PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197536
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Wczoraj po raz pierwszy obejrzałam ten film i mogę śmiało powiedzieć, że jest to najlepszy film o miłości mimo, że opowiada on o miłości biseksualnych mężczyzn...po prostu rewelacja. I szczerze powiem, że mam dosyć kretyńskich filmów. mam nadzieję, że ten film wśrod zagorzałch przeciwników homo- i biseksualistów trochę zmieni ich nietolerancyjne spojrzenie. Jak czytam te bzdury, które wypisują Ci "katolicy" i studenci medycyny to normalnie robi mi się źle... ja tam nie za bardzo wierzę w Boga ale pamiętam jeszcze z religii, że Bóg kazał traktować wszystkich równo... więc czasami warto pomyśleć...A wracając do filmu to całość na medal i nie bez powodu były nagrody.

ocenił(a) film na 10
stokrotki3

madzre piszesz ale nie moge zgodzic sie ze byl to film o mezczyznach bi...oni byli orientacji homoseksualnej, to ze probowlai ulozyc sobie zycie w sposb panujay do norm nie zanczy ze nie byli gejami.....Ennis ewidentnie mial problemy z intymnoscia w relacjach z kobietami....alama to byla desperacka próba dostsosowania sie do kanonu, kochal ja jak przyajaciólke, nie jak zone......pozniej juz nawet nie próbowal wiedzial ze kocha tylko jacka...jack to bardziej wyoutowany gej w filmie....po niemocy bycia z jackiem....szukal namaistki szczesica w kontaktyach z innymi facvetami, o nieudanym pozyciu z zona nie wspome.....bezowocnie szukal tak na marginesie ....menatalnie i duchowo byl zawsze wierny enisowi kochali sie bezgranicznie oczym swiadzcy watek koszul....przelotny seks jacka o desperacka próba stałmszenai bólu...co do Boga to ja w niego wieze, ma jego wizje w sercu.....i napewno nie jest to wizja koscielno biblijno katolicka....wiem ze bog jest dobrem..... i na pewno nie ma nic przeciwko milosci dwoji mezczyzn...pozdrawiam autora watku