PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

właśnie takie filmy warto oglądać w kinie :) mało czytania, nie za wiele fabuły za to OGROMNA dawka efektów specjalnych i scen walki. Mamy tu sceny w stylu samurajskim, wojenne, ala władca pierścieni i Ja robot !!! Mix full wypas :) dla wzrokowców ceniących sobie komercyjną sieczkę całkowicie polecam :) !!!

ocenił(a) film na 8
narrandil

Ja bym do tego dodał, że sama historia, chociaż wydaje się być tylko pretekstem dla wybuchów i siekanki, jest wbrew pozorom bardzo zgrabnie i z polotem skonstruowana. Wszystkim którzy uważają, że w fabule są dziury - wylogujcie się z internetu, bo nie zdążycie na klan. To jest film surrealistyczny i niezbędna ilość logiki, którą można w takim gatunku zawrzeć, została zawarta. Do tego dobra muzyka, ładne panienki i połączenie surowego szpitala z kolorowym światem wyobraźni. Arcydziełem tego filmu nie nazwę, ale już jako rewelacyjny określić go jak najbardziej należy. Oczko niżej za scenę z przerobieniem ojczyma na księdza. Niesmaczą mnie takie motywy, jako betonowego katola. W sumie 8/10 i polecam.

użytkownik usunięty
Faktorio

Zgadzam się w 99%, bo mnie motyw z księdzem kompletnie nie przeszkadzał :)

ocenił(a) film na 7

potwierdzam;)

ocenił(a) film na 7
Faktorio

ja posunę się odrobinę dalej i stwierdzę, że ten film ma nawet jakieś przesłanie, pomijam że pluje ono w twarz wszystkim nerdom i fanboyom do których z resztą jest adresowany ten film, ale cóż trochę dystansu do siebie nikomu nie zaszkodziło

narrandil

"nie za wiele fabuły za to OGROMNA dawka efektów specjalnych", widać, że absolutnie nie zrozumiałeś fabuły, ten film w gatunkach powinien mieć dopisany dramat ale żeby to zauważyć trzeba popatrzeć na coś więcej niż wybuchy i kobiety

dragon_1989

a właśnie i do tego świetna muza :)
dragon jeśli chodzi o ładunek dramatyczny tego filmu to uważam że doszukiwanie się go jest mocno na siłę... Ja rozumiem, że cały film ma być ostrym szyderstwem z kujonków, fanboy'ów geeków i nerdów (że się tak wyrażę z angielska) ale cała akcja z dramatem, lobotomią i psychiatrykiem ma znaczenie drugorzędne...