Cóż mogę powiedzieć - film ze strony technicznej to po prostu majstersztyk. Pięknie wykreowany, bezwzględny świat i im dalej w "mózg", tym ciekawiej. Ktoś powie: "Slow Motion już znamy, nuda! Matrix był pierwszy, po co to ciągnąć?". Otóż nie... wyżej wspomniany efekt jeszcze nigdy nie był tak... PIĘKNY!
To dzieło może i nie jest fabularnie najlepsze, ale oczy moje się cieszyły na każdy nowy kadr. Snyder w kwestii klimatu i wizji świata jest bez wątpienia geniuszem - mnie osobiście każdy film w jego dorobku zachwycił wizualnie.
Mógłbym się rozpływać pół dnia nad wykonaniem kolejnych "poziomów" umysłu głównej bohaterki, jednak minusów nie wypada pomijać - taki już los oceniającego.
Odejmuję od chwalebnej "dyszki" dwa punkty za: słabe aktorstwo, drętwe dialogi oraz może i ładne, ale nieco prostackie przesłanie końcowe - poczułem nutkę zażenowania podczas ostatnich, wypowiadanych przez Baby Doll kwestii. Ale w tym filmie nie o przesłanie przecież chodzi, lecz o doskonałą zabawę!
Zdecydowanie polecam! Jednak podejdźcie do "Sucker Puncha" z należytym dystansem - jeśli będziecie oczekiwać głębokiej, psychologicznej analizy osoby po przejściach - zawiedziecie się.
Let's fight!
Nie mówię, że wszyscy zagrali słabo. Jednak wcielające się w główne bohaterki aktorki są bardziej ładne, niż utalentowane. A jako, że grają w lwiej części filmu, rzuciło mi się to w oczy. Burmistrz tylko patrzył, jego mogę oceniać jedynie za charakteryzację ;D
Nie jestem znawcą pod względem technicznym, ale jak najbardziej się zgadzam z Twoją wypowiedzią. Wyjątkiem jest słabe aktorstwo, które dla mnie specjanie odczuwalne nie było. Oglądając przyszedł mi do głowy motyw Incepcji. Film jak najbardziej zgodny z opisem gatunku.
Ja naprawdę nie rozumiem ludzi na tym forum. Rzucają mięsem we wszystko, zamiast dobrze się bawić. Tak pierwszorzędnej sieki dawno nie oglądałem, zrealizowanej z rozmachem, ze świetnie dobraną muzyką w tle... Ale ludzie tutaj z jakiegoś powodu poczuwają się do pełnienia roli arcykrytyków, których jedyną rozrywką jest oglądanie Almodovara przy herbatce.