PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86031
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

ocena

ocenił(a) film na 7

Film w swoim gatunku był dobry. Dziwi mnie trochę jego niska ocena, gdyż ścieżka dźwiękowa jest świetna, efekty są bardzo dobre, a fabuła bardzo prosta. I mimo tych wszystkich faktów, wydaje mi się, że 80% widzów dalej nie rozumie ciągu wydarzeń ^^ W każdy razie - ja - spodziewałam się czystej rozrywki, świetnych ujęć i dostałam to czego oczekiwałam.

ocenił(a) film na 10
cathy666

Gdybym miał oceniać samą realizację, ocena byłaby wysoka, ale stało się inaczej. Film swoją treścią ociera się o sprawy, które są mi bliskie (chodzi ogólnie o problem ograniczania człowiekowi jego prawa do wolności) i którym poświęciłem wiele lat uwagi. Dlatego konwencja "komiksowa" wobec mnie jako widza się nie sprawdziła i raczej działała odpychająco.

Film pełen jest dobrze wykonanych komputerowych wodotrysków. Niemniej jednak na uwagę zasługuje jedna scena efektowa, która zrobiła na mnie piorunujące wrażenie - scena rozmowy dziewczyn siedzących w garderobie przed lustrami, kiedy kamera objeżdża lustro i wyjeżdża z drugiej strony, niczym w Alicji W Krainie Czarów, pokazując sylwetki dziewcząt, które przed chwilą były odbiciem w lustrach. Kreatywny majstersztyk, "analogowy" efekt specjalny z prawdziwego zdarzenia, jakich mało w dzisiejszym kinie. Trzy razy przewijałem scenę i przyglądałem się, zanim załapałem, jak oni to zrobili :)