PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Ale cienki film. Dałem 1 - nie zasługuje na więcej. Efekty bardzo dobre. Ale reszta- masakra!!! Szkoda pieniędzy na taki film! Stanowczo odradzam!

ocenił(a) film na 4
Marek84

skoro twierdzisz, że efekty były dobre, to nie rozumiem kompletnie Twojej oceny. Widocznie jesteś świeżo po filmie, a że oczekiwałeś zupełnie czegoś innego postanowiłeś wszem i wobec dać czym prędzej upust swoim emocjom i zjechać film na forum internetowym. A szkoda, bo w takim ocenianiu nie ma ni krzty obiektywizmu. A potem średnie ocen są, jakie są....

- <\/> -

ALittleAnarchist

moim zdaniem obiektywie to jest on oceniony, i nie tylko ja miałem takie odczucia po seansie

ocenił(a) film na 5
Marek84

Turysta, Podróże Gullivera, Zbaw mnie ode złego, Weekend - te filmy uważasz za lepsze od Sucker Punch? To zdecydowanie nie jest subiektywna ocena. Chociaż patrząc na twój okropny gust filmowy (Czarny Łabędź, 127 godzin, True Grit mają u Ciebie ocenę 3/10)

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Spoko M0riarty, ten koleś to typowy troll. Już po sposobie "przedstawiania argumentów" widać, że jest prowokatorem.
I założę się, że za 48 godzin będzie miał 30 czy 40 odpowiedzi. ;)

anyerpenno

człowieku każdy ma inny gust, a o gustach sie nie rozmawia. W szkole nie uczyli?! Wyrażam moja szczerą opinie:) poszedłem na film bo zasugerowałem sie twoją opinia- niestety. Następnym razem lepiej to przemyśle i nie pojde na taki badziew.

ocenił(a) film na 6
anyerpenno

Jakby był normalmny to dopisałby się do innego z wielu podobnych tematów a szczeniak podjarał się netem i prowokuje teraz.

ciosina

Matka kultury Cie nie nauczyła! Jak Ci brakuje kulturalnego słownictwa to idz do szkoły a nie ludzi obrażasz

ocenił(a) film na 10
Marek84

a moim zdaniem nie obiektywnie. Własnie wróciłem z filmu same efekty i muzyka daja . U mnie w sumie 7

Raven100

Muza i efekty na wysokim poziomie ale reszta jest moim zdaniem nie do zniesienia. I nie tylko ja dałem tutaj 1. Kazdy ma inny gust

Marek84

Ale za efekty i muzykę mógłbyś dać jednak wyższą ocenę.

ocenił(a) film na 1
0wner2

Sorry ale muszę się zgodzić z Markiem - ten film to jest jakiś ŻART! Właśnie za efekty i muzykę ten film dostaje ode mnie MAKSYMALNIE 3/10 ale i tak dałem jeden, żeby przestrzec innych ludzi przed wyrzucaniem pieniędzy w błoto -_-

ocenił(a) film na 5
vortex1984

I myślisz że ktoś cię posłucha...? Jeśli ktoś wahał by się miedzy pójściem na to do kina, nie patrzyłby akurat twojej oceny ale ogólną średnią. Więc spokojnie możesz dać ocene taką, jaką według ciebie ten film zasłużył - czyli 3

ocenił(a) film na 10
Marek84

polecam Ci oglądać filmy ale ich nie oceniaj...bo Twoja ocena jak i Twoje myślenie ...idź na bibera lepiej

Marek84

Nie wiem co tutaj jest nie do zniesienia, bo jak dla mnie film jest genialny. Kilka nowości ostatnio oglądałem i ten bym postawił wyżej nawet od nowego Trona (który nota bene w mojej chierarchii zajmuje bardzo wysokie miejsce).

ocenił(a) film na 10
Marek84

nie tylko ja dałem 8, niektorzy dwali więcej. stąd i średnia 7 razy wyższa niż twoja ocena - tyle w temacie

ocenił(a) film na 1
Marek84

ja również odradzam pójście na ten film, byłem na nim w kinie i całe szczęście że bilety wygrałem w konkursie radiowym i nie musiałem za nie płacić bo było by szkoda. Zacznijmy od plusów bo mimo wszystko były
1. Muzyka - największy z nich to muzyka - moim skromnym zdaniem to jedna z najlepiej dobranych ścieżek dźwiękowych do filmów.
2 efekty specjalne.na bardzo wysokim poziomie.
Kolej na minusy:
1 brak fabuły rozczarowuje najbardziej, spojrzenia na klucz, zapalniczkę, mapę zasugerowało mi ciekawą akcję w stylu Prison Break a jednak wielke d....
2 debilne wątki walk z nazistami, smokami, orkami (brakowało żeby ten stary był przebrany za Gandalfa) robotami
3 plastikowe postacie dziewczyn w miniówkach
Reżyser tego filmy bardzo się pogubił i wyszedł mu straszny kicz. Moja brutalna opinia o tym filmie że jest o bliski parodii filmów Szeregowiec Ryan, Władca Pierścieni, Ja Robot oraz Kill Bill. Za to to zbezczeszczenie należy się temu filmowi 0/10 ale 0 dać nie można

lukaszs4

Ale ty jesteś specjalistą!! 2 duże plusy, jeden duży minus i wychodzi ci 1/10?? I dzwięk oceniasz na jeden z najlepszych?? Widzisz ja go porównuje do Sin City i 300, może ciężko bardzo porównać, ale klimat podobny. Widzisz to jest film komiksowy i z taką świadomościa trzeba do niego podchodzić. Tobie to zaraz trzeba będzie tłumaczyć czemu nie było wątku miłosnego i wywyższania amerykańskiej flagi. Ja szedłem własnie na film komiksowy, futurystyczny i w pełni jestem usatysfakcjonowany. A efekty dźwiękowe, muzyka i efekty specjalne, to majstersztyk. Nie szukaj głębi w filmie, bo nie miało jej w nim być! Swiat wyobraźni był podporządkowany pod zadanie, czego się spodziewałeś, że będzie biegać po lesie, czy czegoś w stylu Mission Impasible? Wtedy to ten film nie miałby najmniejszego sensu!

ocenił(a) film na 1
miko_5

Ten film i tak nie ma najmniejszego sensu :) Ilość idiotycznych błędów (np. 'fabuła' rozgrywa się podobno w latach '50 ubiegłego wieku, ale strażnik ma słuchawki w uszach - pewnie muzy z iPoda słucha xD), zapożyczeń z innych filmów, powtarzalności scen (w każdej 'walce' było wycinanie w pień przeciwników i moment, w którym życie jednej z dziewczyn wisiało na włosku i zwycięstwo) sprawiło, że nawet genialna ścieżka dźwiękowa i ciekawa pierwsza scena nie ratuje tego gniota od bycia gniotem właśnie. Film tym się różni od muzyki, że ma być tez przyjemny dla oka, więc ścieżka dźwiękowa może być tylko dodatkiem sprawiającym, że dobry film staje się wyjątkowo dobrym filmem :) NIE POLECAM!

ocenił(a) film na 1
Marek84

Kurna, czytam te komentarze i oczom nie wierze. LUDZIE - czy WAM naprawdę ten film się PODOBAŁ czy sobie jaja robicie??!! Marcinwlo - wymień proszę Cię PLUSY tego filmu OPRÓCZ muzyki i efekciarstwa?? "Pokaż no to PALCEM bo chciałbym uwierzyć, że śnię" - kojarzysz ten cytat bez sprawdzania googli?? Bo jeżeli nie no to nie dziwię się Tobie, że film w TWOJEJ hierarchii sucker punchjest ponad tronem 0_0 ... świat schodzi na psy. Takie gówno na wielkim ekranie a Ci dają 7/10, 8/10 to chyba sen -_-

ocenił(a) film na 8
vortex1984

Spójrz na to z drugiej strony, może to z Tobą jest coś nie tak.

ocenił(a) film na 3
vortex1984

plusem filmu są mocno przerysowane zdjęcia brutalnej rzeczywistości głównej postaci wspierane przez gęsty jak smoła soundtrack.

ocenił(a) film na 9
vortex1984

Zwróćcie uwagę na to, że film albo bardzo się podoba albo uważa się go za totalny gniot. To spowodowane jest tym, że film skierowany jest do konkretnej grupy ludzi. Najprościej mówiąc taki typ filmu trzeba po prostu lubić. Mnie film podobał się bardzo jednak jakbym dała go do obejrzenia mojemu tacie byłby zdecydowanie rozczarowany. Dałam mu 9/10 za klimat, za fabułę(która według mnie tam jednak jest), za muzykę, za efekty specjalne, za pokazanie czegoś nie standardowego. Dziewczyny są przerysowane z przyklejonymi rzęsami i takie miały być. Tak jak w 300 każdy spartanin miał mieć sześciopak i piękną buźkę. Każda postać w Sucker Punch została w jakiś sposób przerysowana i tak też właśnie miało być. Każdy jednak ma własny gust i osobom, którzy nie lubią tego typu filmów odradzam. Reszta zaś na pewno będzie zachwycona.

użytkownik usunięty
vortex1984

Vortex 1984 ja przeczytałem parę twoich komentarzy w różnych tematach na forum tego filmu i większość z nich jest po prostu żałosna.W koło tylko:"Beznadziejny film dla ćwierć mózgów , tanie efekciarstwo..Najbardziej durna wypowiedz ze wszystkich ,którą z siebie wykrzesałeś to to że wiedziałeś już zanim zobaczyłeś ten film na podstawie zwiastun ,że to będzie gniot.Jak wiedziałeś to po jaką cholerę w ogóle się na niego wybierałeś, żeby tu teraz smęcić jak emeryt i wydawać na niego kasę?Ktoś cię ciągnął na siłę do kina żebyś przeżywał katusze czy jak?Zachowujesz się jakbyś miał obsesje na punkcie krytyki tego filmu.Czego się spodziewałeś po tym filmie fabuły na miarę Ojca Chrzestnego czy takiego świetnego arcydzieła jak Figth Club?Cholera jasna film jest rozrywkowy i taki ma być , przecież nikt nie obiecywał że ten film będzie dramatem psychologicznym z niesamowicie skomplikowaną fabułą.