PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197539
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Film pięknie opowiada o zakazanej miłości ale niestety nie zmieni poglądu Polaków o homoseksualizmie(zwłaszcza męskim). Mam 23 lata ale pracuję na co dzień z facetami około 40 i codziennie słyszę jak pogardliwie nazywają kogoś kur.... h.... i niestety właśnie pedałem albo gejem. Sam jestem 100% hetero ale nigdy nie potrafiłem się pogodzić z tym, że Polacy każdego homoseksualistę sprowadzają do obrazu cioty, która chce się dobrać do tyłka każdego faceta. Takie myślenie i wyobrażenie siedzi w tych ludziach tak mocno, że żaden film - choćby najpiękniejszy - tego nie zmieni. Wielka szkoda

ocenił(a) film na 8
MJ__forever

"Powiadam wszystkim Hetero takim jak ja - możecie być szczęśliwi ale zostawcie Homoseksualistów w spokoju - oni też mają prawo być szczęśliwi" - cytuję swoje słowa z innego tematu.
Nie mamy prawa ich oskarżać o coś złego tak jak oni nas nie mają prawa - do osoby wyżej tak naprawdę jest coraz lepiej,bo 40 lat temu jakby się dowiedzieli,że ktoś jest "gejem" to by go skatowali - i jeszcze by nie poszli do więzienia - taka jest prawda.

ocenił(a) film na 10
MJ__forever

Ten film 40-latków może już nie zmieni i nie nauczy ich akceptacji.

Ale zobacz na forum jak mocno film działa na nastolatków!
Przeżywają, wzruszają się, komentują; narzekają że musieli po cichutku ogladać żeby rodzice sie nie dowiedzieli; niektórzy nie słyszeli nawet, że rok temu zmarł H. Ledger.
Te pokolenie, otwarte na to co nowe, na pewno będzie bardziej tolerancyjne - to widać już teraz.
Czyżby rosło pokolenie TBM?