Żaden z was nie ma totalnie pojęcia o furach ztych filmów i szkoda czasu, żeby punktować wytłumaczenia do tych waszych głupot, które wypisujecie,więc powiem tylko tyle,że np:nie jest to problem przełożyć silnik z nissana do mustanga bo da się to zrobić(trudno ale się da), a już najlepsze jest hasło o "kryptonimie", bo to nie chodzi o to tylko o KRYPTONIT(taka terminologia dla umysłowo ociężałych intelektualnie Amerykańców co znaczy "słaby punkt").A i ten film jest kompletną bzdurą od samego początku do końca, ale przecież tu chodzi tylko o samochody i nie ma w tym nic złego.
Nie mów mi że nie mam pojęcia nic o furach bo ty pewnie sam nie wiesz co to za nissan był ani co to za mustang. A pod względem filmu to sie zgadzamy. Nie najmądrzejszy ale muza spoko, laski niezle, auta niczego sobie. Jest OK.
Obydwoje nie znacie sie niestety na samochodach...
Silnik zostal wyjety z nissana sylvia s15 a byl to silnik od skylina.
Wracajac do filmu to niestety kicha! Scenariusz jest do bani a finalowa scena jakby z braku pomysłów wrzucona tam na siłe. Szkoda, bo chyba długo nie doczekamy sie dobrego filmu o wyscigach.
wiadomo ze silnik byl od skyline. sadze ze sie troche znam na samochodach - a poza tym wystarczy uwaznie sluchac - w filmie bylo wszystko powiedziane. muzyka spoko, fury tez, a fabula - wiadomo - do bani. ale mi sie ogolnie film podobal :)
to byl nissan silvia s15 co mial silnik od skyline jak sie nieznasz to niepisz bzdur. chyba niewiesz jak skyline wyglada
Witam!
A ja uwazam, ze te wasze spory o to jaki to silnik, samochod, rodzaj ramy i moze rocznik poszczególnych trybików, to totalny bezsens!
Podniecacie sie, jakby Bog wie jakie to TUTAJ mialo znaczenie. Dobrze wiemy, ze jest to typowy amerykanski filma akcji
- więc -
KAŻDY, KTO SPODZIEWA SIĘ w nim
porywającej fabuły,
genialnego aktorstwa ,
i pełnego profesjonalnego oddania realiów tuningu i wyścigów
... ZWYCZAJNIE BŁĄDZI !:)
LUDZIE! TEN FILM TO:
seria dobrze zmontowanych ujęć ( * ) ślizgania się wspaniałumi bryczkami,
dobrze dobrana muzyka,
dająca się przełknąć fabuła, która bądź co bądź spina jakoś wszystko w całość
oraz sentymantalne miłe zakończenie
podwójnie miłe, bo:
w koncowce filmu pojawia się znana nam postać.... :D
a także muzyka z - co kolwiek byście o nim myśleli - kultowego NFS MW (Need For Speed - Most Wanted)
* - tak dla wyjasnienia - wiekszosc z tych super ekstra poscigowych scenek z driftem wyglada tak pieknie wlasnie dzieki montazowi.
Normalnie co trzeci zakręt auta obracalyby sie lub rozbijaly (glownie chodzi mi o scene pierwszego wyscigu, ucieczke Hana oraz o
wyscig finalowy). Nie zmienia to jednak faktu, ze film zrobiono swietnie!!!!!!!!!! :D
NA KONIEC
Ja uwazam, ze film musi zobaczyc kazdy, kto kocha szybkie samochody i wyścigi,
a takze wg mojej oceny część trzecia jest lepsza niż druga,
czyli potwierdza sie stara zasada, ze części nieparzyste są zazwyczaj najlepsze :)
MIŁEGO OGLĄDANIA !!!!!
Popieram REALITY. Film miał swoje wady ale mi ogólnie bardzo sie podobał! Super muzyka, aż mi sie chciało tańczyć w kinie=) Ja osobiście zachęcam żeby na niego pójść! PozdrO=)
P.S aha i nie znam się zbytnio na samochodach=) Poprostu mówie o wrażeniach z filmu, więc się nie czepiać!
Zgadzam się z REALITY i z Aimer. Film zajebisty, naprawde fajny, spoko historia, nie wiem czemu się tak większość czepia tego filmu, ja jestem zadowolony, świetna muza, ekstra laseczki, egzotyczne bryki, japan tuning no i oczywiście Tokyo, JAPONIA!! To był strzał w dziesiątke żeby zrobić ten film w Tokyo. Moim zdaniem film lepszy od I i II części.
Pozdrawiam