Przepis na film:
smoki, stado orków, szpital psychiatryczny, policjanci z lat 50, panienki w za krótkich spódnicach z bronią, terminatorzy, mechy, miecze samurajskie... etc
Zmiksować w coś kojarzącego się z incepcją, wyspą tajemnic i tuzinem innych filmów.
Sens nie jest ważny … grunt to żeby grę komputerowa było łatwo z tego zrobić
Dokładnie, wystarczyło by przeczytać recke, zobaczyć trailer i to wszystko...
Mi film się podobał, całkiem niezły.
Jak się nie wie na co się idzie to tak jest... I pytam tak jak poprzednik - dlaczego oceniłaś film którego nie widziałaś ?
Bierzecie ten film zbyt poważnie ;) Bo były smoki i orki, które zresztą powstały tylko w umyśle bohaterki, to już film jest beznadziejny. A to przecież jest fantasy, więc różne dziwne rzeczy mogą się pojawić. Imo całkiem dobry film.
Dobry film, mimo wszystko jednak momentami odrobinę przekombinowany, odrobinę przegięty. Ale z całą pewnością nie prostacki, jak to większość ludzi tutaj próbuje za wszelką cenę udowodnić. Moja ocena 7/10 i plusik za Jenę Malone :)
@ julitavip od początku ? powiedz co ci się nie podobało w pierwszej scenie. Za chwile zleci na mnie 1000 obelg że się nie znam etc. ale wg. mnie film był świetny !
tylko, że sucker punch z tą kupą jaką jest avatar nie ma nic wspólnego. wszelkie porównania nieuzasadnione.
Ja uważam że pierwsze sceny były najlepsze z całego filmu, wiec nie boj się nie tylko tobie się ten film bardzo podobał!
Wybacz ale w ten film wsadzili wszystko co się dobrze sprzedaje. Przeładowali go okropnie „gadżetami” których obecność na ekranie próbowano usprawiedliwić fabułą która mnie nie przekonała.
gdyby chciano w jakikolwiek sposób bronić fabuły, to zamieścili by ją w trailerach i promocji, a tam przecież było masa efektów, dobra muzyka (no właśnie, nikt nie mówi, że muzyka jest dobra- widać tylko mi się podobała) i kilka sztampowych tekstów, które właśnie mówiły: "chcecie głębi- nic z tego, za to jeśli macie ochotę na wybuchy i co tylko wytwórnia dała- zapraszam"
Dobrze sprzedaje? To ciekawe, bo ja od dawna wiedziałem, że na ten film wiele ludzi nie pójdzie. I się nie pomyliłem, bilety na film nie notują wysokich sprzedaży.
Ja nie musiałem iść do kina by zorientować się że to straszne dziadostwo a nie film. Widać po samych screenach że to nie może być dobre.
Przyznaje się że mam za swoje. Poszedłem na film o którym wiedziałem tylko tyle, że został oceniony na 4.3 na 5 na stronach ciemna city.
Zwiastunów nie lubię oglądać gdyż niejednokrotnie opowiadają one 95% filmu. (i tak jest w przypadku tego filmu)
5% - orki
ja natomiast potrzebowałem takiego wyluzowania po całym tygodniu. Na taki film idzie się do kina na duży ekran, więc nie mam zamiaru kupić dvd. Film jest dobry. Samuraja z minigunem musiałem zobaczyć.
Co do braku fabuły nie mogę się zgodzić. Problem z tym filmem polega na tym, że trzeba sobie wszystko poskładać po seansie do kupy i wychodzi z tego cholernie inteligentne (jak na popcornowy target) kino. Ja byłem po recenzjach nastawiony na jakiś syf w granicach od 1 do 3/10, a tu tymczasem pozytywne zaskoczenie.
Raczej dla osób spędzających zbyt dużo czasu przed komputerem. Ale jedno nie wyklucza drugiego. ;)
Dziewczyna po traumatycznych przejściach która ucieka by żyć normalnie i kochać. "Wyrafinowany" plan ucieczki "zaskakująco i brawurowo" wykonany. Wszystkie role zagrane "autentycznie i przekonująco".
Zabrakło mi jedynie flagi stanów zjednoczonych wciąganej na maszt na samym końcu filmu. ;)
Wszyscy płaczą że nie ma nic nowego a jak już pojawia się zupełnie coś oryginalnego to od razu syf, bo orki, bo smoki, roboty i zombie. A komentarze typu że nie ma fabuły to [*]. Film bardzo dobry, świetna muzyka, efekty, i te sny. Dla mnie 9/10
Po pol godziny mialem ochote wyjsc z kina. Sporo osob tak zrobilo. Lubie filmy akcji ale ten film to lekka przesada. Efekty specjalne i nic wiecej. Fabula gleboka jak kaluza. Idac na film BYLEM nastawiony na laski pistolety i cycki ale takiej slabizny sie nie spodziewalem.
mi się film podobał, momentami trochę przekombinowany, ale w tym jego urok. Dziwne, że tak wiele osób się wypowiada mimo, że nawet nie widzieli całego filmu, moim zdaniem końcówka wyszła bardzo fajnie.
A ja ide na film jutro ;D i nie rozumiem tych ludzi co mowia ze to kupa, a nie film ;/ to ja sie pytam. Po kiego grzyba leziecie na takie filmy ?? Na ślepo do kina sie nie chodzi. A jak juz to wasza wlasna wina, przyznam ja tak poszedlem na Weekend ;/ sie nastawilem ze Pazura skleil wkoncu polski dobry film akcji i co ? ... kto ogladal ten wie, co ;/
ps. A co do Sucker Punch, nie pokazali tego w trailerach ale jestem ciekawy czy jakies Kamehy będa latały :D
Przecież nikt nikogo siłą nie zmusza do obejrzenia filmu, jakikolwiek by nie był. Ja obejrzałem z przyjemnością i się tego nie wstydzę... Pozdrawiam serdecznie.
moja dziewczyna powiedziala ze to najgorszy film jaki widziala w zyciu, ja mysle ze przesadza, ja film oceniam na "sredni", to co mozna mu zarzucic to brak dramataturgii ZERO checi wspolodczuwania emocji z glowna bohaterka, ZERO emocji zeby bohaterka dopiela swego.
zgadzam się z tą opinią, ja też nie czułem żadnych emocji, a te wszystkie uczucia na ekranie były wg. mnie sztuczne, fałszywe
Z kina to chciałem wyjść w życiu z 3 filmów:
AvP2 - totalne dno, przy którym 1 zakrawa o arcydzieło (a miało być tak pięknie) :P
Spiderman 3 - PO 2 niezłych filmach w 3, spider to emo płaksa!!
Sunshine - Trailer>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Film. Obraza dla gatunku s-f !!!
Co do Sucker Punch to oczekiwałem wizualnego majstersztyku, a dostałem go podanego razem ze świetną muzyką i niebanalną historią, którą niestety większość osób przeoczyło zwracając uwagę tylko na stronę wizualną :P