Muzyka genialna, film ma ciekawą fabułę, ten wyimaginowany świat to coś zupełnie innego niż w filmach które oglądałam. Natomiast zauważyłam elementy z Harrego Pottera i Czary Ognia, jak smok uderza w most i z Władcy Pierścieni też jeden moment ze smokiem. Jedynym minusem były efekty specjalne jak w grze komputerowej. No i żal mi tej dziewczyny którą poddano lobotomi :(
Zgadzam się w 100%, muzyka rewelacyjna- mroczne sweet dreams na początek i bjork w scenie walki:) Natomiast efekty specjalne nawet mi się podobały, mogło wyjść gorzej, film mnie wciągnął. Wersja extended nawet lepsza, dodano występy dziewczyn i scenę z Ostrym Graczem. Polecam. 7/10
ten w którym wybierają się po te kryształy do tego małego smoka, i później budzą matkę, są na takim wysuniętym jakby moście jak we władcy pierścieni. A matka która się budzi i je goni to jakby odzwierciedlenie tego , nie pamiętam jak się nazywał "potwora" który zabiera Gandalfa Szarego ze sobą do tej odchłani
Rzeczywiscie, podobna scena. Most Khazad-Dum jesli dobrze pamietam. Potwor - Balrog :).
Film na prawdę bardzo fajny. Strasznie nie powtarzalna fabuła. I jak wszyscy twierdzą genialna muzyka. Najbardziej mi się podobała oczywiście główna bohaterka. Niby taka słodka, cicha, a co do czego potrafi nieźle uprzykrzyć życie ( m.in. oplucie księdza, czy grożenie kucharzowi ). Świetny !