PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Dobrze obsadzone role, piękne krajobrazy, miła muzyka, czego chcieć więcej? 8/10

ocenił(a) film na 10
tomek_kosmalski

tez tak sadze ;)

ocenił(a) film na 8
olka19_19

zgadzam się :) jeszcze napisy lecą z myzyczką fajną :)
piękny film

ocenił(a) film na 8
ShinzoGekai

A Heath Ledger był w tym filmie świetny wprost. Genialna muzyka. Bardzo dobry, choć IMO kontrowersyjnie ukazane to wszystko.

bartosz_skop

akurat Heath Ledger niespecjalnie mi się podobał w tej roli, kompletnie mnie w niej nie przekonywał, spodziewałam się po nim czegoś więcej. I ten jego udawany akcent i sposób mówienia, nie nabrałam się.
A cały film niezły, choć nie zaskakuje.

ocenił(a) film na 3
tomek_kosmalski

Dobry film to Filadelfia. Ten to prostacka opowiastka o pukaniu w górach.

rock79

Skoro tak to odbierasz... :)

użytkownik usunięty
rock79

Poza tym, że głównych bohaterów łączyła orientacja seksualna,
to te dwa filmy dzieli kamień milowy.
To chyba Ty jesteś prostacki, szanowny Panie. : )

ocenił(a) film na 3

Takie uwagi zachowaj dla siebie. Strasznie emocjonalnie podchodzisz do filmów. Czyżby zabolało, że ośmieliłem się podnieść rękę na manifest?

rock79

może coś Ci puknęło w główkę, Proszę Pana? ;>

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
rock79

Taaak, wasza konwersacja jest na niesamowicie wysokim intelektualnym poziomie.

DontTouch

fakt, szkoda sprowadzać się do poziomu kanału pod miastem i Czesia Hydraulika ;>

rock79

a co może zabronisz mi mieć własne zdanie? oO
jeszcze raz się puknij, MOŻE zrozumiesz, szansa na to równa 0,1%

rock79

pozgłaszane.

rock79

i kto tu "jeździ" po facetach ;))

użytkownik usunięty
rock79

Nic mnie nie boli, robię badania okresowe i jestem w niezłej formie. : )))
Tylko nie sposób porównywać dwa filmy, jakimi są Filadelfia oraz
Brokeback Mountain. Chciałbym tylko zauważyć, że jeśli w tym drugim
dostrzegłeś jedynie 'pukanie w górach', to z Twoją wrażliwością jest
coś nie tak... : )

użytkownik usunięty
rock79

Rozumiem wiele. Ale tego typu zdanka odnośnie czyjejś rodziny są po prostu żałośnie niehonorowe.

polecam rutinoscorbin przed bezuczuciowymi trollami internetowymi. doskonale uodparnia na osoby typu rock79.

użytkownik usunięty
rock79

Zabrzmiało, jak oczekiwanie na odzew po prowokacji.

ocenił(a) film na 8
tomek_kosmalski

Dla mnie przede wszystkim poruszający. Pokazujący, że miłość przychodząc nie pyta o nic i potrafi przetrwać na prawdę wszystko. Piękny.

tomek_kosmalski

No i wzruszający. Bądź co bądź, mimo tych krzyków o homoseksualizm, to film o miłości.

Nad krajobrazami się rozpływałam wręcz... piękne.

użytkownik usunięty
tomek_kosmalski

Jak widzę Heatha Ledgera & Jake'a Gyllenhaala, to sam mam ochotę zostać gejem. : )
A na poważnie... mocny, wzruszający film, dający wiele do myślenia.
Po obejrzeniu go, przez chwilę wydawało mi się, że świat jest lepszy...

refleksyjne podejście do tematu, wspaniałe zdjęcia, muzyka i gra aktorów... wzruszający, wspaniały film...
bo miłość to nie tylko fizyczność... to uczucie (tak dla wyjaśnienia pewnym prostolinijnym osobnikom, patrzącym wyłącznie w jeden wymiar).

ocenił(a) film na 9
SpectrumMovie

potwierdzeniem tego jest przede wszystkim scena, gdy Heath pociesza Jake'a. jak dla mnie genialny film. i niestety do dziś kontrowersyjny.a niby świat idzie do przodu.

ocenił(a) film na 3
viqtuss

Nie wiedziałem, ze homoseksualizm oznacza postęp.

użytkownik usunięty
rock79

Postępem jest akceptacja i oswajanie się z homoseksualizmem.
Homoseksualizm istnieje od początków tego świata, wbrew Biblii,
Koranowi, czy komuś się to podoba, czy też nie, i nie ma nic wspólnego
z postępem. : )

ocenił(a) film na 10
tomek_kosmalski

Dzisiaj po raz kolejny ogladnelam ten film i sie rozczulilam :) Piekny film, a te gory po prostu sa czarujace i wprowadzaja nas w niezwykly i wyjatkowy klimat a milosc naszych bohaterow tez taka byla :)

Fructisa

No chyba jednak nie była, bo jeden drugiego zdradził tylko dlatego że nie mógł go pobzykać tak często jak chce.

ocenił(a) film na 7
tomek_kosmalski

Film o prawdziwie szczerej miłości i wolności. Wszystko dopełnia sceneria i muzyka.
Każdemu życzę takiej miłości w życiu.
Piękne!
I pamiętajcie: "z miłością nie wygrasz", "miłości nie oszukasz."

ocenił(a) film na 7
rover4fun

zgadzam się z wami ( nie licząc rock79, bez urazy, ale dla mnie to nie pukanie w górach).

ocenił(a) film na 3
tomek_kosmalski

Adwokatami tego filmu są geje i kobiety. To tylko potwierdza tezę, że kobiety lubują się w tanich romansidłach (bez urazy) a geje niewiele się od nich różnią.

ocenił(a) film na 1
rover4fun

Bla, bla, bla... Wyjątkowa wspaniała miłość... Bla, bla, bla... Kochajmy gejów! Żeby więcej ich było! Cóż to za chore propagandy? "Z miłością nie wygrasz" - śmiech na sali. To nie miłość. To choroba psychiczna. Wielcy, troskliwi się znaleźli dla gejów. Tacy obrońcy praw człowieka, to czemu tutaj siedzicie i nie pomagacie powodzianom? Ludziom bezdomnym? Za grosz moralności. Hipokryci i tyle.

JustFurious

Współczuje Ci, że siedzisz przed tym monitorem zamknięty w swojej zaściankowości i wypisujesz tak niedorzeczne słowa.
Twój wybór. Dla ciebie homoseksualizm jest chorobą. Dla mnie chorobą jest Twój nieuzasadniony upór. A odwoływanie się do bezdomnych i powodzian nie ma żadnego związku. Jeśli to dla Ciebie choroba to dlaczego tego nie tępisz, tylko tutaj siedzisz?
Zadziwiające, że jedna informacja odnośnie orientacji jest w stanie rzutować na Twój stosunek do drugiego człowieka. W normalnych relacjach z ludźmi, ich orientacja nie ma przecież żadnego znaczenia.

Jeśli sądzicie, że oglądanie filmów o gejach spowoduje, że na świecie będzie więcej osób homoseksualnych, potwierdzacie tylko, że nie macie żadnego pojęcia o czym mówicie.
Homoseksualizm będzie zawsze, czy wam się to podoba czy nie. To, że coraz więcej osób przestaje się tego wstydzić nie znaczy, że geje mnożą się przez szeroko pojęte mass-media.