PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86031
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

czyli tak jak wyżej napisałem plus za muzykę, naprawdę daje niezły klimat, a co do samego filmy, hm... powiem tak jest troszeczkę przesadzony trochę za dużo wątków, na początku można się trochę zagubić, co trochę wpłynęło negatywnie na moją ocenę jeśli chodzi o fabułę, sporo nadrobiło klimatem (nie wiem jak by to wyglądało w domowym zaciszu na dvd, ale w kinie było całkiem zacnie), styl obrazu, muzyka świetnie dobrana (co pisałem już wcześniej), no i efekty... hm efekty, szczerze mówiąc tutaj jestem trochę rozdarty, bo niektóre były aż za bardzo przesadzone, ale nie ze wszystkimi było tak najgorzej kilka naprawdę mi się podobało.
Komu można polecić ten film... jeśli podobał się komuś styl filmu "300" (nie mówię że jest kropka w kropkę ten sam), lubi akcje w stylu fantasy- sc-fi, myślę że coś dla siebie znajdzie w tym filmie od mnie 5/10 za styl, muzykę, klimat, które trochę mi zrekompensowały fabułę tego filmu

ocenił(a) film na 6
chopek_2

film wiadomo jaki, ale strasznie dziwi mnie wybór muzyki. covery beatlesów, bjork, jefferson airplane, the smiths, pixies, the stooges?

detekcior

Muzyka jest jedynym mocnym atutem tego filmu. Covery naprawdę zaskakująco niezłe. Jeżeli chodzi o efekty, to niby niczego im nie brakowało, aczkolwiek może troszkę za dużo slow motion - po półgodzinie się zaczyna nudzić. Ciemna tonacja, znikome oświetlenie i psychodeliczna sceneria powinny tworzyć klimat grozy, ale wyglądały strasznie sztucznie. Absolutny brak fabuły i brak pola do popisu aktorów nadrabiały jedynie kostiumy i apetyczny wygląd głównych bohaterek. Jednakże nawet kilka pięknych kobiet nie było w stanie uratować tego filmu.