PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197530
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Świetny film!!!

ocenił(a) film na 10

Długo zwlekałem z tym filmem, aż do wczoraj, i muszę przyznac, że chociaż jestem facetem i nie jestem gejem to film bardzo mi się spodobał!!!
Trudna miłość dwóch mężczyzn osadzona w pięknych krajobrazach Ameryki Północnej.
Fantastyczne role Heatha Ledgera, Jacka Gyllenhaala i Michelle Williams, a na deser zjawiskowa Anne Hathaway.
Wzruszająca scena kiedy Ennis przyjeżdża do rodzinnego domu Jacka i znajduję w jego pokoju koszulę, która przypomina mu Brokeback Mountain.
Takich filmów powinno się robić więcej, aby nasze społeczeństwo w końcu stało się tolerancyjne!!!

NAPRAWDĘ POLECAM!!!

ocenił(a) film na 10
Sydney7

To prawda piękny film i faktycznie takiwch filmów powinno być więcej . Teraz robią filmy o gangach itp

ocenił(a) film na 10
Sydney7

Zgadzam się z Tobą w zupełności. Ja jestem tolerancyjny jeśli chodzi o homoseksualizm, więc film nie wzbudził we mnie obrzydzenia.
Tym, którzy nie akceptują homoseksualizmu nie polecam tego filmu.

micnol

Ja również jestem tolerancyjna i to nawet bardzo, ale gdybym miała pozwolić na to by ja i moje dzieci w przykładowej drodze do kościoła miały oglądać całujących się, bądź trzymających za rękę mężczyzn, to chyba bym prędzej kazała wydłubac sobie oczy. Niech robią co chcą ale w swoich czterech ścianach. Gdzieś kończy się granica dobrego smaku.

Film wiał nudą na kilometr, ale to zwykle takie filmy się docenia. Obsada była na prawdę doborowa więc ze strony technicznej nie można się przyczepić. Jednak ze strony estetycznej, owszem.

piernikzmarmolada

wiesz co?nie jestem pedałem ale jak widzę jak dziewczyna z chlopakiem sie liżą(dosłownie) na ławce w parku czy na chodniku to jestem zniesmaczony,chamstwo jest niezależne od upodobań seksualnych