PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501864}
6,1 86 tys. ocen
6,1 10 1 86032
4,9 23 krytyków
Sucker Punch
powrót do forum filmu Sucker Punch

Ktoś wie jakie sceny są dodane w tych 18minutach?

Woj8ech

Spoler!
Występ koncertowy blue z gorski na scenie
Sporo dodanych scen walki w ww1 a szczególnie po lądowaniu na placu zamku, laski rozprawiają sie przed zejsciem do pieczary smoka z dożo liczebną chordą orków (?) przy użyciu broni palnej (ala exuilibrium appleseed 2) i broni białej. Poza tym dłuższe ujęcia naparzania blondi z browninga i sporo innych ;]

shzb25

+ końcowa scena high rollera w sypialni z baby

ocenił(a) film na 6
shzb25

Czyli bez rewelacji. Myślałem, że pousuwali głupie irytujące sceny i dodali coś co polepszy w jakimś stopniu fabułę a tu nic.

shzb25

Ty to wiesz, bo już widziałeś, czy wiesz z newsów na filmwebie?

0wner2

Mogę potwierdzić, bo widziałem, jeszcze z tych dłuższych scenek to rozbudowana o kilka ujęć scena otwierająca film, oraz Rocket oprowadza Babydoll po zakładzie i scena w przebieralni przed jednym z występów.

Keodred

A czy są zapowiadane brutalne sceny i czy jest ich dużo? Czy sceny ewidentnie ocenzurowane w zwykłej wersji kinowej, np. scena gdy SPOILER Blue strzela Blondie w twarz KONIEC SPOILERA i wtedy kamera odjeżdża aby tego nie pokazać zostało w wersji R ukazane? Czy ze scen z kinowej wersji nic się nie zmieniło, a tylko zostały dodane nowe? I jeszcze jedno: gdzie tą wersję widziałeś? Można już ściągać?

0wner2

A czy przypadkiem to nie jest jedna z wyciętych scen - rozszerzona scena walki z orkami? Gdy oglądałem film nie było fragmentu od 1:39 do końca tego widea... chyba, że oglądałem niepełną kinową wersje;/

http://www.youtube.com/watch?v=IHkxaLhPWws

Mauricio_Esposito

Tak, to jedna z tych scen :) Co do postu wyżej - teraz, po obejrzeniu uważam, że te sceny nie są aż tak brutalne, by nie znaleźć się w wersji kinowej... chyba, że ktoś jest zniesmaczony posoką w kolorze khaki, która wycieka z rozcinanych orków.

Keodred

Wiesz, w wersji PG-13, czyli kierowanej do młodzieży, nie mają prawa się znaleźć sceny z krwią i to nie ważne w jakim kolorze. Zakładam, że było tu ucinanie kończyn orkom itd. a to po prostu nie może znaleźć się w wersji PG-13, bo dla amerykanów jest to zbyt brutalne. Tak samo nie może być zbyt śmiałych scen erotycznych, a słowo "fu-ck" może być użyte tylko raz.

ocenił(a) film na 9
0wner2

nie chodzi o krew a o czas. Glownie chodzi o to ze pewne sceny w ciagu calego filmu moga pojawic sie tylko przez okreslona ilosc sekund czy minut i ze wzgledu na t ozostala ta scena z orkami wycieta by moc zmiescic sie w czasie, a nie byla ona niezbedna dla zachowania sensu w filmie.

0wner2

"Czy ze scen z kinowej wersji nic się nie zmieniło, a tylko zostały dodane nowe?"

Nic nie usunięto, dodano tylko sceny.

ocenił(a) film na 7
shzb25

Nawet ta scena erotyczna na końcu nie powinna zmienić ograniczenia wiekowego.

szmylc3

A gdzie już tą wersję widzieliście?

0wner2

Sprawdź wiadomości prywatne ;)

Keodred

Już widziałem, dzięki :)

ocenił(a) film na 9
szmylc3

powinna, poczytaj o PG13 i jakie sa zalozenia.

ocenił(a) film na 8
fi5h

Tak czy inaczej, film mimo swojej tematyki zdecydowanie nie jest brutalny. Na dobrą sprawę nawet nie ma siekania tych orków, im tam kończyny nie latają właściwie.

Roy_v_beck

Spoilery dotyczące wersji rozszerzonej. Obejrzałem właśnie u kumpla wersję rozszerzoną i powiem tak. Taniec erotyczny na początku dodał bardzo dużo dobrego, nie zawiódł mnie, przez to film stał się jeszcze pikantniejszy i podniecający, po prostu cudowny, krótki musical. I zdecydowanie nie dla dzieci. Scena z Ostrym graczem pod koniec całkowicie odmieniła film, nadała nowego sensu, po prostu klasa sama w sobie. Ale niestety zawiodłem się na walkach, po tej walce z orkami oczekiwałem czegoś naprawdę spektakularnego, brutalności na poziomie 300, Snyder miał tu ogromne pole do popisu, a niestety przy tej scenie się nie popisał, z orków leciał jakiś brązowy pył zamiast krew, nie wiem dlaczego tak się stało. W zasadzie była tam tylko 1 brutalna scena, gdy jeden z orków został przebity mieczem na wylot, i w zasadzie tylko to mogło podpaść pod kategorię R. Oprócz tego mamy nieco rozszerzone rozpoczęcie filmu, Babydoll oddaje 2 strzały, jeden trafia ojca w rękę, tu już było widać porządnie krew, także ta scena była brutalna. Ale to w zasadzie tyle. 2 krótkie scenki to ta hucznie zapowiadana brutalna przemoc? Pod tym względem się nie popisali, no i nie zmienili ani jednej głupio ocenzurowanej sceny z wersji PG-13, zawiodło mnie to totalnie. Zastanawiam się na ile podciągnąć ocenę, na 9 czy 10, bo jest naprawdę super, ale czuję, że muszę obejrzeć ten film jeszcze raz, sam, bez znajomych i pomyśleć nad nim w skupieniu. Tak czy inaczej polecam, bo jest to film rewelacyjny, który nie zasługuje na mniej niż 8 moim zdaniem.

ocenił(a) film na 7
0wner2

Mi się wydaje że Snyder zawinił w jednym. Gdy ludzie oglądają reklamę, trailer, myślą, że idą do kina na bezsensowną sieczkę bez fabuły. Później zastanawiają się o co w tym chodziło, czemu to jest takie bezsensowne i namieszane, i właśnie wg mnie to jest powód zaniżonej oceny.

szmylc3

Bo Snyder robi ambitne, filmy, a ludzie tego nie rozumieją i uważają, że jak są w nich efekciarskie walki, to niema już nic innego.

ocenił(a) film na 8
0wner2

Z tym muszę się niestety zgodzić. Ludzie dostrzegają tylko stronę wizualną jego filmów omijając wszystko co najważniejsze :/

ocenił(a) film na 9
Roy_v_beck

T nie o t ochodzi, zgodnie z zalozeniami PG13 niektore sceny moga trwac tylko przez okreslony czas w ciagu całego seansu. By ukazac chocby sceny w okopach z tymi robo-niemcami oraz pokazac bron na samym poczatku filmu ,tak musieli pociac film i wyciac to co nie bylo istotne dla fabuly, stad tez znikla scena z siekaniem orkow.

fi5h

Ale w zapowiedzi wydania R zostały zapowiedziane sceny brutalnej przemocy, a siekanie orków nie było aż tak brutalne (prócz jednej sceny przebicia na wylot) by kwalifikowało się to pod R, tak więc gdzie ta brutalna przemoc?