PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch
CordellWalker

Pokaż mi drugi taki film.

neo_angin

Dołączam się do prośby.

ocenił(a) film na 7
0wner2

Ja też.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

wiele powstało filmów w których rzeczywistość ściera się z fikcją

CordellWalker

No, tak tylko że tutaj tak nie jest do końca. Chyba trochę nieuważnie oglądałeś. Nie ma tu wątpliwości kiedy jesteśmy w "Realnym świecie", a kiedy nie.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

to nic nie znaczy, że Nie ma tu wątpliwości kiedy jesteśmy w "Realnym świecie", a kiedy nie.

CordellWalker

Ona się nie ściera w sensie takim jak napisałeś. To nie film Lyncha gdzie można się w tym pogubić. Przejdźmy to meritum sprawy. Pokaż mi drugi film który rozgrywa się w świecie wyobraźni i sama wyobraźnia wchodzi na nowy poziom. Oczywiście wszystko okraszone tak nierealnymi sytuacjami jak walka ze smokiem itp. Nadal i tak nie podałeś żadnego tytułu więc proszę o konkrety żeby to nie było pisanie dla samego pisania. I bez wyjeżdżania z "Incepcją" bo to coś zupełnie innego.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

Nie ma tu znaczenie czy światem fikcyjnym jest wyobraźnia, sen, zaczarowana kraina czy program komputerowy. Wszytko to jeden i ten sam grzyb

CordellWalker

Podaj przykład.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

ciężko jest mi wskazać podobny tytuł, ale Sucker Punch to żadna nowość

CordellWalker

Czyli temat założyłeś jak zwykle dla prowokacji. Skoro nie umiesz wskazać to znaczy że po prostu skłamałeś w temacie który założyłeś.

ocenił(a) film na 7
CordellWalker

Filmy Nolana są podobne, ale niestety nie masz racji, bo "Sucker Punch" to coś serio oryginalnego i z pomysłem.

ocenił(a) film na 4
napruto

z filmów Nolana jedynie Incepcja jest podobna, pozostałe to zupełnie co innego

ocenił(a) film na 10
CordellWalker

incepcja jest inna. Tu mamy problem radzenia sobie z problemami za pomocą wyobraźni a w Incepcji nie ma wyobraźni tylko sen. Błagam o douczonych ludzi. To tak wiele? ;/

ocenił(a) film na 3
CordellWalker

dokładnie

plantum

To może ty wymienisz podobne filmy?

użytkownik usunięty
neo_angin

he, ja znam bardzo podobny film do Sucker Puncha

Wiem o jaki ci chodzi bo już pisałeś ale chcę żeby ci geniusze mieli zagadkę.

użytkownik usunięty
neo_angin

inny mam na myśli

Jaki?

użytkownik usunięty
0wner2

ostatni przeze mnie obejrzany

ocenił(a) film na 8
neo_angin

incepcja podróżuje w śnie,wyspa tajemnic!!! ale ona poróżuje w wyimaginowanej wyobraźni, a tu super efekty specjalne, i czysta wyobraźnia lecz najbliżej jest tu do Wyspy Tajemnic

budzdom93

"poróżuje w wyimaginowanej wyobraźni" - mój "miszcz" :*

ocenił(a) film na 3
neo_angin

podawałem na tym forum takie filmy. Nie zamierzam się powtarzać.

plantum

No to znaczy że takich nie ma. Nie wymieniasz to przegrywacie dyskusję. Na razie w tym temacie są same ogólniki.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

"Nie wymieniasz to przegrywacie dyskusję"

O.O

hahahahahhaha ^_^

plantum

No wymień bo dyskusja straciła sens. Chyba że piszesz dla samego pisania.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

"No wymień bo dyskusja straciła sens."

gdyby jeszcze kiedykolwiek go miała

plantum

No to przyznajesz się w tej chwili że jesteś trollem bo zadałem ci pytanie, a ty w tej chwili tylko piszesz głupoty. Miała sens dopóki się nie pojawiłeś z hejtem na tym forum. Robisz dokładnie to sam jak ci na których narzekałeś na forum "Avatara" czyli jesteś hipokrytą.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

SP to film podobny do Transformersów, do 2012, jeszcze do paru innych filmów.
Niby ma jakiś skryty artyzm w sobie ale no nie oszukujmy się - "przesłanie" jest tu tylko na pokaz, żeby się ludzie nie czepiali. A i efekty mnie nie zaskoczyły ani zaimponowały.

skoro więc nie ma ani efektów ani przesłania, to jak kurna mogę ocenić ten słaby film?

Nie wiem co sobie wymarzyłeś, że z pokorą odejdę i postawię temu filmowi 10/10? A dlaczego miałbym ocenić go wyżej? Szkoda gadać z takimi.... osobami jak ty, to strata czasu. Stawiasz sobie oceny i wmawiasz sobie że są jedyne słuszne, a potem masz pretensje że ktoś ocenia niżej.

plantum

e przykłady są strasznie chybione. Szcezgólnie to 2012. Nic tych filmów nie łączy oprócz tego że są szeroko pojętym kinem rozrywkowym.

"Nie wiem co sobie wymarzyłeś, że z pokorą odejdę i postawię temu filmowi 10/10? "

Nie namawiam cię do zmiany oceny tylko żebyś przestał tu hejtować.

"Stawiasz sobie oceny i wmawiasz sobie że są jedyne słuszne, a potem masz pretensje że ktoś ocenia niżej."

Moim zdaniem opisałeś właśnie siebie bo ja nigdy ciebie nie namawiałem do zmiany oceny. Robiłbym to najwyżej jakbyś dał 1/10 bo to byłaby ogromna przesada.

"skoro więc nie ma ani efektów ani przesłania, to jak kurna mogę ocenić ten słaby film?"

To dla ciebie przesłanie warunkuje dobry film? Może pójdźmy dalej i proste przesłanie jak widać. Widocznie nie rozróżniasz gatunków filmowych.

plantum

"do Transformersów, do 2012"

Hahaha, co te filmy mają wspólnego z SP? Co za idiota. Przesłanie albo efekty warunkują dobry film? No nie wierzę, jak można aż tak bardzo nie znać się na kinie?

ocenił(a) film na 3
0wner2

zemsta upadłych ma wiele wspólnego z sp,

patos, licha fabuła przykrywająca kicz. różnicą jest to że transformersy mają momentami bardziej zaskakujące efekty.
i 3 złote maliny.... :)

SP powinien dostać przynajmniej jedną....

":Przesłanie albo efekty warunkują dobry film"

nie idioto, to tyłek megan fox także wpływa na ocenę.

plantum

Haha wczoraj były Transformersy 2 na TVN i jak obejrzałem pierwsze 20 minut to się zażenowany poczułem, straszny kicz, nie ma nic wspólnego z SP.

ocenił(a) film na 3
0wner2

przecież SP to kicz,
przyznałeś to

plantum

Zamierzony kicz. Transformers to raczej nie zamierzony. Rzeczywiście słabizna.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

na wszystko znajdziecie odpowiedź, byle obronić ten słaby film

plantum

Inteligentni ludzie na wszystko znajdą odpowiedź. Zresztą pisałem to już parę razy.

plantum

Zamierzony kicz jest w większości przypadków dobry. Avatar czy Transformers to kicz wynikający z braku talentu reżysera.

neo_angin

Dokładnie tak, plantum to troll, zawsze wymiguje się od podania czegokolwiek, czy to lepszego filmu, czy to ładniejszej aktorki, hehe, żal trolla.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
0wner2

Podałby tą co zawsze:

http://www.filmweb.pl/person/Zoe+Saldana-40559

Dla mnie bez rewelacji ale jemu chyba się podoba.

neo_angin

Ta babka to nic specjalnego, zwykła że tak powiem, a najśmieszniejsze są reklamy Colombiany, że niby ona taka piękna, haha.

0wner2

No zgadzam się. Ma trochę banalną urodę w sumie. Czytałem z nią wywiad ostatnio i sama twierdzi że nie jest jakąś pięknością.

neo_angin

Ta Colombiana to musi być niezły gniot, jak widziałem zwiastun to czułem się zażenowany jak nigdy.

0wner2

He,he. A, co do aktorek młodego pokolenia to które uważasz za najładniejsze/ najlepsze? Nawet chyba se dzisiaj taki temat na blogu strzelę bo jestem ciekaw opinii innych.

neo_angin

No podoba mi się Emily Browning. Dianna Agron jest zajebista. No i Chloe Moretz - najbardziej utalentowana z tych trzech. W zasadzie to by było na tyle. Nie cierpię przereklamowanej Dakoty Fanning.

0wner2

Wolę siostrę Dakoty osobiście. Moretz też jest fajna, nawet bardzo. Browning też ma potencjał aktorski mimo że antyfani SP twierdzą. Tak poza tym to dla mnie te:

http://www.filmweb.pl/person/Emma+Stone-611405 - fatalne jest to zdjęcie na fw.
http://www.filmweb.pl/person/Saoirse+Ronan-381818 - Może być świetną aktorką. Chyba najbardziej perspektywiczna.
http://www.filmweb.pl/person/Ellen+Page-133737

neo_angin

No o Ellen Page zapomniałem, również jest świetna. Emma Stone nie wiem, widziałem z nią tylko 2 komedyjki, nic specjalnego nie pokazała. Tej Saoirse to nie widziałem w żadnym filmie, a siostrę Dakoty również wolę :P