Myślę, że ktoś wpadł, tylko zrezygnował, bo pomysł jest idiotyczny. Ale dość epitetów, przejdźmy do konkretów.

Krótka lista inspiracji pana Zacka, które wychwyciłem:
Kill Bill
Hero
Shrek
Call of Duty
Kill Zone
Matrix
Władca Pierścieni
Katedra (Bagińskiego)
Ja, Robot

Pomieszanie z poplątaniem. Autor prowadzi nas przez różne światy, na które w zasadzie nie ma pomysłu. "Wpadnij i zabij wszystko co się rusza, żeby zdobyć jeden duperel" taki jest generalnie zamysł przy każdej następnej... mapie. Gdy Baby Doll przedstawia dziewczynom swój "plan" jestem zaskoczony, że one biorą go w ogóle pod uwagę. Oto mój plan: "Mapa, ogień, nóż i klucz" - nie no k**wa, zaje***ty plan, I'm in! Plan pana Zacka jest mniej więcej tak przemyślany, jak plan jego bohaterki. Ot wrzucę do jednego kościołka kilka pomysłów, zamieszam i coś z tego będzie. Owszem, będzie. Papka o zapachu zgniłego jajka i smaku równie nieciekawym.

Jest jeden pozytyw. Dzięki temu filmowi zrozumiałem decyzję Billego Boba Thortona, który postanowił nie grywać we współczesnych filmach, w których musisz udawać, że spotykasz goryla, bo jest dorabiany komputerowo, zamiast go rzeczywiście spotykać . W tym filmie niewiele było rzeczy nie komputerowych. I to jest koszmarny minus, bo co za dużo to nie zdrowo. Efekty komputerowe są w porządku jeśli stanowią dodatek, a nie jeśli na nich opiera się film, więcej, jego fabuła!

Zack Snyder umie reżyserować, ale niech lepiej pozostanie przy reżyserowaniu cudzych pomysłów. Ode mnie 2/10... bo dziewczyny były ładne.

ocenił(a) film na 3
Fiyo

ja do inspiracji bym dodał na pewno "Labirynt Fauna", "showgirls" i grę "Bioshock".

Fiyo

"Niewyobrażalnie głupi"

Mówisz o sobie?

0wner2

"Niewyobrażalnie głupi film" - umiejętność czytania ze zrozumieniem. Ja cię nie obraziłem, więc dlaczego ty próbujesz obrazić mnie?

ocenił(a) film na 5
Fiyo

Dawno się tak nie wynudziłem oglądając film , cieniutki :/
daje 5/10 za kilka fajnych scen.

ocenił(a) film na 4
Mq112358

Początek nawet dobrze się zapowiadał, ale później już tylko mówiłam do siebie "Co to jest...". Z Fiyo zgadzam się co do tego "planu" oraz nieciekawej fabuły w wyimaginowanym świecie Babydoll. Zawiodłam się. Jednak muzyka niczego sobie...

ocenił(a) film na 4
30hurricanes

Dodatkowo, w połowie filmu miałam ochotę go wyłączyć, gdyż po prostu mnie nudził. Jednak, żeby sprawiedliwie ocenić pomęczyłam się do końca. Daję 4/10 za w miarę ciekawy początek i jakieś tam efekty.

ocenił(a) film na 1
Fiyo

Beznadziejnie beznadziejna produkcja. Ani klimatu, ani sensu, ani sensu... ani nawet krztyny sensu.
Nie pamiętam, kiedy tak się wynudziłam... nawet scen walk nie potrafili sklecić za grosz oryginalnych.
Przemiał wszystkiego, co tylko się nawinęło nie wyszedł na dobre.
A wiecie co? Łudziłam się nim obejrzałam, że może być chociaż zabawny... a tu lobotomia dla widza przez cały "seans"

ocenił(a) film na 2
Fiyo

Końcówkę przewijałem bo nie mogłem już wytrzymać. Również dałem 2/10 tylko ze względu na dziewczyny.

ocenił(a) film na 8
Fiyo

efekty sa metafora ucieczki w głąb własnego umysłu, podczas traumatycznych sytuacji, do świat fantazji, film oczywiscie swietny