PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197536
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Po obejrzeniu filmu każdy może zdać sobie sprawę, że w pewnym momencie życia może odkryć w sobie skłonności homoseksualne. Ba! Powiem Wam mało tego ;) Bohaterowie bali się tego co ich ciągnie do siebie - byli z początku nastawieni wrogo do swoich skłonności! Wyglądali bardziej męsko niż niejeden hetero - mieli żony, dzieci... Czyli wygląda na to, że każdy z nas w dowolnym wieku może odkryć skłonności homo i prowadzić podwójne życie. Jaką macie pewność, że Wasi partnerzy, Wasze partnerki choć raz w swoim życiu nie miały przygody seksualnej z osobą tej samej płci? Żadnej. Jak wynika z badań 40 procent społeczeństwa choć raz w swoim życiu miało kontakt homoseksualny. I jak się odniesiecie do tego homofoby? Hę? Lęk przed homoseksualizmem i niechęć u homofobów podobno bierze się z tego, że czują popęd do osób tej samej płci, miały kontakt homo bądź też podświadomie boją się tego, iż taka orientacja w nich siedzi i kiedyś da o sobie znać! :) A tak poza tym to piękna historia o miłości dwojga LUDZI. Wzrusza, nurtuje, zastanawia... Dramat ludzi, którzy pokochali się, lecz bali się iść za miłością właśnie przez społeczeństwo! Zobaczcie teraz ile ludzi jest w podobnych sytuacjach! Nie cierpią tylko homoseksualiści - ale ich rodzice, żony bądź mężowie i dzieci! Cierpi całe otoczenie! Tak stworzył ich Bóg więc dlaczego One - te osoby homo mają być już skreślone na starcie? Mają iść do zakonu? Zostać kapłanami? Zakonnicami?! No chyba nie na tym rzecz polega!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
LordSerious

Nie zaliczam się ani do tych 40 procent ani do tych 60. Faktycznie Bóg stworzył człowieka i dał mu wolną wolę - lecz poróżnił ludzi dzieląc ich na białych, czarnych, bogatych, biednych, mądrych, głupich, homo, hetero itd. Każdy postępuje zgodnie z własnym sumieniem - jednak dyskryminacja godzi w życie innego człowieka jeżeli przejawia się agresją słowną bądź fizyczną. Ja nikogo nie obrażam, każdego staram się zrozumieć - jedynie ludzi, którzy nie starają się zrozumieć nie staram się i ja ich zrozumieć. Jedno pytanie - dlaczego ludzie brzydzą się gejów, a lesbami się zachwycają? Dlaczego chcą niszczyć gejów a pedofilii wypuszczają na wolność? Kto krzywdzi? Gej czy pedofil? Jest wiele zła i cierpienia na tym świecie i warto z nim walczyć a nie z czymś co niektórzy ludzie dostali od Boga gdy ich stworzył. Samo się to nie wzięło.

ocenił(a) film na 8
LordSerious

Ale nie krzywdzi on niewinnych dzieci! Te dwie sprawy są wogóle nie porównywalne. A co do bogatych i biednych to się nie zgodzę do końca ;) Ludzie z reguły rodzą się bogatsi i mają lepszy status materialny np. w USA jak w Afryce...

ocenił(a) film na 1
karolmlokos

Tak uważasz ? No to w takim razie wyobraź sobie faceta żonatego , mającego dzieci , który ujawnia swojej rodzinie fakt , że jest gejem . Dzieciaki są na pewno w niebo wzięte ...

ocenił(a) film na 8
LordSerious

A to już co innego. To jest bardziej podpisywane pod zdradę albo oszustwo bliskich. Równie dobrze heteroseksualista może pewnego dnia powiedzieć żonie - nie kocham cię, nie kocham dzieci, mam kochankę. I tyle w temacie.

ocenił(a) film na 8
karolmlokos

Po prostu twoje argumenty są żadne. Nie masz nic co by mogło przekonać mnie do tego aby innych ludzi traktować górnolotnie jak ty to robisz. I wiesz co? Brzydzę się takimi ludźmi jak ty i z takim postępowaniem daleko nie zajedziesz ;) Najlepiej spójrz w lustro i sam się oceń a później oceniaj innych. Chyba masz kompleks niższości ;D

ocenił(a) film na 9
LordSerious

To już przegiąłeś...mordercy Twoim zdaniem są lepsi od homo? człowieku co Ty mówisz? piszesz, że on nie może Cie oceniać ani obrażać bo nic o Tobie nie wie, a Ty wiesz cokolwiek o gejach bądź lesbijkach? Ty możesz obrażać kogoś kogo kompletnie nie znasz ale inni nie mogą powiedziec o Tobie złego słowa??

ocenił(a) film na 1
Frydrick

Moge pisać co tylko zechcę i nikt mi tego nie zabroni , w szczególności nie ty . I co teraz zrobisz ?

ocenił(a) film na 9
LordSerious

Owszem możesz. A co mam zrobić? Tylko jeśli coś piszesz to popieraj to argumentami i nie zaprzeczaj sam sobie.

ocenił(a) film na 9
Frydrick

Owszem możesz. A co mam zrobić? Tylko jeśli coś piszesz to popieraj to argumentami i nie zaprzeczaj sam sobie.

ocenił(a) film na 1
Frydrick

Wskaż tylko co mam poprzeć argumentami to chętnie to zrobię . Oświeć mnie , w którym momencie zaprzeczam sam sobie ?

ocenił(a) film na 9
LordSerious

"piszesz, że on nie może Cie oceniać ani obrażać bo nic o Tobie nie wie, a Ty wiesz cokolwiek o gejach bądź lesbijkach? Ty możesz obrażać kogoś kogo kompletnie nie znasz ale inni nie mogą powiedziec o Tobie złego słowa??" tu Ci napisałam dlaczego zaprzeczasz sam sobie. Dlaczego nie tolerujesz i nie masz szacunku dla homoseksualistów?

ocenił(a) film na 9
LordSerious

Wiesz o nich coś? Skąd skoro ani jednego nie znasz? Homoseksualizm jest chorobą? A skąd Ci się to wzięło? Homoseksualizm to orientacja a nie choroba.

ocenił(a) film na 8
Frydrick

Frydrick - szkoda z nim dyskutować ;) on i tak "wie" swoje... :D