PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119215}

Szybcy i wściekli: Tokio Drift

The Fast and the Furious: Tokyo Drift
2006
7,1 191 tys. ocen
7,1 10 1 190996
4,8 30 krytyków
Szybcy i wściekli: Tokio Drift
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli: Tokio Drift

W każdej część tego filmu scanariusz jest taki sam....

ocenił(a) film na 5
PacMan_2

Widzę, że masz bardzo dużo do powiedzenia! Nie spodobał Ci sie film i aż musiałes z tego powodu forum założyć!

ocenił(a) film na 2
Tygirl

Epicki rozmach fabuły tego filmu mnie przerasta. Arcydzieło samo w sobie. Koniecznie musze uscisnac reke scenarzyscie i wszystkim ludziom ktorzy go inspirowali.

A teraz na powaznie
Dawno nie widzialem filmu tak wypranego z jakiegokolwiek sensu, mysli przewodniej, zaskoczenia, innowacji, realizmu i czego kolwiek co moglo by choc na chwile zaintresowac odbiorce.

Kilka moich pytan zadam sobie ... moze mnie ktos uswiadomi.
Ta nalogia walki dobra ze złem to miał byc jakis zart czy oni tak na powaznie ?

Dlaczego ten niby-zdolny-niby-nastolatek udal sie do japonskiej szkoly. ?W tokio nie ma anglojezycznych ?

Yakuza (i smarki z nia powiazane) podpisali jakis traktat o nieagresywonosci i teraz wszystkie spory rostrzyga wyscig ?

Ta panna na prawde byla na tyle pusta zeby byc z tym kto lepiej jezdzi samochodem (i wygra wyscig)... Moze umknol mi jakis wątek nie ograniczajacy sie do smarkatego przekazu uczuc miedzy ludzkich w filmie ?

To wszystko oczywiscie sa pytania retoryczne. Film dostaje odemnie 3/10 i to nie dlatego ze "fajne samochody w nim są i ładne dupy" jak to pustaki raczą okreslac lecz za marny ale jednak orientalizm w filmie.

ocenił(a) film na 10
NecrosiS

Człowieku to jest film który się ogląda dla odprężenia. Nie wyjeżdżaj mi z tekstami:"Moze umknol mi jakis wątek nie ograniczajacy sie do smarkatego przekazu uczuc miedzy ludzkich w filmie ? Takim tekstem udowadniasz oczywiscie ze jestes bardzo inteligentny ale jednoczesnie pokazujesz ze nie potrafisz sie bawic. Bierzesz wszystko zbyt powaznie. Wyluzuj. A jesli film ci sie nie podobal od poczatku to bylo go nie ogladac.

ocenił(a) film na 2
Shinji_2

" Takim tekstem udowadniasz oczywiscie ze jestes bardzo inteligentny ale jednoczesnie pokazujesz ze nie potrafisz sie bawic"

Alez bawilem sie swietnie.
Notabene smiejac sie z filmu ale fakt jest faktem :]

ocenił(a) film na 7
PacMan_2

heh scenariusz chyba sie troche roznil od poprzednich co !? sam sie zdziwilem ze nie bylo watku policji :D i dobrze :) a o podobnych scenariuszach spojz na oszukac przeznaczenie 3, wszystkie takie same, a tu bardzo dobre kino :) zachwyca jak poprzednie :)

ocenił(a) film na 5
PacMan_2

To teraz napisze w skrócie o czym byłby film, który ma głównie pokazać wyścigi samochodowe. I ma to byc film, który uznalibyście za "dobry".