PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Myślę że jego fenomen polega jedynie na tym że jako pierwszy poruszył trudny temat miłości mężczyzny do mężczyzny i tyle kropka zero w nim fenomenu.

ocenił(a) film na 3
nadin2181

Masz rację, film nie różni się niczym od tanich romansideł a przez swą dosłowność zieje prymitywizmem. Obecnie panuje moda na polityczna poprawność i wyrażanie własnych poglądów pod prąd aktualnym trendom jest źle widziane. To co nienormalne staje się normą.

ocenił(a) film na 3
rock79

Pierwszy i to nie ulega dyskusji żadnej, pierwszy film o tym który został tak rozreklamowany że obejrzało go bardzo wielu ludzi z zwykłej ciekawości. Ten film naprawdę jako pierwszy był bardzo głośny dla laików (ludzi nie zainteresowanych tematem miłości pomiędzy dwoma facetami). Przepraszam za określenie laików.
I myślę że aby więcej wiedzieć na temat filmów tego typu to porostu trzeba być zainteresowanym tym tematem, być może nawet ze względów osobistych.

ps to w odpowiedzi na wypowiedz mittaggessen

nadin2181

Jako pierwszy? Przed Brokeback Mountain było mnóstwo innych filmów o homoseksualizmie, dużo bardziej „dosłownych”, dużo bardziej „perwersyjnych” i dużo bardziej „gorszących”. To jest po prostu dobry film, pięknie zagrany, pięknie sfilmowany, opowiadający o tym, jak przez ograniczające nas normy społeczne potrafimy zniszczyć sobie życie i jak smutnym zjawiskiem jest homofobia.

ocenił(a) film na 3
mittagessen

Jak to łatwo niewygodny pogląd określić pejoratywnym terminem. Może pedofilia też powinna być uznana za normę, przecież - jak sądzę - nie zawsze stosunek z nieletnim odbywa się wbrew jego woli. Świat oszalał...

użytkownik usunięty
rock79

Tak, świat oszalał, ale po co mi się wpierdzielasz na forum o czarownicach? ;p

ocenił(a) film na 3

Bo bzdury wypisujesz.

użytkownik usunięty
rock79

To zależy jak na to spojrzysz. Jeżeli właściwie to bzdur w tym nie znajdziesz.
Mam już dosyć genetyki, nie czepiaj się :P

ocenił(a) film na 3

irihfolkfan dla mnie to co piszesz to zwykłe farmazony, zastanów się nad sobą a potem wróć do dyskusji. Abo nie wracaj w ogóle bo z tego co piszesz to źle rokujesz....

użytkownik usunięty
nadin2181

Jak nie wiesz o co biega to się nie wtrącaj do dialogu, czaisz? Powiem tylko, że gówno wiesz ;)

ocenił(a) film na 3

Uderz w stół a nożyce uderzą:P Widać że masz gówno w głowie i to widać bez jakiekolwiek wiedzy na Twój temat.

Kolejne farmazony zaraz pewnie wytoczą się z Twojej klawiatury.............

.......

ocenił(a) film na 3
nadin2181

On pisze o forum filmu "Polowanie na czarownice" ...

ocenił(a) film na 3
rock79

Czyli wiele w głowie nie ma jak tak skacze po tematach żeby Cię dogonić współczuję.

użytkownik usunięty
nadin2181

Skoro tu zbłądziłem to chyba można zapytać nie? Tobie co kurna do tego?

ocenił(a) film na 3

"Kurna" BYSTRZAK jesteś

użytkownik usunięty
nadin2181

Przez "w" się nie da. Sam spróbuj buraku.

użytkownik usunięty
nadin2181

Nie kapuję koleś o co Ci chodzi, ale nie wnikam. Wolę zostawić Cię sam na sam z Twoim pedalskim tematem.

użytkownik usunięty
rock79

Dlaczego tak wielu ludzi stawia homoseksulizm na równi z pedofilią, zoofilią, nekrofilią itp.? Związek dorosłych homoseksulistów nie jest krzywdzący dla żadnej ze stron. Ludzie w tym wypadku SĄ DOROŚLI I ŚWIADOMI, tego, co robią.

użytkownik usunięty
nadin2181

Arcydziełem może nie jest, ale jest naprawdę porządnie zrobiony.

ocenił(a) film na 9

HOMOSEKSUALIZM TO NIC ZŁEGO LUDZIE :) Wy od razu kojarzycie to z pedofilią ,od razu wtrącacie coś o leczeniu się.I dlaczego pedały?Ludzie OPANUJCIE SIĘ świat się zmienia

OscOfAva

Niestety niektórzy woleliby żyć w średniowieczu i urządzać polowania na czarownice:(