Po obejrzeniu filmu każdy może zdać sobie sprawę, że w pewnym momencie życia może odkryć w sobie skłonności homoseksualne. Ba! Powiem Wam mało tego ;) Bohaterowie bali się tego co ich ciągnie do siebie - byli z początku nastawieni wrogo do swoich skłonności! Wyglądali bardziej męsko niż niejeden hetero - mieli żony, dzieci... Czyli wygląda na to, że każdy z nas w dowolnym wieku może odkryć skłonności homo i prowadzić podwójne życie. Jaką macie pewność, że Wasi partnerzy, Wasze partnerki choć raz w swoim życiu nie miały przygody seksualnej z osobą tej samej płci? Żadnej. Jak wynika z badań 40 procent społeczeństwa choć raz w swoim życiu miało kontakt homoseksualny. I jak się odniesiecie do tego homofoby? Hę? Lęk przed homoseksualizmem i niechęć u homofobów podobno bierze się z tego, że czują popęd do osób tej samej płci, miały kontakt homo bądź też podświadomie boją się tego, iż taka orientacja w nich siedzi i kiedyś da o sobie znać! :) A tak poza tym to piękna historia o miłości dwojga LUDZI. Wzrusza, nurtuje, zastanawia... Dramat ludzi, którzy pokochali się, lecz bali się iść za miłością właśnie przez społeczeństwo! Zobaczcie teraz ile ludzi jest w podobnych sytuacjach! Nie cierpią tylko homoseksualiści - ale ich rodzice, żony bądź mężowie i dzieci! Cierpi całe otoczenie! Tak stworzył ich Bóg więc dlaczego One - te osoby homo mają być już skreślone na starcie? Mają iść do zakonu? Zostać kapłanami? Zakonnicami?! No chyba nie na tym rzecz polega!
Nie zaliczam się ani do tych 40 procent ani do tych 60. Faktycznie Bóg stworzył człowieka i dał mu wolną wolę - lecz poróżnił ludzi dzieląc ich na białych, czarnych, bogatych, biednych, mądrych, głupich, homo, hetero itd. Każdy postępuje zgodnie z własnym sumieniem - jednak dyskryminacja godzi w życie innego człowieka jeżeli przejawia się agresją słowną bądź fizyczną. Ja nikogo nie obrażam, każdego staram się zrozumieć - jedynie ludzi, którzy nie starają się zrozumieć nie staram się i ja ich zrozumieć. Jedno pytanie - dlaczego ludzie brzydzą się gejów, a lesbami się zachwycają? Dlaczego chcą niszczyć gejów a pedofilii wypuszczają na wolność? Kto krzywdzi? Gej czy pedofil? Jest wiele zła i cierpienia na tym świecie i warto z nim walczyć a nie z czymś co niektórzy ludzie dostali od Boga gdy ich stworzył. Samo się to nie wzięło.
Ale nie krzywdzi on niewinnych dzieci! Te dwie sprawy są wogóle nie porównywalne. A co do bogatych i biednych to się nie zgodzę do końca ;) Ludzie z reguły rodzą się bogatsi i mają lepszy status materialny np. w USA jak w Afryce...
Tak uważasz ? No to w takim razie wyobraź sobie faceta żonatego , mającego dzieci , który ujawnia swojej rodzinie fakt , że jest gejem . Dzieciaki są na pewno w niebo wzięte ...
A to już co innego. To jest bardziej podpisywane pod zdradę albo oszustwo bliskich. Równie dobrze heteroseksualista może pewnego dnia powiedzieć żonie - nie kocham cię, nie kocham dzieci, mam kochankę. I tyle w temacie.
Po prostu twoje argumenty są żadne. Nie masz nic co by mogło przekonać mnie do tego aby innych ludzi traktować górnolotnie jak ty to robisz. I wiesz co? Brzydzę się takimi ludźmi jak ty i z takim postępowaniem daleko nie zajedziesz ;) Najlepiej spójrz w lustro i sam się oceń a później oceniaj innych. Chyba masz kompleks niższości ;D
To już przegiąłeś...mordercy Twoim zdaniem są lepsi od homo? człowieku co Ty mówisz? piszesz, że on nie może Cie oceniać ani obrażać bo nic o Tobie nie wie, a Ty wiesz cokolwiek o gejach bądź lesbijkach? Ty możesz obrażać kogoś kogo kompletnie nie znasz ale inni nie mogą powiedziec o Tobie złego słowa??
Moge pisać co tylko zechcę i nikt mi tego nie zabroni , w szczególności nie ty . I co teraz zrobisz ?
Owszem możesz. A co mam zrobić? Tylko jeśli coś piszesz to popieraj to argumentami i nie zaprzeczaj sam sobie.
Owszem możesz. A co mam zrobić? Tylko jeśli coś piszesz to popieraj to argumentami i nie zaprzeczaj sam sobie.
Wskaż tylko co mam poprzeć argumentami to chętnie to zrobię . Oświeć mnie , w którym momencie zaprzeczam sam sobie ?
"piszesz, że on nie może Cie oceniać ani obrażać bo nic o Tobie nie wie, a Ty wiesz cokolwiek o gejach bądź lesbijkach? Ty możesz obrażać kogoś kogo kompletnie nie znasz ale inni nie mogą powiedziec o Tobie złego słowa??" tu Ci napisałam dlaczego zaprzeczasz sam sobie. Dlaczego nie tolerujesz i nie masz szacunku dla homoseksualistów?
Wiesz o nich coś? Skąd skoro ani jednego nie znasz? Homoseksualizm jest chorobą? A skąd Ci się to wzięło? Homoseksualizm to orientacja a nie choroba.