Kolejna (już druga emisja) Wybitnego filmu (to już klasyka ) Anga Lee....Wielkie Brawa dla TVNu że promuje tak piękny film!!!...Kto nie oglądał ma okazję.
widzę że nie tylko mi się podobał polecam Filadelfię kto nie oglądał piękny !!!!
miód na moje serce :))) ciesze się że poleci i to 2 raz kiedy to inne telewizji do tej pory
i nie tylko w polsce boją się go puszczac
Jest to może dobra oferta dla ludzi nieco starszych, którzy nie mają DVD lub komputera i nigdzie nie wychodzą w soboty, ale młodszym zdecydowanie odradzam oglądanie dobrych filmów z niezliczoną ilością reklam na TVN.
Zgadzam się w 100% ja ten film oglądałem (kilkadziesiąt razy) tylko i wyłącznie na DVD i tylko w wersji orginalnej bo akcent teksański (w tym wypadku Ennisa-Fenomenalny Heath Ledger) jest niesamowicie zagrany przez tego australijczyka (wybitna rola według mnie jego najlepsza w karierze...za niecałe 2 tygodnie jest 3 rocznica śmierci-R.I.P
Wybitny film? Wybitny żart! W tym filmie nie ma nic co zasługiwałoby na miano wybitnego. Żenująco nudna fabuła, słaba muzyka, przeciętne aktorstwo (teraz zjedzą mnie fanatycy Ledgera), płytkie dialogi. Zupełnie nie rozumiem tych wszystkich peanów. Geje żądają równouprawnienia? Więc nie obrażą się jeśli film porównam do tanich romansideł okraszonych sceną pukających się gości pod namiotem. Tylko co to wnosi do kina? Dobry film poruszający temat nietolerancji to "Filadelfia" - zrobiony ze smakiem, wyważony, przemyślany. Tutaj mamy bylejakość, którą należy zagłaskać na śmierć żeby nie narazić się na falę krytyki ze strony politycznie poprawnych wolnomyślicieli. Miłość jest wartością z pogranicza metafizyki a tutaj spłycono ją brutalnie do niewysublimowanej chuci.
na pewno obejrzę po raz kolejny. jeden z moich ulubionych filmów. świetne role Ledgera i Gyllenhaala. piękna muzyka. wspaniałe widoki. film do przemyśleń i wzruszenia. zawsze chętnie do niego wracam, choć nie mam zbyt dużo możliwości w tym zakresie.
Jeżeli chodzi o mnie to nie lubię zbytnio poruszać tematu homoseksualizmu , ale obejrzałam film z ciekawości.Muszę szczerze przyznać , że wzruszył mnie.Każda historia niespełnionej miłości powinna wzruszać ludzi.Ale sądząc po opiniach niektórych osób na temat tego filmu nie każdy potrafi zrozumieć przesłanie jaki on niesie...