PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197539
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Pomijając już sam fakt, że obaj bohaterzy są gejami, film mimo wszystko przedstawia obraz miłości... Swoje poglądy na temat homoseksualizmu zachowam dla siebie, a moja ocena to 8/10

pozdrawiam

użytkownik usunięty

"Pomijając już sam fakt, że obaj bohaterzy są gejami, film mimo wszystko przedstawia obraz miłości..." przy tego typu insynuacji Twoje poglądy "mimo wszystko" wychodzą na światło dzienne. Wdawać się w dyskusję nie będę, niemniej jednak ocenianie miłości do drugiego człowieka z perspektywy doboru płciowego jest co najmniej płytkie. Ja ludzi nie dzielę na homo i hetero, tylko na złych i dobrych, a preferencje seksualne nie mają tu nic do rzeczy.
Pozdrawiam!

użytkownik usunięty

Zdanie, które zacytowałaś/eś, odnosiło się tylko i wyłącznie do komentarzy wielu osób na tym forum. Nie znam żadnego homoseksualisty, a ten film jest jedynym filmem (o miłości homoseksualnej), który obejrzałam. Nie mnie więc oceniać tych ludzi. Nie mam też żadnych poglądów na ten temat, choć wychowana w wierze katolickiej pamiętam słowa katechetki sprzed kilku lat: "tolerancja nie jest dobrym słowem dla katolika, bo tolerować znaczy akceptować, a nie wolno nam akceptować tego, czego Bóg zabrania". Moje zdanie na ten temat jest zupełnie inny...

Jeśli w Twojej ocenie źle to zabrzmiało, to dla wyjaśnienia piszę jeszcze raz: Owe zdanie nawiązywało do negatywnych opinii osób komentujących film.

Pozdrawiam;)

użytkownik usunięty

Mądra z Ciebie Filmwebowiczka. Nie puszysz się i nie dąsasz, tylko wyjaśniasz o co Ci chodzi w wypowiadanych przez Ciebie kwestiach. Tego typu dysputy (na poziomie) prowadzić lubię. Gdyby nie Twoje sprostowanie, w żaden sposób nie mogłabym się domyślić, że nawiązujesz do wypowiedzi innych użytkowników forum, bowiem owo zdanie nie zawiera się w cudzysłowie. Słów katechetki nie skomentuje...
Pozdrawiam serdecznie ;)

użytkownik usunięty

Zawsze staram się, żeby moje komentarze były logiczne - czasami nie wychodzi po prostu;)

Dzięki za odp!