Cieszę się, że produkuje się takie filmy, bo pokazują problem homoseksualizmu... Ludzie często negatywnie wypowiadają się o gejach, może ten film co niektórym da do myślenia...
To prawda, mój stary widział w młodości Top Gun, i od tej pory uważa, że geje są spoko. Nawet parę lat temu sam zabrał mnie do kina na "300".
To co napisałaś jest stuprocentową prawdą, jednak wiele słyszałam opinii na temat tego filmu jak i homoseksualistów i wiem, że wątpliwe jest, aby Polacy zaakceptowali inność tych ludzi. Ich nie obchodzi, że tacy ludzie są wrażliwsi i nikomu swoją orientacją krzywdy nie zrobią. Dla nich są odmieńcami roznoszącymi HIV, napalonymi gwałcicielami czy kosmitami z innego świata. Smutne.
Polska od zawszę była krajem chorym który nie potrafi zrozumieć ludzi którzy trochę się od nich różnią,ale tak przecież jest w Polsce ludzie jeśli czegoś nie rozumieją to zamiast to olać i jakoś dać im żyć to od razu tego nienawidzą i są przeciwko tylko dlatego że są inni,a najpierw niech siebie ocenią zanim zaczną ocenić innych nie znając tych osób.
W pełni Was popieram :) Oby więcej Takich ludzi jak herwildheart i Damx123.
Pozdrowienia dla heavy_metal.
Rozumiem, że trzeba rozumieć :) Nie rozumiem jednak, czemu parady gejów i lesbijek pełne są kolorowych fryzur, golizny, śmiesznych ubranek. Trudno mi uwierzyć, że ludzie tak niepoważni umieliby wychować dziecko. Ufam jednak, że na tym świecie są różni ludzie, także różni geje i lesbijki.
Chociażby tacy którzy umieliby porządnie wychować dziecko. Jednak nie wiem na pewno czy to możliwe... Jest tak, że powinni być tata i mama...? Może niekoniecznie...?
Homoseksualizm jest przecież stary jak świat. Bociany homoseksualiści wychowują potomstwo, oczywiście po uprzednim zapłodnieniu i odpędzeniu samicy. Pingwiny homoseksualiści szukają okrągłego kamyka i wysiadują potem jak własne jajo...
Eh nie wiem jak to powinno być z tą adopcją, trzeba by o homoseksualiźmie jeszcze poczytać.
Rzeczywiście ludzie bywają różni. Także geje i lesbijki. Jedni chcą bawić się na paradach, drudzy żyć w zaciszu domowego ogniska i własnych spraw. Wiem... może napisane trochę poetycko, ale tak po prostu wzięło mnie... coś natchnęło... :)
Kamas, jak to Ty^ jesteś to Cię zaj***ie normalnie, nie daruję, nie żyjesz chopie....
Mi się film osobiście nie spodobał, ale nie dlatego, że jestem od razu jakąś homofobką, bo wcale nią nie jestem.
Uważam się za osobę tolerancyjną. Tak jak każdy z nas mogę czasami do kogoś czuć nienawiść czy pogardę, ale dzieje się tak najczęściej gdy tą osobę znam i nie zgadzam się z jej zdaniem czy postępowaniem.
Polska to, rzeczywiście, kraj, w którym trudno jest żyć. Nie tylko z powodów finansowych, ale też uprzedzeń. Wystarczy, że ubierzesz się w "inny" sposób i już jesteś odmieńcem, z którego należy się nabijać. Nie mówię, że w tym kraju nie żyją osoby tolerancyjne, ale większość osób jest ich przeciwieństwem.
Inna orientacja seksualna od "normalnej" (tu - heteroseksualizm), od "normalnej" religii (tu - katolicyzm) i pochodzenia narodowego czy etnicznego (tu np. - Żydzi) jest uznawana za złą albo gorszą w oczach ludzi.
Mogłabym tak tu pisać w nieskończoność. Nie wiem czy kiedykolwiek się coś zmieni w tym kraju czy nawet na świecie, ale mam nadzieję, że tak. Bo w końcu każdy z nas jest człowiekiem.
A mnie ciekawi jedna rzecz. Czemu stosunek do homoseksualizmu tak się zmienił na przestrzeni setek lat? Przecież w Grecji i w Rzymie, było to na porządku dziennym i powszechnie akceptowane, a później już nie. Czyżby miało z tym coś wspólnego rozprzestrzenianie się Chrześcijaństwa?
Ameryki nie odkrywasz, z tym, że homoseksualizm był akceptowany nie tylko w starożytnej Europie, także we Wschodniej Azji, Afryce, obu Amerykach, Środkowym Wschodzie, Południowej i Centralnej Azji i na Południowym Pacyfiku.
http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality#History
Dopiero w religiach monoteistycznych (judaizm, chrześcijaństwo, islam) uznano homoseksualizm za zbrodnię/grzech/zboczenie/chorobę.