Gdyby film miał kategorię "R" to z pewnością by był trochę lepszy.Widać było, że twórcy pod
ciśnieniem zrobili z tej historii pg-13. Pomimo to- świetny.
Nie rozumiem czego narzekacie na fabułę- to pierwszy dla mnie film w historii, w którym nie
potrzeba rozbudowanej fabuły by stwierdzić, że jest świetny. Zakończenie było wg. mnie
zaskakujące i super. A co do historii w filmie- dla mnie jest ciekawa. Chcę koniecznie
zobaczyć wersję rozszerzoną, bo od pewnego kontrowersyjnego usera filmwebu
usłyszałem, że jest o wiele lepsza. Ogólnie polecam.
Zmieścił się w PG-13 bo usunęli właśnie tą scenę z rozszerzonej, a dziwne bo nie jest jakaś przesadnie kontrowersyjna.
Polecam wersję rozszerzoną, dodali parę scen wyjaśniających lepiej fabułę no i na blu-rayu fajnie się ogląda :D Już z 5 razy obejrzałem i jeszcze mi się nie znudził ;)
Dla mnie akurat SP to jeden z tych filmów, które nie potrzebują R-ki - w ani jednym momencie nie wydawało mi się nierealne, że dla przykładu nie zobaczyliśmy w tym czy w tym ujęciu krwi. Wszystko fajnie pomyślane i zrealizowane, ale mnie Sucher Punch rozczarował, bo jednak po głębokich Watchmenach dostałem tylko zwykłe kino akcji, które w sumie zaczęło nużyć już po drugiej wędrówce w umyśle.
No ja miałem "Watchmenów" obejrzeć. Są na dworcach z kolekcji The best of science fiction na DVD za 18 zł xD
Ale pamiętaj, że Watchemeni to nie zwykłe kino akcji jak Sucker Punch, tylko klimatyczna i głęboka opowieść o losie herosów (pełna dialogów i skłaniająca refleksji na temat życia, kosztem scen akcji - niewiele ich tam jest), która zmiażdży twoje metamorficzne jaja :)
U mnie ten genialny film na 9.5/10 - czemu więc nie 10/10? Bo jednak mimo wszystko kostiumy były zbyt kiczowate, choć to wada której za nic w świecie nie dało się uniknąć, nie psując klimatu filmu.
Czy a Ci wyglądam na miłośnika tępego kina akcji? EDIT- nie daj si ę zwieść Bondowi w avku xD
To dobrze, a Watchmeni to jeden z najlepszych adaptacji komiksów, więc czym prędzej nabywaj DVD, rozsiadnij się przed telewizorem i oglądaj zbierając szczękę z podłogi i masując dupę, jak dostaniesz w nią metamorficznego kopa :D