PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86031
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

przedpremiera

ocenił(a) film na 3

niestety kiepskie to. Bez scenariusza jak w 300 czy watchmen snyder sobie nie radzi - ten film jest na poziomie zmierzchu tyle że dużo lepiej zrobiony. Nawet panienki jakieś nijakie. Efekty i muzyka dobre ale nic poza tym. 3/10 przez sentyment za poprzednie filmy i z nadzieją na nowego supermana.

Mate

Podzielam zdanie. Brak scenariusza. Ciekawy, nieźle zapowiadający się początek, muzyka wciągająca, dobre efekty specjalne. Ale to chyba za mało, aby przyciągnąć widzów. Film zapada w pamięci jako jeden z tych, z którego chcesz wyjść w połowie seansu. Niektórzy z pokazu przedpremierowego wychodzili.

ocenił(a) film na 9
Mate

Są gusta i gusteczki...Jedni wolą mamusie, a inni córeczki... Hmmm...Panienki "nijakie" powiadasz? ie wiem, bo nie oglądałem jeszze,ale słyszałem,że...o gustach się nie dyskutuje...Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 3
Grzesiek_filmweb

nie chodziło mi bynajmniej o ich wygląd tylko o to że panienki jako postacie - nie dają się lubić albo nie lubić - są nijakie - równie dobrze jakieś avatary mogły by tam latać;) to tylko moje zdanie:)

Mate

Podzielam... dziś byłam na pokazie. Było mało osób, więc nikt nie wyszedł - o dziwo. Film mnie trochę zmęczył. Puenta dość dziwna. Efekty super, ale ogólnie rzecz biorąc - ten film mnie zmęczył.

ocenił(a) film na 8
Mate

Ja tam tego filmu nie widziałem, ale dziwią mnie opinie, wypominające, że ten film nie ma scenariusza. Przecież chyba od pierwszego newsa oczywiste było, że to film nastawiony na akcję. Dobre efekty i muzyka to nie "tylko", ale pewnie powinno się składać na jakieś 70% oceny filmu.

To tak jakby iść na komedię i narzekać, że nie była straszna.

Zakrza

"To tak jakby iść na komedię i narzekać, że nie była straszna."

Dobre słowa rzekłeś ;)

ocenił(a) film na 3
Zakrza

a mnie dziwi że się wypowiadasz o filmie na podstawie newsów

ocenił(a) film na 4
Mate

Wg mnie, w tym filmie było WSZYSTKO, naprawdę wszystko, tylko że z tego wyszło też wielkie NIC niestety. Film ratują faktycznie efekty, montaż i przede wszystkim pierwsze 10 minut filmu (miałem cichą nadzieję, że dalej też będzie dobrze...). W każdym razie z kina nie wyszedłem, ale film do szybkiego zapomnienia.
A no i zapomniałbym, naziści zombie dodają kolejną gwiazdkę do mojej oceny;)

użytkownik usunięty
Mate

Panienki nijakie?.popatrz na stronę jednej z tych panienek,same usunięte komentarze.Jednak wzbudza jakieś emocje,nie jest na pewno nijaka.

ocenił(a) film na 3

Przekonałeś mnie! Jak mogłem to przeoczyć? Nawet nie będę sprawdzał która! Zmieniam w takim razie ocenę na 10/10! Co za emocje...

ocenił(a) film na 7
Mate

haha dobre :)
Lepiej tak zrób.... Lepiej zróbmy tak wszyscy :)

A co do samego filmu to nie oglądałem jeszcze, miałem zamiar wybrać się do kina bo watchmen bylo boskie jednak po opiniach chyba sobie daruję i obejrzę w domu za parę miesięcy :)

raiven

Tyle, że przy Watchmen też komentarze były podobne, a film okazał się arcydziełem.

użytkownik usunięty
Mate

Kurcze,mój post miał wydźwięk żartobliwy,zapomniałem wstawić emotek. Ale myśl że sama obecność : Abby,Vanessy czy Jamie zapewniały emocje.

ocenił(a) film na 2
Mate

Popieram, film fabularne dno, efekty cool, ale to za mało, 2/10

Mate

Poparłabym cię, gdybym przed chwilą nie dowiedziała się na tym forum, że Sucker Punch ma drugie i trzecie dno :)
(Nie, nie że jest dno z dnami dwoma, tylko że ma sensy ukryte ^.^)
W sumie, czegoś mi tu zabrakło. Scenariusz - moim zdaniem - całkiem dobry, to wykonanie zawiodło. Może właśnie dlatego, że za dużo uwagi poświęcono efekciarstwu, a za mało logice. No i to zakończenie, ni pies ni wydra :

ocenił(a) film na 7
Mate

Pierwsze minuty nie zapowiadały tak kiepskiego rozwinięcia filmu, siedząc w kinie zastanawiałam się gdzie podziała się fabuła, na plus na pewno muzyka - od początku do końca na wysokim poziomie. Generalnie przeciętny film, postawienie na efekty mogłoby być dobrym pomysłem gdyby dodać ciut więcej fabuły ;)

ocenił(a) film na 3
dags89

Myslałam żeby się na niego wybrać, ale widzę, że strata czasu i kasy. Dzięki za pomoc :)

ankelaa

Ło super, a jakby to był jakiś dobry film a ktoś by tu napisał że tak nie jest, to też byś nie poszła ? Ja się muszę przekonać na własnej skórze czy było warto ;)

ocenił(a) film na 3
Rysiu11

Jeżeli większość (nawet 3/4) tak uważa, to chyba raczej z filmem jest coś nie tak

ocenił(a) film na 8
ankelaa

Wcale nie musi to znaczyć. Najlepiej pójść i samemu się przekonać.