PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197536
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Oglądając ten film odczułam zmęczenie. Historia była ciekawa, lecz sam film był trochę zbyt spokojny. Nie płakałam, nie przeżywałam. Wszystko działo się powoli. Można jednak powiedzieć, że nawet mi się podobał, był dobry. Po prostu nie wzbudził we mnie jakiś głębszych uczuć.

ocenił(a) film na 10
Nuria_Monfort

Wiesz myślę, że gdybyś oglądnęła ten film sama w pokoju na DVD inaczej być go odebrała. Tutaj co chwile przerywali reklamami, do tego jeszcze te znaczki TV...

ocenił(a) film na 6
Nuria_Monfort

Ja sądziłem, że jakoś dłużej będzie się rozkręcał, a nie po 30 minutach filmu już do siebie dobierali... Sądziłem, że lepiej będzie ukazane samo uczucie, a nie seksualność, która w sumie mnie zaskoczyła. Nie sądziłem, że aż tak to będzie ukazane... No cóż, film dobry, ale bez rewelacji...

Shopen

Gdybym obejrzała go bez reklam, raczej bym usnęła ;) Shopen zgadzam się, dobry, ale bez rewelacji.

Nuria_Monfort

Jeśli oglądałaś na TVN-ie to serdecznie Ci współczuję;/..Długie bloki reklamowe,nieciekawy irytujący głos lektora i złe tłumaczenie potrafią skutecznie zabić klimat filmu..Nieraz mi się zdarzyło,ze oglądając film w tv nie mogłam uwierzyć,ze to ten sam obraz,który widziałam na kompie,z napisami..ech,nie warto oglądać filmów,szczególnie komercyjnych stacji

yamila

No cóż może jak zdobędę na DVD obejrzę jeszcze raz :)

ocenił(a) film na 6
Nuria_Monfort

końcówka była bomba ,od momentu jak się dowiedział ,że nie żyje ,a reszta taka sobie nic do wzruszania

ocenił(a) film na 10
Nuria_Monfort

Chyba więc należysz do mniejszości.
Ale nie martw się - każdy do jakiejś mniejszośći należy :)

guerrero

Najwyraźniej tak, ale nie przeszkadza mi to :)

ocenił(a) film na 10
Nuria_Monfort

no coz kazdy znas ma inna wrazliwosc.......trudno otym dyskutowac dla mnie to byla bomba emocjonalna...ale kady ma inne odczucia....ps ta bomba to oczywiscie w pozytywnym znaczeniu....

Paul24

Proponuję obejrzeć z napisami ...
Oglądałem w tv a następnie z napisami na komputerze ...
Spostrzeżenia ? Zdziwiłem sie jak można źle przetłumaczyć niektóre zdania, a kilkunastu wcale nie przetłumaczyć. W pewnych momentach miałem wrażenie, że oglądam zupełnie inne sceny od tych, co były w tv.