Przeczytałam tu wiele niepochlebnych komentarzy, dziwi mnie również tak niska ocena
filmu ale dochodzę do wniosku, że chyba taka konwencja nie do każdego trafia. Ja
osobiście bardzo lubię filmy pana Snydera, przede wszystkim z ten przerysowany świat i
przerysowane postacie. Nie można powiedzieć, że jego filmy nie są charakterystyczne,
choć póki co dorobku wielkiego nie ma.
Mi się ten film bardzo podobał i chociaż nie jestem wielką fanką kina akcji, czy filmów
fantasy (wystarczy zajrzeć w mój profil, gdzie wśród ulubionych przewinie się Kieślowski,
Kubrick, Lynch, Aronofsky itp.) jednak zarówno Watchmen, 300, a teraz Sucker Punch w
moim odczuciu są filmami rewelacyjnymi. Świetnie przerysowane postacie i świat,
bardzo gęsty klimat, część scen tworzona w obrazy, kolory, akcja, to wszystko powoduje,
że film ogląda się genialnie. Pan Snyder urzekł mnie właśnie filmem Watchmen, do
którego podchodziłam z dużą rezerwą, obawiając się, że będzie to coś na miarę Spider-
mana, a zostałam bardzo mile zaskoczona. Jeżeli pojawi się kolejny film tego reżysera
na 100% nie pożałuję kasy i wybiorę się do kina.
Rada: Jeżeli podobały ci się poprzednie filmy tego reżysera, to najprawdopodobniej
Sucker Punch też ci się spodoba. Trzeba też pamiętać, że są to filmy na swój sposób
specyficzne i brać je z lekkim przymrużeniem oka (to tak jak w temacie filmu 300 ktoś
miał pretensję, że jest to film niezgodny z historią)