PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197536
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

To jedyne, co mnie w tym filmie zastanawia... Czyli jak to było? Ona wiedziała, że go zabili, bo był gejem czy myślała tak jak powiedziała Ennisowi?

ocenił(a) film na 10
EffyStonem

Moim zdaniem to była tylko i wyłacznie oficjalna wersja z tym kołem który podała aby nie było rozgłosu.Tak naprawdę wiedziała dlaczego umarł.A być może jeszcze teść ma coś wspólnego z tym...

ocenił(a) film na 10
Fructisa

I zapomniałam dopisać że po Laureen widać było że kłamię, nie wiem jak inni ale takie odniosłam wrażenie.Jak usłyszała Brokeback Mountain, widziałam w jej oczach jakby wiedziała kim był Jack, i co tak naprawdę ich łączy... :(

ocenił(a) film na 10
EffyStonem

jestem prawie pewna, że ona lub jej ojciec dowiedzieli się o romansie Jacka z jakąś kobietą (on wspominał o tym Ennisowi) lub o jego skłonnościach (rodzice Jacka opowiadali Ennisowi, że ich syn przyjechał na ranczo z jakimś mężczyzną). Dlatego Laureen lub jej ojciec zlecili pobicie Jacka. Bardziej skłaniałabym się do tego, że to była Laureen, mówiła o tym z bardzo kamienną twarzą. Ale z drugiej strony mógł to być też jej ojciec, gdyż wątek nienawiści ojca do Jacka musiał mieć jakiś cel i czymś się zakończyć.
Naprawdę nie wiem, w tym filmie dużo trzeba się domyślać, a to są moje opinie :)

użytkownik usunięty
EffyStonem

Film widziałam pierwszy raz wczoraj i oglądałam go z zapartym tchem jak się zakończy ich miłość(Bo chyba można to tak nazwać).
Też Tylko nie rozumiem czemu żona zabitego geja powiedziała że to 'wypadek przy pracy'(nie dosłownie) a następnie pokazali że 2 kolesi go zamordowało jakimiś kosami...Może ta żona się dowiedziała że jej mąż jest gejem i dlatego zleciła zabójstwo męża....

ocenił(a) film na 10

To akurat rozumiem. Bo ona mówiła o wypadku przy pracy, a pokazana była prawdziwa śmierć Jack'a, czyli brutalne pobicie

ocenił(a) film na 10
EffyStonem

No, podejrzewam że to wszystko było skutkiem jego 'romansu' z jakąśtam kobietą lub to, że Laureen odkryła że Jack jest gejem, przez to, że przyprowadził na ranczo rodziców jakiegoś mężczyznę (nie do końca to zrozumiałam, rodzice Jacka opowiadali o tym na końcu..).