PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119215}

Szybcy i wściekli: Tokio Drift

The Fast and the Furious: Tokyo Drift
2006
7,1 191 tys. ocen
7,1 10 1 190996
4,8 30 krytyków
Szybcy i wściekli: Tokio Drift
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli: Tokio Drift

Żaden z was nie ma totalnie pojęcia o furach ztych filmów i szkoda czasu, żeby punktować wytłumaczenia do tych waszych głupot, które wypisujecie,więc powiem tylko tyle,że np:nie jest to problem przełożyć silnik z nissana do mustanga bo da się to zrobić(trudno ale się da), a już najlepsze jest hasło o "kryptonimie", bo to nie chodzi o to tylko o KRYPTONIT(taka terminologia dla umysłowo ociężałych intelektualnie Amerykańców co znaczy "słaby punkt").A i ten film jest kompletną bzdurą od samego początku do końca, ale przecież tu chodzi tylko o samochody i nie ma w tym nic złego.

ocenił(a) film na 10
wo23

Nie mów mi że nie mam pojęcia nic o furach bo ty pewnie sam nie wiesz co to za nissan był ani co to za mustang. A pod względem filmu to sie zgadzamy. Nie najmądrzejszy ale muza spoko, laski niezle, auta niczego sobie. Jest OK.

Shinji_2

Obydwoje nie znacie sie niestety na samochodach...
Silnik zostal wyjety z nissana sylvia s15 a byl to silnik od skylina.
Wracajac do filmu to niestety kicha! Scenariusz jest do bani a finalowa scena jakby z braku pomysłów wrzucona tam na siłe. Szkoda, bo chyba długo nie doczekamy sie dobrego filmu o wyscigach.

ocenił(a) film na 10
Neil

Idioto to był nissan skyline. I silnik taż od skyline. A film jest wporządku.

ocenił(a) film na 9
Shinji_2

wiadomo ze silnik byl od skyline. sadze ze sie troche znam na samochodach - a poza tym wystarczy uwaznie sluchac - w filmie bylo wszystko powiedziane. muzyka spoko, fury tez, a fabula - wiadomo - do bani. ale mi sie ogolnie film podobal :)

Shinji_2

to byl nissan silvia s15 co mial silnik od skyline jak sie nieznasz to niepisz bzdur. chyba niewiesz jak skyline wyglada

ocenił(a) film na 10
Javie

Czlowieku to byl Skyline R 34. Żadna Sylvia s 15

Shinji_2

Witam!
A ja uwazam, ze te wasze spory o to jaki to silnik, samochod, rodzaj ramy i moze rocznik poszczególnych trybików, to totalny bezsens!

Podniecacie sie, jakby Bog wie jakie to TUTAJ mialo znaczenie. Dobrze wiemy, ze jest to typowy amerykanski filma akcji

- więc -

KAŻDY, KTO SPODZIEWA SIĘ w nim
porywającej fabuły,
genialnego aktorstwa ,
i pełnego profesjonalnego oddania realiów tuningu i wyścigów
... ZWYCZAJNIE BŁĄDZI !:)

LUDZIE! TEN FILM TO:
seria dobrze zmontowanych ujęć ( * ) ślizgania się wspaniałumi bryczkami,
dobrze dobrana muzyka,
dająca się przełknąć fabuła, która bądź co bądź spina jakoś wszystko w całość
oraz sentymantalne miłe zakończenie
podwójnie miłe, bo:
w koncowce filmu pojawia się znana nam postać.... :D
a także muzyka z - co kolwiek byście o nim myśleli - kultowego NFS MW (Need For Speed - Most Wanted)

* - tak dla wyjasnienia - wiekszosc z tych super ekstra poscigowych scenek z driftem wyglada tak pieknie wlasnie dzieki montazowi.

Normalnie co trzeci zakręt auta obracalyby sie lub rozbijaly (glownie chodzi mi o scene pierwszego wyscigu, ucieczke Hana oraz o

wyscig finalowy). Nie zmienia to jednak faktu, ze film zrobiono swietnie!!!!!!!!!! :D

NA KONIEC
Ja uwazam, ze film musi zobaczyc kazdy, kto kocha szybkie samochody i wyścigi,
a takze wg mojej oceny część trzecia jest lepsza niż druga,
czyli potwierdza sie stara zasada, ze części nieparzyste są zazwyczaj najlepsze :)

MIŁEGO OGLĄDANIA !!!!!

ocenił(a) film na 9
dia8el

Popieram REALITY. Film miał swoje wady ale mi ogólnie bardzo sie podobał! Super muzyka, aż mi sie chciało tańczyć w kinie=) Ja osobiście zachęcam żeby na niego pójść! PozdrO=)

P.S aha i nie znam się zbytnio na samochodach=) Poprostu mówie o wrażeniach z filmu, więc się nie czepiać!

ocenił(a) film na 10
AimeR

Zgadzam się z REALITY i z Aimer. Film zajebisty, naprawde fajny, spoko historia, nie wiem czemu się tak większość czepia tego filmu, ja jestem zadowolony, świetna muza, ekstra laseczki, egzotyczne bryki, japan tuning no i oczywiście Tokyo, JAPONIA!! To był strzał w dziesiątke żeby zrobić ten film w Tokyo. Moim zdaniem film lepszy od I i II części.
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
malcolm555

Zgadzam sie z Aimer, Reality i Malcolm555@ film jest bardzo dobrze zrobiony autka pierwsza klasa, dziewczyny wymiatają może z jednym sie nie zgodze ze jest lepszy od II części bo II część jest lepsza.