W końcu Dłuugo czekałem. Dla mnie 300 było świetnym wprost filmem, chyba najlepszy film z historią starożytną w tle jaki widziałem w życiu! Potem w 2009 "Watchmen" jeden z najlepszych filmów jakie widziałem w ogóle "Sucker Punch" po prostu nie może się nie udać Film będzie epicki
Podzielam zdanie, że "300" był świetnym filmem. "Watchmen" nie oglądałem więc się nie będe na temat tego filmu wypowiadał. Na "Sucker Punch" czekam z utęsknieniem i mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania.
Szczerze powiedziawszy, nie wiedzę możliwości aby twórca takich filmów jak "300" i "Watchmen" mógł coś spartolić, ale lepiej się powstrzymać z okrzykami radości, ponieważ wielki rozmach może przynieść również wielki upadek albo co najmniej trochę stłuczeń. Watchmen byś świetny, a zarazem inny niż pozostałe filmy na podstawie komiksów i wiele osób dosłownie nie przetrawiło tego co zaserwował, im Snyder. Puki co "Sucker Punch" zapowiada się na porządny film akcji, z elementami fantastyki i science fiction.. jak dla mnie coś, na co warto czekać.
Watchmen był inny bo nie jest to też taki zwykły komiks. To naprawdę genialne dzieło z ciekawym przesłaniem, a Snyder zrobił mistrzostwo! 300 oczywiście też świetny, ludzie zarzucają efekciarstwo i tandetę nie zdając sobie sprawy że ten film również był oparty o komiks.
Co do Sucker Punch... po wyżej wymienionych filmach, na następny podpisany przez Snyder'a idę w ciemno :D
Co do Watchmen w wersji podsawowej w kinie diablo się momentami nudziłem, czegoś mi brakowało. Na szczęście zaryzykowałem Ultimate Cut i to było to, czego oczekiwałem po Strażnikach. Genialnie dobrany Rorschach. Snyder na bank nie spieprzy Sucker Punch i film wyjdzie przynajmniej jako takie 7/10. IMO zarówno 300 jak i Watchmen nie można zekranizować lepiej.