PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Dziś, 14 lutego - Walentynki, 22:50 na Polsacie! :)
Obejrzę na pewno dla Jake'a, choć za samym filmem średnio przepadam :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
krtz

Trochę szkoda mi takich ludzi jak ty , choć nie widziałem filmu na oczy i właśnie na niego czekam po przeczytaniu streszczenia i kilku recenzji domyślam się , że film ma na celu pokazaniu uczuć tej samej płci a nie szczerzenie gejowania się , pedałowania itp szczególnie w tych czasach a był kręcony w 2005 r radzę zapoznać się trochę z historią życia takich ludzi a później wyrażać swoje jakże cudowne zdania choć masz do tego prawo

sevgi

Przecież wiadomo o czym jest i co jest myślą przewodnią.

ocenił(a) film na 10
krtz

Nie rozumiem dlaczego ludzie określają film jako "gejowski"? To jest film o dwóch osobach zakochujących się w sobie! Tak, są to dwaj mężczyźni. Kiedy oglądamy film z para heteroseksualną zakochującą się w sobie nie mówimy, że to film hetero. Mówimy, że to film romantyczny... Więc może taki właśnie ten film jest? Romantyczny?

fizzlymike

zaraz ide ogladac :P

mrs robinson

w sumie dawno nie widziałam ;) pstryk i leci...

chicken86

darowalam sobie jednak dzisiaj ten film, za pozno go dali, a juz przysnelam prawie na samym poczatku filmu :P.

ocenił(a) film na 10
outed

Ja ogladam, mimo iz widzialem go na oko 5x. Za kazdym razem oglada sie tak dobrze jak za pierwszym razem.

ocenił(a) film na 9
fizzlymike

Obejrzane... Jezuuuu Dawno tak nie ryczałam

Hikari_Hana

Obejrzalam w życiu mnóstwo filmów, jedne wzruszały mnie bardziej, drugie mniej.. Dużo z nich pozostawało w pamięci, dawało do myślenia.. Tak jak i ten. Jednak przyznaje się szczerze, ten film mi coś robi z głową ;) Ostatnio jak go widziałam, to myślałam, że już nie będę więcej płakać.. A dzisiaj to znów, łzy leciały jak wodospad.. Za każdym razem, gdy go oglądam, coraz bardziej mnie wzrusza i uderza jego realność i pesymizm. I też za każdym razem rozmyślam "czy to naprawdę opona, czy jacyś zawistni ludzie".. I takie tam różne refleksje. A scena jak Ennis zabiera koszulę.. No uderza mnie to strasznie. Ostatnio jak oglądałam ten film to pomyślałam sobie Ok, już znam ten film prawie na pamięć, wypłakałam się, następnym razem obejrzę go z sentymentu bo po prostu lubię storyline. Nie udało się. Brawa dla reżysera, pana od muzyki, i pana od zdjęć tych pięknych krajobrazów.

ntx

I też za każdym razem rozmyślam "czy to naprawdę opona, czy jacyś zawistni ludzie" -> Chodzi mi tu oczywiście o to, czy był to nieszczęśliwy wypadek, czy powtórka historii tej, której brutalny finał pokazywał Ennisowi ojciec.

ocenił(a) film na 10
ntx

No dokładnie film fajny widziałem po raz 1 ale spodziewałem się czegoś innego a tu mnie dużo zaskoczyło , wydaję mi się , że Jacka zabili ludzie bo już dużo osób widziało o jego orientacji i tak jakby się już z tym unosił ale fakt odkrywania ich tajemnicy przez ludzi budzi lekki strach w sercu , bardzo fajny film , nie dziwę się , że reżyser otrzymał tyle nagród cały krajobraz i sceny przepięknie zostały nakręcone !

sevgi

Skoro ci się podobało to polecam też opowiadanie Annie Proulx. :)

ocenił(a) film na 10
ntx

Na pewno przeczytam jak będę miał czas i wszystkie lektury w tyle za sobą

ocenił(a) film na 8
fizzlymike

Film mile mnie zaskoczył. Ciekawa historia przedstawiona w pięknych górskich krajobrazach. Trzeba mieć naprawdę odwagę zagrać takie postacie jakie wykreowali Jake i Heath. Uczucie pokazane w nieco inny sposób.