PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197536
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Jestem gejem i bardzo się cieszę, że wychodzą takie filmy jak ten. Pokazują, że miłość jest niezniszczalna i dotyczy każdego człowieka. Wszyscy mają prawo kochać, a jeśli wyobrażamy sobie, że geje to wymalowane lalusie z dziwnymi głosami, to tylko dlatego, że niektóre media tak ich przedstawiają.
Film bardzo mnie poruszył. Szkoda jednak, że nie było happy endu, lecz bardzo smutne zakończenie...

ocenił(a) film na 6
TommyBeresford

Ok , jesteś gejem...
Nic mi do tego, Ja jestem tolerancyjny, a z resztą co mi do tego, ze jestem homoseksualistą... (być może była to, swoista prowokacja, Ja nie wiem). Ale NIEKTÓRZY, jeszcze raz podkreślam, że NIEKTÓRZY użytkownici FilmWeb-u, nie śą...

ocenił(a) film na 10
KenUnkle

Tutaj każdy może wyrazić swoje zdanie, To jest forum, a nie kościół czy np. sala sądowa. gej nie gej, każdy.

ocenił(a) film na 10
TommyBeresford

"(...)wyobrażamy sobie, że geje to wymalowane lalusie z dziwnymi głosami, to tylko dlatego, że niektóre media tak ich
przedstawiają (...)"

sluszna uwaga :-)
mam paru kumpli gejow i żaden z nich nie jest taki, jak media kreują gejow na pół kobiety, ze zwichniętymi nadgarstkami itp.

kamul

Ja też znam kilku i faktycznie nie mają nic wspólnego medialnym stereotyem geja.Wręcz przeciwnie to są normalni faceci jak każdy inny.Ten film utwierdził mnie tylko w przekonaniu że to są tacy sami ludzie jak my i mają takie samo prawo kochać i być szczęśliwymi.Jakie my heteroseksuali mamy prawo by im to odbierać.Miłość jest czymś czystym i pięknym bez względu na to czy narodzi się między kobietą i mężczyzną czy między dwoma mężczyznami lub kobietami.Ci których poznałam to ludzie wrażliwi ciepli z niesamowitym zmysłem estetycznym.Czas przestać interesować czyimś życiem i zagladać komuś do łożka i zająć się wreszczie sobą i dać żyć innym.Jakie mamy niby prawo żeby oceniać innych.

ocenił(a) film na 10
TommyBeresford

Happy end dla niepocieszonych: http://pl.youtube.com/watch?v=_Bv2WOQn4ng
BTW: Ja też się cieszę, że powstał ten film.