PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197536
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

W wielu filmach kobiety są całkowicie nagie, w wielu filmach jest pokazany sex pomiędzy mężczyzną i kobietą - nikogo to nie bulwersuje. A byle pocałunek homoseksualistów w filmie powoduje wielkie oburzenie...

ocenił(a) film na 10
Markusowy

dokładnie też tego nie rozumiem... ale cóż dla mnie ten film jest super

ocenił(a) film na 9
paulinka55

Też go lubie... Jest naprawde dobry.....

Markusowy

pocałunek między dwoma mężczyznami jest dla większości widzów po prostu czymś niestandrat/dowym, to dlatego

Markusowy

*niestandart/dowym

użytkownik usunięty
Markusowy

Hipokryzja i głupota ludzka nie zna granic. Pocałunek między dwoma pieknymi osobani nie powinien budzić odrazy. A Miłość z natury jest piękna.

Markusowy

gdyby to byli homoseksualiści można by im było przynajmniej zarzucić jakiś brak etyki lub coś w tym stylu. W tym przypadku bitwa toczy się tylko o aktorów grających homoseksualistów!!! A co oni mieli do tego. Propozycji było mało to przyjmowali co popadnie ;] nie od nich zależał scenariusz. Sama wymowa filmu też nie jest jakaś straszna

Markusowy

"propozycji było mało to przyjmowali co popadnie" myślisz, że dlatego jake i heath zagrali w tym filmie? tylko dla korzyści materialnych? bo ja myślę, że bardzo im zależało na rolach, i że zostali wybrani z xxxx aktorów, chcieli przełamać pewna konwencję i podjąć aktorskie wyzwanie

kickyourdaddy

film z budżetem 15 mln dolarów organizował casting na xxxx aktorów? Proszę Cię dziewczyno trochę wiedzy na temat produkcji, by Ci się przydało. Mógł im się oczywiście podobać scenariusz, ale taka rola nie jest rolą, którą ja przyjął bym, gdybym nie potrzebował pieniędzy. Zdjęcia trwały kilkadziesiąt dni a dostali pewnie z 50 tyś za rolę. Nie mów mi, że nie chodziło o coś zielonego, bo Cię wyśmieje

ocenił(a) film na 7
Markusowy

sądzę, że gdyby film był o miłości dwóch kobiet to sen erotycznych byłoby co niemiara. Ale wiadomo, gej to gej, ateista i pewnie je koty, a na dziewczynki to zawsze miło sobie popatrzeć.

ocenił(a) film na 10
Markusowy

A mi się wydaje, że problem, leży w tym, że nasze społeczeństwo jest nietolerancyjne i nieważne czy chodzi o "pedała", "żyda", czy "czarnucha". Jesteśmy społeczeństwem ultrakatolickim, jednolitym narodowościowo, nie tolerujemy odmienności z wielu powodów, ale chyba powoli się to zmaienia. Choć daleko nam jeszcze do Zachodniego Świata.

macbeth

ej sorki dziewczyno. myślisz, że zrobili to dla korzyści materialnych? po części na pewno. ale są [jeden był] to znakomici aktorzy i na pewno docenili scenariusz.
myślę, że gdyby Heath żył to by nie powiedział, że zrobił to dla kasy, bo jakbys nie wiedziała, to był jeden z głównych powodów załamania a co doprowadziło do śmierci aktora.

użytkownik usunięty
macbeth

"Choć daleko nam jeszcze do Zachodniego Świata"
I bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 1

Dlaczego pocałnek między 2 mężczyznami nie jest pokazywany? Bo jest obrzydliwy i nienaturalny. Po prostu ludziom uruchamia się naturalny instynkt, że to jest złe i... głupie. To tak samo, jakby ktoś nakręcił film o zoofilu, który całuje się z kozą. Czy ta scena byłaby miła do oglądania?

ocenił(a) film na 9
el_Polaco

A co ma zoofilia do homoseksualizmu?
Patrz, a mi sie teraz uruchomił instynkt, że Twój komentarz jest całkowicie pozbawiony sensu.

ocenił(a) film na 1
Frydrick

I zoofilia, i homoseksualizm jest "zejściem" z naturalnej drogi jaką jest heteroseksualizm. Bo nikt, ani nic mi nie wmówi, że to homoseksualizm to ta orientacja, która powinna stanowić większość.

ocenił(a) film na 10
el_Polaco

a ciekawe jest jeszcze to,ze gdy kchają się dwie kobiety,mężczyźni,podobno są w siómym niebie. ich widok im sie podoba.
a dwóch mężczyzn już nie.

ocenił(a) film na 9
patrysia_111

Wiem. tylko zoofilia to jest już zboczenie, tak samo jak pedofilia a homoseksualizm to jest orientacja.
Więc, porównanie homoseksualizmu do zoofilii jest jest krzywdzące dla homo.
Wśród zwierząt występują przypadki homoseksualizmu, lecz nie spotkałam się jeszcze z czymś takim żeby np: nosorożec chciał przelecieć lwa:D

Frydrick

Cóż moja znajoma ma dwa psy w mieszkaniu... żebyście widzieli co one czasami robią xD BTW Z tym pocałunkiem jest tak, że od dziecka nam mówią że to jest oblech i tak nam zostaje ot co :P Inna sprawa, że jakoś nie mam ochoty na to patrzeć. Filmu jeszcze nie widziałem, ale zapewne obejrzę w najbliższym czasie.
BTW: Dla mnie pedofilia to też zboczenie :P Homoseksualizm mi nie przeszkadza, ale pedofile do kastracji :P

ocenił(a) film na 1
Frydrick

A co masz na myśli pisząc "orientacja"? Czyli homoseksualizm także jest nieprawidłową orientacją, a co za tym idzie zboczeniem. (zboczenie wzięło się od słowa "zboczyć", czyli zboczyć z właściwej drogi).

ocenił(a) film na 9
el_Polaco

Nie można stawiać na równi zoofilii i homoseksualizmu...to jest chyba logiczne. Jest wielka różnica między tymi dwoma zachowaniami.

ocenił(a) film na 9
Frydrick

Są 3 orientacje seksualne: homoseksualizm, heteroseksualizm oraz biseksualizm. A to, że heteroseksualistów jest znaczna większość to nie oznacza, że jest ona prawidłową orientacją a reszta to nieprawidłowe...

Frydrick

Zgadzam się, jednakowoż pedofilia to nie orientacja tylko zboczenie z którego najlepszym lekarstwem jest moim zdaniem kopniak pomiędzy nogi u rzeczonego delikwenta :D Opcjonalnie ucięcie sami wiecie czego :D

ocenił(a) film na 8
Tenenit

ahahhahahahahahahhaha, el polaco jestes moim sensejem!!!!! nie wiem jak mozna byc takim idiota ale stary wylacz radio maryja, odstaw przeterminowane zelki z lidla i udaj sie w glab swojego owalnego umyslu w poszukiwaniu rogu, a na forum wejdz jak skonczysz...<yes>