PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Niesamowita muzyka, niesamowite efekty, genialny pomysł.
Prawdziwa uczta odwołań do nurtów i dzieł sci-fi. Całość
wymieszana tak źle. Że 7 daję tylko dlatego, żeby nie wyjść na zdrajcę swoich ulubionych
dziecięcych memów.
Blodline, Heavy Metal, Ninja Scrols, Alicja z krainy czarów itd, że o muzycznych nie
wspomnę.
Ten film to zbrodnia.

angorek333

Co ty gadasz? Jak to źle wymieszana? Wymieszana świetnie, ale prawdziwy film zobaczymy dopiero, gdy ukaże się nieocenzurowana wersja reżyserska - nie zapominaj o tym.

ocenił(a) film na 3
0wner2

fanatyku.... już uspokój się.

plantum

Uspokoić to ty się powinieneś rok temu, gdy na słowo Avatar popuszczałeś w gacie ze szczęścia.

ocenił(a) film na 3
0wner2

miałem powody, ku temu - avtr to świetny film pod każdym względem.

ale ty? O_O naprawdę woda sodowa uderzyła ci do głowy

plantum

Avatar jest świetnym filmem tylko pod 1 względem i dobrze wiesz jakim. A jaranie się SP jest w pełni uzasadnione, bo ma do zaoferowania wiele innych rzeczy od efektów.

ocenił(a) film na 3
0wner2

"jaranie się SP jest w pełni uzasadnione"

bycie głąbem jest uzasadnione?
Przypomnij sobie pojęcie kiczu, do tego filmu bardzo pasuje.

btw. dlaczego nie postawisz dziesiątki, głupcze?

plantum

Twoje postrzeganie świata jest tak płytkie (typowe dla motłochu), że nie widzisz swojego podstawowego błędu - nie wiesz absolutnie nic o tym filmie. Snyder w wywiadach mówił, że film jest zabawą, ocieka kiczem, bo tak miało być, postanowił wrzucić do niego WSZYSTKO co przyszło mu do głowy - i udało mu się to w 100% bo film jest świetną zabawą konwencjami i genialnym połączeniem aż tylu gatunków filmowych. Ten film jest lepszy od takiego Avatara, ponieważ pokazał COŚ INNOWACYJNEGO i miał POMYSŁ, dzięki czemu był i jest ORYGINALNY. A 10 postawię wtedy, gdy wersja R pokaże mi to, czego oczekiwałem od początku.

ocenił(a) film na 3
0wner2

" Snyder w wywiadach mówi"

to że rezyser potrafi mówić z pasją o filmie sprawiło że zasłużył na miano dzieła?
byś spojrzał na Camerona, z jaką pasją ON porafi opowiadać o swoim filmie....

" ponieważ pokazał COŚ INNOWACYJNEGO i miał POMYSŁ"

innowacja która polega na stworzeniu filmu dla motłochu o lekko arstystycznym wyrazie.... moim zdaniem sknocone jedno i drugie.

" jest ORYGINALNY"

nie mów że coś jest oryginalne skoro ma motywy ściągnięte zewsząd.

plantum

Cameron to z pasją robił filmy kiedyś. Kiedy przypomnę sobie takie arcydzieło jak Terminator 2 to aż nie mogę uwierzyć, że teraz spadł do poziomu dokumentów o nurkach i filmów dla motłochu. Snyder to taki Cameron 30 lat wcześniej. On ma pasję i wie dokładnie co chce pokazać - coś co zachwyca i zaspokaja nasze pierwotne instynkty, jednocześnie będąc sztuką mającą głębszy przekaz. To po prostu geniusz i wizjoner. I nie mów, że SP nie jest oryginalny bo nikt nigdy wcześniej nie wpadł na pomysł by zrobić taki film. A ten denny argument, że to zrzynka z innych filmów jest z dupy wyjęty, bo można tak samo powiedzieć o Avatarze, który robi zrzynkę z WoWa, Pocahontas i innych filmów, komiksów czy gier, których nie będę wymieniał bo nie mam czasu na takie pierdoły.

0wner2

Nie bez powodu Snyder w pierwszym trailerze SP umieścił muzę najbardziej wyuzdanego zespołu jaki istnieje - Lords of Acid. On wie co to znaczy podjarać widza, wie co widz potrzebuje, ale nie przekazuje tego w formie kierowanej do motłochu, on przekazuje to w formie dla inteligentnych ludzi z wyobraźnią, którzy wiedzą co to życie.

ocenił(a) film na 3
0wner2

" pierwszym trailerze SP umieścił muzę najbardziej wyuzdanego zespołu jaki istnieje"

ooojj ojj pewnie lejesz w porty na samą myśl.
No cóż ja sie jaram avatarem a ty swoim filmem, który dla mnie na zawsze pozostanie MARNY

plantum

Ale nie zmienia to faktu, iż w rzeczywistości ten film jest dobry i każdy kto zna się na filmach to potwierdzi.

ocenił(a) film na 3
0wner2

ten każdy też potwierdzi że avatar jest lepszy

plantum

nieprawda ....

plantum

Nieprawda, ponieważ Avatar nie ma nic wspólnego z filmową sztuką.

ocenił(a) film na 6
0wner2

Obiektywnie patrzac Avatar to kupa. SP nie widzialem - teraz pytanie czy muzyka trzyma poziom tej z trailera #1? Czy ten (zajebisty do k%$#^ nedzy) kawalek leci w pelnym filmie? Pozdrawiam

harom

Niestety nie ma go w pełnym filmie, ale jest za to dużo innych, równie zajebistych kawałków. Masz tu na osłodę: http://www.youtube.com/watch?v=AEgoIX6ffaU

ocenił(a) film na 3
0wner2

nie znasz się

Crank dostał u ciebie 10/10, nazywasz ten film arcydziełem, lecz się.

PS: odradzam wszystkimi jakiekolwiek dyskusje z tym głąbem.

plantum

Hahahah i kto to mówi, fanatyk Avatara - bajeczki dla dzieci, w której dobre są tylko efekty.

ocenił(a) film na 3
0wner2

mam uzasadnione powody aby uwazac av za dobry film,
ale średnie filmidło crank oceniać 10/10 to już przesada.

plantum

A oceniasz to średnie filmidło wyżej niż SP, choć jak sam powiedziałeś, SP zasługuje na dziewiątkę (więc czemu jej nie wystawiłeś?). Straszna niekonsekwencja w twoich wypowiedziach, nie wiesz już co masz robić.

ocenił(a) film na 3
0wner2

"SP zasługuje na dziewiątkę"

najwyżej na dziewiątkę!
Film mi się nie podobał, dlatego takiej oceny nie wystawię, ale mam serce, i uwzględniam artystyczne zacięcie snydera, niech będzie szóstka.

plantum

Na szóstkę to Avatar zasługuje, jednak za to co odwalili animatorzy i graficy daję 8, bo wiem jak ciężka jest praca nad efektami. Jednak Cameron to artystą nie jest żadnym, był nim kiedyś, ale teraz od kasy to mu się w dupie poprzewracało, szasta nią na prawo i lewo i tylko wydaje rozkazy, aktorzy mówili w wywiadach, że praca z nim to katorga, w sumie to się nie dziwię, stary dziad o rozbuchanym ego, który myśli, że jest najlepszy, a gówno prawda, bo taki Snyder to go jedzie na pysk z palcem w dupie. To filmy Snydera robią wrażenie, nie Avatar. Avatar ma świetne efekty, ale to zasługa grafików, SP ma świetne efekty, bo reżyser miał wizję i wiedział jak je wykorzystać, dzięki czemu dostaliśmy bardzo oryginalny i nowatorski film, czego nie można powiedzieć o Avatarze.

ocenił(a) film na 3
0wner2

skończ z siebie robić kretyna :)

plantum

Ale ja tylko niszczę Camerona i Avatara.

ocenił(a) film na 3
0wner2

a ja tylko potwierdzam że się nie znasz.

plantum

Niczym nie potwierdzasz, bo nie podajesz żadnych argumentów.

ocenił(a) film na 3
0wner2

po co ja mam podawać argumenty, to ty mi je podajesz n srenbrnej tacy

gorliwe przekonanie o doskonałości filmów takich jak crank i SP

plantum

Nie podałeś jeszcze ani jednego argumentu, który zaprzeczyłby temu przekonaniu.

ocenił(a) film na 3
0wner2

podałem

plantum

Nie.

ocenił(a) film na 3
0wner2

tak

plantum

Nie.

0wner2

0wner2 -> Pogódź się z tym że jesteś idiotą. Jeżeli to w końcu do Ciebie dotrze, będziesz miał szansę stać się inteligentniejszy.

Jezus_drugi

Jestem wybitnym krytykiem i koneserem filmowym, ile jeszcze razy mam to powtórzyć, żeby dotarło?

ocenił(a) film na 3
0wner2

swoje kłamstwa możesz powtarzać milion razy

0wner2

Dowód?

Jezus_drugi

Moje słowa.

ocenił(a) film na 7
0wner2

Możecie we trójkę, czyli Ty Plantum i J-drugi przenieść swoje jałowe dyskusje na forum Avatara skąd wypełznęliście, bo nie dobrze już się robi czytając te Wasze wywody.
Nie wiem zajmijcie się lekcjami, idźcie na dwór, cokolwiek, przestańcie tylko tutaj pisać.

onionmaster

Jak chcesz poczytać to jest jeszcze forum Cranka. Zapraszam ;)

ocenił(a) film na 3
onionmaster

rozmawiamy przecież na temat filmu

ocenił(a) film na 7
plantum

Może w Waszym odczuciu jest to rozmowa, w odczuciu każdej innej (niepodobnej do Was) osoby są to prymitywne przekomarzanki małoletnich stworzeń trollopodobnych, które nie mają co robić ze swoim wolnym czasem.

Konstruktywna dyskusja to rzecz dla Was zupełnie obca.

ocenił(a) film na 3
onionmaster

true, true.

onionmaster

Nie moja wina, że ten idiota jest na tak mało rozwiniętym poziomie intelektualnym.

ocenił(a) film na 3
0wner2

No i kto tu jest idiotą :)

plantum

Ty.

ocenił(a) film na 3
0wner2

ten kto odpowiada na pytanie retoryczne

plantum

Pytanie to nie mogło być retoryczne, bo jeśliby było, to ktoś mógłby uznać, że jestem idiotą, a przecież tak nie jest.

ocenił(a) film na 3
0wner2

" ktoś mógłby uznać, że jestem idiotą"

ten ktoś byłby normalnym myślącym człowiekiem.

plantum

Chyba raczej człowiekiem zbyt tępym (czyt. na twoim poziomie) by dostrzec mój geniusz.