PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86033
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Hmm moim zdaniem film jest wykonany z dużym rozmachem. Bardzo dobre efekty specjalne i ciekawa fabuła. SPOILER: szczerze mówiąc smutno mi się zrobiło jak zginęły dziewczyny więc film nie był tylko o tłuczeniu tych złych ale też mógł u niektórych wywołać jakieś uczucia. KONIEC SPOILERA. Dałem 9/10 ponieważ do majstersztyku trochę mu brakuje ale jest naprawdę dobry.

ocenił(a) film na 3
FringeDivision

"Dałem 9/10 ponieważ do majstersztyku trochę mu brakuje ale jest naprawdę dobry."

A moim zdaniem BARDZO WIELE mu brakuje do majstersztyku.

plantum

Po pewnym namyśle dałem 10/10 ponieważ naprawdę ciężko mi przestać myśleć o tym jak potoczyły się losy tych dziewczyn. Mimo, że to tylko film smutno mi UWAGA SPOILER: że praktycznie wszystkie zginęły, a Babydoll zrobili jednak tą lobotomię. Mimo, że większość widzi ten film tylko jako akcję mnie on nawet wzruszył

FringeDivision

Poczekaj na wersję reżyserską, która wyjdzie na Bluray 28 czerwca. 18 dodatkowych nieocenzurowanych minut. Ja się doczekać nie mogę, bo film jest rewelacyjny.

0wner2

Chyba się skuszę i kupię bo niestety film oglądałem w necie w bardzo słabej jakości i wielu scen walki praktycznie nie widziałem.

FringeDivision

To żałuj, że nie wybrałeś się do kina, bo wrażenia był oszałamiające. Ja bym z chęcią kupił, tylko nie mam odtwarzacza Bluray, a wersja reżyserska będzie tylko na nim, więc trzeba będzie tą wersję ściągnąć :P

0wner2

Hmmm ja też nie mam ^^ Jak znajdziesz w internecie to wyślij mi link ^^

ocenił(a) film na 7
0wner2

Ten film ewidentnie byl robiony, aby zaszpanować efektami :P Fabuła ma tutaj drugorzędne znaczenie, chociaż jest całkiem ciekawa ;)

Aerthevist

No, zdecydowanie na efekty jest nastawiony :P I wątpię, żeby reżyser spodziewał się, że Polacy będą mieli taką rozkminę nad tym filmem ^^

plantum

Nikogo nie obchodzi twoje zdanie trollu.

FringeDivision

Muzyka świetna, dziewczyny śliczne, pierwsze sceny klimatyczne. Potem dno i metr mułu. Brak sensu, fabuła szczątkowa, brak jakiegokolwiek logicznego wyjaśnienia o co chodzi. Tzn wiem, że biedna blondynka, niekochana przez ojczyma, zostaje wysłana do szpitala psychiatrycznego - domu dziecka- burdelu i podejrzanej szkoły tańca erotycznego w jednym, ALE po co jak i dlaczego?! Nie zrobiło mi się smutno gdy bohaterki umierały, ponieważ nie dało się do nich w jakikolwiek sposób przywiązać (no może oprócz tej zabitej przy polowaniu na nóż), ale dalej? średnio, bardzoooo. Wiem że to tylko małoambitne fantasy ale jakikolwiek sens bylby mile widziany. I nie obrażaj ludzi, którzy mają inne zdanie, bo po t6o jest forum, żeby się wymieniac opiniami ;/

reitti58

Trafiła tam ponieważ jej ojczym chciał ją załatwić i zgarnąć jej majątek. Nie znam zasad prawa dziedzicznego ale zdaję mi się, że ona trafiając co psychiatryka jest jakoby niezdolna do zarządzania majątkiem, a jej siostra nie żyje więc kasa idzie do ojczyma. A ja się jakoś do nich przywiązałem ponieważ wszystkie były w tym razem i niestety jedna nie wytrzymała psychicznie. Nie wiem ja jestem jakoś bardziej uwrażliwiony na punkcie takich rzeczy więc smutno mi się naprawdę zrobiło ;p Dlaczego małoambitne fantasy? Czy jak to jest fantasy to musi być małoambitne? Po to są żeby różnić się od komedii lub dramatów więc jak oceniasz je to w kategorii fantasy a nie innych filmów ;) taka rada ;p

reitti58

Mało ambitny to ty jesteś, bo nie zrozumiałeś tego filmu, jak twierdzisz, że jest słaby, to myślę, że film zrozumiałeś i sensownie wyrażasz swoją opinie, że ci się nie podobał. Ale jeżeli za minus dajesz to, że filmu nie zrozumiałeś, to znaczy, że jesteś zbyt głupi, aby go oglądać, a tym bardziej oceniać.

reitti58

"domu dziecka- burdelu i podejrzanej szkoły tańca erotycznego w jednym, "??? - przeciez to byla jej wyobraznia, znajdowala sie w szpitalu psychiatrycznym. Jak ma ci sie film podobac jak nie rozumiesz prostych rzeczy?

amberangelic

Hmm domem dziecka bym tego nie nazwał. Na górze psychiatryk tak jak być powinno, a pod ziemią klub tańca połączony z burdelem. Ona sobie tego nie wyobraziła. Jakoś nóż Blue wbiła w obojczyk przebywając w klubie tańca, a już w psychiatryku po lobotomii byli sam na sam a on co? Nadal miał przebity obojczyk. Nie wydaje mi się żeby miała zdolności projekcji i przebijając mu obojczyk w wyobraźni stało się to też na żywo. Więc nie mów mi, że ja nie rozumiem bo być może to ty nie zrozumiałeś ;) Równie dobrze mogę mówić, że jak może się ludziom nie spodobać ten film skoro nie zrozumieli, że to nie Babydoll zabiła siostrę lub to, że tylko te walki były jej wyobraźnią.

FringeDivision

Pozwole sobie poszeregować twoje informacje bo dokonujesz błędu interpretacyjnego(jakby to moja Pani polonistka ładnie napisała).SPOILERY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mianowicie Baby Doll trafia do psychiatryka w którym spędza na oko jakiś tydzień(co Snyder stara się ukryć przed nami), następnie zapada decyzja o lobotomi. Tuż przed tym zabiegiem Baby Doll ucieka do świata fantazji, a w tym świecie chorych wyobraża sobie jako prostytutki, a lekarzy jako alfonsów(bo wykorzystują oni je za pieniądze), co ciekawe jej ojczym będący niezłym skur*** zostaje księdzem :D Następnie dowiaduje się że aby przeżyć w tym świecie musi tańczyć, okazuje się że dziewczyna tworzy kolejną fantazje, gdzie taniec wyobraża sobie jako walkę. Postanawia uciec, tu pojawiają się 4 przedmioty które będąc w psychiatryku zdążyła zaobserwować(pozwolę sobie zauważyć że niezmiernie głupią była scena kradzieży noża kuchennego, czy też kradzieży zapalniczki jakby zwykłe zapałki nie mogły wystarczyć).Opracowuje plan który wykonuje, podpala szpital korzysta z mapy i z klucza do ucieczki. Lecz jej samej nie udaje się uciec ale przynajmniej koleżanka zwiała. Co się dzieje dalej? Następuje zabieg lobotomii po którym Baby Doll zostaje odesłana do swojego pokoju a po drodze zauważamy że podpalenie miało miejsce naprawdę, tak samo jak atak na lekarza, i prawdopodobnie ucieczka jej koleżanki ze szpitala. Wszystko to miało miejsce jak najbardziej kilka dni wcześniej. Jednak przed samym zabiegiem odmóżdżenia bohaterka postanowiła uciec do świata fantazji, żeby przeżyć ostatnią przygodę w życiu tak naprawdę do swoich projekcji wykorzystała prawdziwe zdarzenia.

kucuser

Hmm i ta interpretacja mi najbardziej pasuję. Wiecie dlaczego nie jest tak jak niektórzy piszą, że to psychiatryk a naprawdę klub nocny?
Pierwsza scena w psychiatryku pomieszczenia zwane Teatrem gdzie wszystkie dziewczyny są przymulone albo walczą ze sobą. I zwrócenie uwagi na to jak Dr Gorski puszcza jakieś dziewczynie nute, żeby się zrelaksować taka teriapia.
I nieco później tuż przed tym zabiegiem lobotomii jak już wtedy Babydoll zaczyna sobie wszystko wyobrażać skoro jej ojciec ją oddał to po kiego grzyba przyszedł by znowu do klubu nocnego jako ksiądz?
A jeszcze pod koniec skoro Blue miał władze to dlaczego pod koniec filmu pokazany jest jako zwykły sanitaruisz w dodatku okazuję się żę doktora może więcej niż on gdyż zabiera go policja....
Ona sobie wszystko zmyśliła i tyle ten klub nocny.
Podobnie jak w Incepcji świat rzeczywisty (psychiatryk)-> świat zmyślony(klub nocny)->kolejny poziom świata zmyślonego(walka o przedmioty,hitlerowcy,smoki itp itd)

Wykorzystała podwójnie swoją wyobraźnie podobnie było w Incepcji ze świata rzeczywistego wchodzili w wymyślony a raz nawet byli w świecie wymyślonym wymyślonym,
Nie wiem jak to napisać ale taki świat w świecie wymyślonym :D

mawej

Ale ta podwójna nazwijmy to "incepcja" to nie za dużo na tam 20letnią dziewczynę ^^? Hah nawet nie zauważyłem, że tam był jakiś ksiądz a tym bardziej jej ojciec xD Nie wiem już sam co o tym myśleć ale każdy ma swoją interpretację więc po co się wykłucać ;) Może jak będzie BLU-RAY dowiemy się więcej :D Ale to dlaczego ona wyobraziła sobie swojego ojca jako księdza? Nie wiadomo czy Blue był pokazany jako zwykły sanitariusz. Miał wbity nóż w obojczyk( który zresztą mu wbiła w swojej "wyobraźni) więc jak to możliwe, że w rzeczywistości też miał?

ocenił(a) film na 6
FringeDivision

To weź stary najpierw OBEJRZYJ film a póżniej się wypowiadaj.... ile ty masz lat że się wzruszyłeś na tym filmie ?? Ma on głębszy sen a jeśli nie kumasz jak to możliwe że sanitariusz jest ranny w rzeczywistym świecie to właśnie znaczy że to TY NIEROZUMIESZ tego filmu chociaż jedziesz po innych że go nie kumają........ sens jest taki laska w psychiatryku ale wyobraża sobie że jest w klubie go go ...... także wszystkie te rzeczy (kradzieże przdmiotów, podpalenie, ucieczka Sweet Pea) mają miejsce również w świecie realnym.......... Dziękuje dobranoc

spencer13

Patrząc po twojej wypowiedzi na pewno więcej niż ty. Wymień mi dokładnie w którym momencie "jadę" po innych? Każdy ma swoją interpretację filmu i to, że jakiś nadgorliwy dzieciak próbuje mi wcisnąć jak on to rozumie dużo mnie nie obchodzi.

ocenił(a) film na 6
FringeDivision

cytuję: "Więc nie mów mi, że ja nie rozumiem bo być może to ty nie zrozumiałeś ;) Równie dobrze mogę mówić, że jak może się ludziom nie spodobać ten film skoro nie zrozumieli, że to nie Babydoll zabiła siostrę lub to, że tylko te walki były jej wyobraźnią."

Czepiasz się że któś nie zrozumiał a póki co sam nie rozumiesz .... a druga sprawa twoja odpowiedź dużo o Tobie świadczy, bo 13 przy nicku to musi być dzieciak .... opanuj głupote ........

spencer13

nie na temat : Z nickami to śmieszna sprawa, bo ja mam przy swoim 11, ale tylko dla tego że przy wszystkich nazwach ją stawiam, bo to po prostu moja ulubiona liczba :)

ocenił(a) film na 6
Rysiu11

No to wytłumacz to FringeDivision ..... niestety niektórzy są ograniczeni i oceniają ludzi po wyglądzie tudzież po nicku ......... dobrze ze nie mam nicku 0,5 bo by się zastanawiał czy gada z półrocznym dzieckiem czy z menelem po pół litra

kucuser

Kucuser, wszystko brzmi okey oprocz tego, ze bohaterka nie ucieka do swiata fantazji dlatego by przezyc ostatnia przygode ale jest to ucieczka umyslu od tego co sie dzieje w szpitalu (salowy) i pewnie tez od tego co sie wydarzylo zanim tam trafila.

amberangelic

Przecież to napisałem, a że trochę podkoloryzowałem wcale nie zmienia to ogólnego wydźwięku.

ocenił(a) film na 8
kucuser

Macie racje. W ogóle o burdelu tutaj nie ma mowy jest On wyimaginowany !!(Później takie barany oceniają film na 1.)
Co do filmu oglądałem go w "dziwnej formie" bo od 20 minuty(początek burdelu). a pierwsze 20 minut na końcu. I dzięki takiemu oryginalnemu "zabiegowi" Wydał mi sie on lepszy. Dlatego dałem 8/10 (7.5/10)