PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Forumowy temat homofobiczny

użytkownik usunięty

Jeżeli jesteś homofobem lub po prostu bez powodu wkurza Cię widok dwóch całujących się facetów to ten watek jest specjalnie dla Ciebie. Założyłem go z okazji emisji tajemnicy "Brokeback Mountain" w TVN. Tu możesz się wyszumieć i wygadać swoje żale, na temat propagandy gejowskiej, zboczeń itd. Możesz też wyrazić wszystkie "fuj", "bleee" itp. Zamiast zaśmiecać forum filmwebu tymi wszystkimi głupotami i irracjonalnymi argumentami możesz je przedstawić tutaj. Po co mają cierpieć inne sensowne wątki konstruktywnie analizujące "Brokeback..." jako dzieło filmowe. Masz pretensje do gejów (lub jak wolisz pedałów)? - ten wątek jest specjalnie dla Ciebie. Pozostaw swoje frustracje i nie nękaj nimi po ludzku myślących użytkowników serwisu.

użytkownik usunięty

Film się właśnie skończył więc zapraszam.

ocenił(a) film na 4

Witam Cię panie Sebastyjanie ;-)

Ojej, zaraz zaraz, czy mnie wzrok nie myli?!? Temat ten założyłeś jeszcze w styczniu 2009 roku i nikt tu nic nie napisał, oprócz Ciebie, do tej pory?
No popatrz jacy to ludkowie trolololerancyjni się porobili, no?!??

Abstrahując od filmu "TBM" - bo wiele różnych wpisów zamieściłem w przeszłości na jego temat. A ten Twój wątek otworzyłem z Twojego profilu na filmwebie, poprostu dlatego, że nie masz aktywnego swojego bloga.

To na Twoim blogu pragnąłem -po długim czasie mojego nie logowania się na filmwebie- zaprosić Cię do odwiedzenia mojego bloga i zapoznania się z aktualnymi nowinkami filmowymi, które na nim zamieściłem. Wiele z nich jest raczej mało rozpropagowanych aczkowiek bardzo ciekawych - dla ludzi myślących.

W tym temacie mogę jedynie to napisać, że:
Wielokrotnie wielu ludzi, w tym i ja, zauważyło iż w dużej mierze zapalczywymi homofobami są ludzie (sami jakoś w życiu poranieni psychicznie, tj. uczuciowo czy też emocjonalnie), którzy jak najbardziej mają skłonności homoseksualne, z powodu np. różnych zaburzeń osobowości - ogólnie rzecz, pokrótce, ujmując i nie wdając się w szczegóły.

Ale -i na to, jeśli już tu jestem- chciałbym zwrócić uwagę (dzieci neostrady może niech sobie darują trudny chyba dla nich do pojęcia, do przyjęcia temat), że mianowicie istnieją i inne -owszem bardzo perfidne i niebezpieczne ogólnie, choć na pozór mogące wydawać się śmieszne niektórym dyletantom- przyczyny i formy SZTUCZNEGO wywoływania zmian w metabolizmie organizmu ludzkiego, powodowane celowo dla zniszczenia trzeźwego myślenia i naturalnego instynktu samozachowawczego, obronnego ludzi. W celu osłabienia i unicestwienia np. grupy ludzi czy społeczeństw, narodów - jako ofiar BRONI CHEMICZNEJ.

Nie uważam, że normalni ludzie o skłonnościach uczuciowych i emocjonalnych skierowanych ku osobnikom tej samej płci -zwani homoseksualistami- są takimi, którzy się bez ustanku całują czy też (za przeproszeniem) bez przerwy kopulują ze sobą. Być może nie podzielasz mojej opinii (choć śmiem w to wątpić). Uważam, że wszelka przesada w każdej dziedzinie życia jest szkodliwa.

Malkontentów uprzedzam, że wierzę w teorie spiskowe, bo to one są zwykle przyczyną spisków - od teorii się zaczyna - to oczywiste jak to, że np. sól jest słona, ocet kwaśny, a cukier słodki. I nie potrzeba na to żadnych nadzwyczajnych uzasadnień.

A teraz proszę zapoznać się z treścią, która wyjaśnia sens aspektu dotyczącego zagadnienia homoseksualizmu, na króty tutaj chcę zwrócić uwagę czytających (i Twoją, przy okazji). A mianowicie broni chemicznej, która nie jest teorią lecz praktyką. I istniała zresztą od wieków, o czym powszechnie wiadomo. Temat niech wytłumaczy poniższy tekst:

(...)"/tłum. skrót Wiki/
Gej Bomba - nieformalna nazwa, dla substancji chemicznej o nie śmiertelnym działaniu, która została opracowana w jednym z laboratoriów badawczych US Air Force. W 1994 specjaliści od wydajności broni w tajnym laboratorium w Dayton, sporządzili raport, który zaproponował stworzenie pewnej liczby nowych typów broni chemicznych nie śmiercionośnych. Wśród nich potężnej Bomby Afrodyzjaku , której skutki powinny wyzwalać silne odczucia seksualne i zachęcać do homoseksualnych zachowań.
/Substancja taka zaliczana byłaby do tzw. broni chemicznych 3 typu/
Są to substancje chemiczne, które wpływają na zachowanie ludzi w taki sposób, że dyscyplina i duch bojowy w armii ulega całkowitemu rozprzężeniu. Nieprzyjemne (może nie dla wszystkich), ale to jest „humanitarna broń”,, szczególnie jeśli powoduje ona homoseksualne zachowania. Raport został upubliczniony pod koniec 2004 r. i spowodował skandal w połączeniu z zarzutem możliwości naruszenia przez USA międzynarodowych konwencji w sprawie nierozprzestrzeniania broni chemicznej. Ponadto, wywołał wściekłość gejowskich organizacji, których obraziła sugestia, że żołnierze homoseksualni są mniej zdolni bojowo. W odpowiedzi na wszystkie zarzuty Pentagon wstrzymał prace nad rozwojem takiej broni. W październiku 2007 Gej Bomba otrzymała "Ig Nobel Prize" - trofeum dla najbardziej wątpliwych osiągnięć w dziedzinie nauki i technologii. Żaden z badaczy amerykańskiej AIR FORCE zaproszonych przez organizatorów nie pojawił się na jej wręczeniu.
http://www.youtube.com/watch?v=-EUK2PjjeKI
"

To tyle ode mnie. Być może teraz rozpocznie się tutaj burza mózgów, nawałnica wypowiedzi. Ale czy będą one -zgodnie z Twoim założeniem- homofobiczne? hm... trochę w to powątpiewam. Jednak zaczekajmy, bo może się mylę...

W każdym razie pozdrawiam Cię Sebastianie i zapraszam do odwiedzenia mojego bloga, by zapoznać się -jak wspomniałem- z mało rozpropagowanymi filmami okolicznościowymi.

A wszystkim interesująym się wpływem chemii na organizm ludzki, polecam obejrzenie ciekawego filmu pt: "Chemiczny spokój" - np. na youtube.

ocenił(a) film na 4
komentarz

Dla zachęty do nawałnicy wpisów i burzy mózgów na aktualny tu temat rzeczonej homofobii - zadaję następujące pytanie:

Proszę odpowiedz mi Sebastianie, i odpowiedzcie inni filmomaniacy, zaryzykuję i napiszę też homo-filmomaniacy - jak wielki [czy może mały?] jest stopień mojej homofobii?

;-)

ocenił(a) film na 4
komentarz

Zapraszam do mądej dyskusji na temat tu założony - na temat homofobiczny.

ocenił(a) film na 9
komentarz

nudzi ci się, prawda? ^_--

ocenił(a) film na 4
Astral_the_Shadow_Prayer

Tylko tyle masz do napisania?

a już można by przypuszczać, że stać cię na więcej...

że napiszesz coś mądrego, a tu... nic z tego
- tylko kicha i smalec! ;-)))

ocenił(a) film na 9
komentarz

ale z tą nudą to trafiłem w sedno, prawda? :)

poza tym, jeśli mogę spytać, co studiowałeś? Filozofię, dziennikarstwo, filologię? Wygląda mi na to pierwsze :) Albo po prostu dużo czytasz na ten temat, jako hobby.

ocenił(a) film na 4
Astral_the_Shadow_Prayer

Pzeczytaj wpierw to co w tym wątku napisałem i odpowiedz na moje pytania merytorycznie, a potem zadawaj swoje pytania, może wtedy ci odpowiem.

To jest wątek n.t. homofobii.

P.s: trafiłeś jak kulą w płot. No chyba, że siebie miałeś na uwadze... ;-) A tak wogóle, oprócz tego, że mnie śledzisz na filmwebie, to czym się zajmujesz i kto ci za to płaci? (jakaś partia, firma, jakiś kościół?)

ocenił(a) film na 9
komentarz

By uchronić świat od dewastacji.
By zjednoczyć wszystkie ludy naszej nacji.
Miłości i prawdzie nie przyznać racji.
By gwiazd dosięgnąć, będę walczyć!
Astral ! The shadow prayer !

Astral the shadow prayer walczy w służbie zła.
Więc poddaj się, lub do walki stań.

Astral_the_Shadow_Prayer

Jezu. Nawet nie będę pisał skąd wziąłeś ten tekst żeby ci obciachu nie robić.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

napisz bo kojaze to skads,tylko nie pamietam skad.

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 8
Astral_the_Shadow_Prayer

ło! wlasnie mnie olsnilo ,ale z ciebie dzieciak koles..

ocenił(a) film na 9
sanczopansa

olśniło cię? no to na serio, "ŁO!!".

nie ukrywajmy, że rzadko ci się to zdarza. w sumie, to nawet nigdy...

ocenił(a) film na 2
sanczopansa

Zawsze wiedziałem, że wy tam w Poznaniu macie pyry zamiast mózgów.

ocenił(a) film na 8
komentarz

Zabawne, że w innym temacie surowo gromisz ludzi, ze dyskutuja o seksualnosci, a nie o samym filmie... ;)
Do siebie nie odnosisz własnej krytyki?

ocenił(a) film na 9
hauser

no, no. celna uwaga :)

ocenił(a) film na 4
hauser

Podobno nie ładnie być sędzią we własnej sprawie... :/
Dlatego o opinie poprosiłem tutaj innych, no...

;-)

Jeżeli jesteś homofobem lub po prostu bez powodu wkurza Cię widok dwóch całujących się facetów a mimo to oglądasz film o gejach to wiedź, ze coś się dzieje ;)

Nie jestem homofobem. Co więcej - jestem gejem.

ocenił(a) film na 9
Kastratek

umówimy się?

ocenił(a) film na 9
Astral_the_Shadow_Prayer

Not everybody knows how to work my body
knows how to make me want it
but boy you stay up on it
you got that something that keeps me so off balance
baby you’re a challenge, lets explore your talent

hey boy I really wanna see if you can go downtown with a guy like me
hey boy, I really wanna be with you
cause ur just my type
ooh na na na na
I need a boy to take it over
looking for a guy to put me over
oooooh, oooooh!!

bum, bum, BUM!!

ocenił(a) film na 3
Astral_the_Shadow_Prayer

Taa...widzę, że Filmweb może też służyć jako portal randkowy...

ocenił(a) film na 4
nikike

Acha, już widzę jak się umawiacie...

Ehh....

Przecież tu jest wyraźnie napisane w nagłówku:

Forumowy temat homofobiczny