PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Polecam film . ! Płakałam przy tym filmie . ! Szczególnie na samym końcu gdy Ennis spogląda na koszule i zdjęcie , oraz jak Ennis znajduje ich zakrwawione koszule w pokoju Jacka . ! Piękny film . ! POLECAM . !

ocenił(a) film na 5
sur28

A ja go nie polecam. Po tych wszystkich pozytywnych komentarzach spodziewałam się naprawdę dobrego filmu, niestety - kompletne rozczarowanie. Film ciągnie się praktycznie bez żadnych zwrotów akcji, fabuła jest nudna, wszystko do przewidzenia. Na miejscu reżysera bardziej skupiłabym się na uczuciach zdradzanych kobiet, w ogóle na jakichkolwiek uczuciach...

Lanetti

Praktycznie każdy film skupia się na uczuciach kobiet, ten jedne nie i nie uważam tego za wadę filmu.

ocenił(a) film na 8
Lanetti

A mi się podobał.Również polecam.A to, że w końcu - tak dla odmiany - bardziej skupiono się na relacji mężczyzn, niż uczuciach kobiet uważam za plus.

Lanetti

Porostu nie zrozumiałeś tego filmu i tyle . !
Najwyraźniej ty nie jesteś fanem Melodramatów tylko fanem Thrillerów itp .

ocenił(a) film na 5
sur28

Jeśli już to zrozumiałaś ;)
I mylisz się, zrozumiałam tan film , co wcale nie zmienia faktu,że nie przypadł mi do gustu.
Chodzi o to, że gdyby ukazać zamiast pary homoseksualnych mężczyzn, parę heteroseksualistów ,to nikt nie zachwycałby się tym filmem. Nie znalazłam tu powodu do wzruszenia, zadumy, żadnej puenty. Taki, ot sobie melodramacik ;)

ocenił(a) film na 10
Lanetti

Ale film nie jest o kobietach, tylko o mężczyznach. Kobiety, mimo iż zdradzane, są tylko dodatkiem. Bo co im z tych żon, skoro i tak tak naprawdę kochają tylko siebie? Piękny film. Ja również się poryczałam...

ocenił(a) film na 4
sur28

Nie polecaj, rzeczywiscie nie wszystkim moze ten film przypasc do gustu. Jak dla mnie nijaki i nie mam pojecia, co w tej historii moze fascynowac. Do ogladania skusil mnie gustomierz FilmWeb, od poczatku wydal mi sie nudny, czekalem jakiejs puenty, ale sie nie doczekalem. Strata czasu.

ocenił(a) film na 10
Yoshimura

Wydaje mi się, że najlepiej ten film mogą zrozumieć osoby o których ten film jest. Mam na myśli tutaj homoseksualne jednostki, które niejednokrotnie stawały przed podobnym wyborem i mogą się utożsamiać z głównymi bohaterami filmu.
Film 9/10 doskonale ukazuje rozterki wewnętrzne geja, uczucia i trudności z jakimi się spotyka we współczesnym świecie.

Yoshimura

Była puenta . najwyraźniej nie oglądałeś tego filmu uważnie . ; )

ocenił(a) film na 4
sur28

Filmy sa moja pasja, jak chce cos obejrzec, ogladam w skupieniu albo wcale.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem