Jeśli obejrzę jakiś rewelacyjny film,muszę dowiedzieć się o nim jak najwięcej. Dlatego bardzo proszę o odpowiedzi związane z treścią filmu. Po prostu musiałem przeoczyć.
1)Czy Algierre(nie uczę się angielskiego,więc wybaczcie jak źle napiszę imię,chodzi mi o tego faceta,który zatrudnił ich na Brokeback Mountain) wiedział,że się kochają???
2) Czy żona Jake wiedziała??
3) Czy Jake miał romans z innym facetem??, miał przyjechać z nim do rodziców na ranczo.
4)Jak to się stało,że Eniss mieszkał w tym baraku,gdzie zatrudnił ich Algierre??
5),, Przysięgam Jake"- nie rozumiałem tej wypowiedzi Enissa
Z góry wielkie dzięki
1. Aguirre, nie Algierre. Tak, wiedział. Dlatego gdy Jack ponownie chciał się u niego zatrudnić jakiś czas później odmówił. W domyśle cierpiał na homofobię (Aguirre).
2. Nie. Tak mi się wydaje. Za to żona Ennisa domyśliła się po jakimś czasie.
3. Chyba tak.
4. Hm?
5. W jakim momencie filmu?
Po pierwsze to Jack, a nie Jake (to prawdziwe imię Gyllenhaal'a)
<spoiler>
1) Widział, nie raz ich przyłapał na igraszkach, a gdy Jack przyjechał prosić o pracę i spytał się o Ennisa, na pewno się domyślił co jest pomiędzy nimi.
2)Mi się wydaje że dowiedziała się dopiero gdy zginął Jack, ale wcześniej mogła coś przeczuwać.
3) Miał romans z sąsiadem z Teksasu i przelotne numerki z wiesz kim ...
4)Chodzi ci o koniec filmu tak, tu ci nie pomogę ponieważ nie widziałem początku filmu (bardzo żałuję)
5)Chodziło mu o to że przysięgał Jackowi to, że nigdy o niem nie zapomni i będzie go nadal kochał.
tyle ode mnie jak coś nie tak śmiało poprawiajcie :D
Z tym ostatnim pytaniem możnaby dyskutowac gdyż w TVN Ennis powiedział "Jak do chole**", natomiast w filmie który ściągnąłem z internety Ennis powiedział "jack przysięgam" co trochę mnie zdziwiła bo w tv padły zupełnie inne słowa, przyznam że bardziej wzruszające.
tvn popełniło karygodny błąd tłumacząc "Jack, I swear" na "Jack, do cholery". Wszystko wydało się bez sensu.