PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86031
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Co było chyba dość oczywiste:

PG-13 for thematic material involving sexuality, violence and combat sequences, and for language.

Galadh

Chyba bardziej niż oczywiste. Żałosny film dla młodzieży nie mógłby mieć więcej.

ocenił(a) film na 7
Kazioo

"Avatar" oceniłeś na 10/10, a też ma kategorie PG 13

stąd wynika że lubisz żałosne filmy dla młodzieży i też dasz Sucker Punch 10/10 ;)

ocenił(a) film na 6
Luqash

Idąc twoim tokiem myślenia, ty też lubisz takie filmy. :) ok. wiem że to była ironia ;>

Luqash

@Luqash
Błędna droga dedukcji ;P
Lubię też filmy animowane z kategorią PG - ciekawe, co wg ciebie z tego wyniknie.

Podpowiedź w formie analogii:
Każdy kinomaniak to człowiek, ale nie każdy człowiek to kinomaniak.

ocenił(a) film na 6
Galadh

A co byście chcieli? R za co? za co się pytam? Moim zdaniem dobry film nie powinien ociekać seksem,brutalnością i przekleństwami.

użytkownik usunięty
bisban

.R byłby fajny , trochę nagości i seksu , przekleństwa i brutality , highendowały by ten film .

ocenił(a) film na 7

No, większosć filmów Snydera jest raczej przepełniona brutalnością, okrucieństwem i seksem< a sówkach nie mówie>, więc R nawet należałoby się spodziewać. Sądzę, że były jakieś cięcia..

Menetheris

Na 90% były, niestety:

http://www.filmweb.pl/news/Snyder+w+do%C5%82ku+k%C5%82opoty+z+%22Sucker+Punch%22 +i+%22Supermanem%22-70440

ocenił(a) film na 6

Po pierwsze: Przekleństwa- w niewinnych buziach kobiet? :D żart. Przekleństwa filmowi akcji zupełnie nie potrzebne więc Nope.
Po drugie: Nagość i seks- skoro 1/2 obsady to kobiety to WTF? Po Czarnym Łabędziu i Wszystko w Porządku mam dość lesbijskich wątków ba rzygam nimi. Też w filmie akcji nie mówiłem.
Po trzecie: No z tą brutalnością to bym się zgodził ;> Powinno być trochę krwi,zwłaszcza w takich komiksowych filmach jak ten ;)

Tak więc nie płaczcie że film na który czekacie dostał inną kategorię bo są w życiu ważniejsze rzeczy niż klasyfikacje wiekowe.

A może film będzie dobry? Nie oceniajcie filmu po kategorii.

ocenił(a) film na 8
bisban

Co do przekleństw to się zgadzam. Ale nagość nie musi oznaczać od razu lesbijskiego seksu. Kilka scen z gołymi dziewczynami z bronią filmowi by nie zaszkodziło.

ocenił(a) film na 10
bisban

nieprawda. można już zacząć oceniać film po kategorii wiekowej, a zwłaszcza jeśli jest tak niska. przecież to ogromne ograniczenia! jakiś czas temu oglądałem jonah hexa, również pg-13. strasznie rzucało się w oczy, że operator 'uciekał' z kamerą w brutalniejszych momentach. do tego scena seksu, trzy buziaki i gaszą światło. o braku krwi nawet nie warto wspominać. boję się o ten film. myślałem, że będzie 'na dorosło'.

ocenił(a) film na 6
gurpegi

Dla mnie nie. A na dorosło? Czy ja mam doczynienia z "dorosłymi" którzy chcą żeby wszystkie filmy były dostosowane do ich potrzeb? Czy według ciebie filmy z mniejszymi kategoriami wiekowymi niż R są nie dla dorosłych? Jak tak to się grubo mylisz,ponieważ dorosłość filmu wcale nie graniczy z krwią,seksem i wulgaryzmami.

bisban

NIE MA DOBRYCH FILMÓW Z KATEGORIĄ PG-13 PRÓCZ FILMÓW NOLANA. PG-13 NIE JEST FILMEM TYLKO GÓWNEM.

ocenił(a) film na 6
0wner2

Wyłącz Caps-locka. Ja tak nie uważam. Uważam,że dużo filmów z mniejszymi kategoriami są o wiele lepsze niż te R. Np.filmy Allena. Jego kategorie to (w większości)PG i PG-13 a inteligencja i humor nieprzeciętny.

ocenił(a) film na 7
Galadh

news który znalazłem na imdb

http://www.slashfilm.com/set-visit-preview-zack-snyders-sucker-punch/# more-91836

"During our visit, we saw a ton of awesome concept art, some early cuts of a couple sequences, and much more. I will say this — one of my initial disappointments on set was learning that the film would be PG-13 and not Rated R as Snyder has promised during the Watchmen press tour. Of course, Watchmen underperformed at the box office, which probably resulted in the rating change.

Hearing the revised rating initially worried me. But don’t fret — I later learned that Snyder found a way around the system. The movie is violent, and is able to maintain it’s level of violence by making minor cheats. For example the World War I German soldiers are zombies that wear gas masks. The fact that they are no longer human allows Snyder to pull no punches. As long as the blood isn’t red, Snyder can pretty much do whatever he wants. Snyder showed us an early cut of this sequence in the editing room minus special effects, and I can tell you that it was more violent than action sequences from 300."

ocenił(a) film na 6
Luqash

Mogą sobie czarować ile chcą, ale prawda jest taka, że Snyder robi zmiany w swoim filmie WYŁĄCZNIE po to, żeby zmienić klasyfikację (czyt. zarobić więcej pieniędzy). A kiedy z czegoś takiego wyszło cokolwiek dobrego (w sensie artystycznym)?

ocenił(a) film na 7
GxZas

sówki miały być dla dzieci, a okazały się brutalne (nie oglądałem, cytuje czyjeś tam opinie)

ocenił(a) film na 8
Luqash

Sówki nie są brutalne, nie wiem czemu tak ludzie uważają.