PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197536
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Moim zdaniem film jest piękny. Dobra obsada, odważny scenariusz, piękne krajobrazy oraz nostalgiczna muzyka. Choć minęło już kilka godzin od kąd go obejrzałem to nadal o nim myślę i zastanawiam się czy mi też będzie pisane pokochać kogoś tak mocno (jestem hetero ale myśle że to niema związku). Jak to nie jeden powiedział miłość nie wybiera, a ten film jest świetnym przykładem na to. Niechciana miłość wywołana samotnością. Walka z własnymi przekonaniami. Jednym słowem 10/10. Z chęcią obejrze jeszcze raz. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Trax

Madzre piszesz aczkolwiek nie zgodze sie z tym ze milosc ta byla wywolana samotnoscia.......to zly tok myslenia.......idac tym tropem powiemy ze kazda jednostka zakochujaca sie w kim sinnym jest samotna.....wole stwierdzenie ze poprostu przyszedl ich czas...odnalezli sie jak w zyciu....kazdy kiedys trafia na swoja druga połowke

ocenił(a) film na 10
Paul24

Nie zrozumie ten, kto nigdy nie był zakochany
NIe zgodzę sie z tym.
Podam swój przykład, ja nie znalazłem jeszcze prawdziwej miłości, a Bardzo dobrze ich rozumiem. Wiem że ta miłość była wielka, ale nie dane im było razem jej razem do końca życia przeżyć.
Mam 17 lat i jestem Hetero

remo234

Naprawde film jest genialny bylem pozytywnie zaskoczony mimo tego , że jestem mężczyzną to zrobil na mnie dze wrazenie , szczegolnie pod koniec. bardzo sie ciesze , że moglem go ogladanć i ,że tak duzo osob jest na niego pozytywnie nastawionych ;). Zastanawia mnie jedynie kwestia zabicia Jacka , wydaje mi sie , ze za jego smiecrcia stala jego zona bo przeciez by nie sklamala Ennisowi. ?

ocenił(a) film na 6
Mountain_17

a gdzie tam , zona Jacka kochala na swoj sposob swego meza choc domyslala sie ze jest gejem , kiedy rozmawiala przez telefon i gadala z Ennisem to przeciez plakala i byla przybita a nie powiedziala prawdy bo byc moze nie chciala jej znac lub jej nie podejrzewala , moze sama byla osoba wystraszona gejostwem - np scena w ich domu , z jej ojcem ktory rządzi ich synem , wlacza telewizor z futbolem gdy Jack go wyłącza - swiadzcy to ze byla osoba podporzadkowana ojcu ale po jej reakcji na twarzy gdy Jack stawia na swoim i wrzeszcy na tescia zeby sie odpieprzyl bo to jego dom i jego syn to widac na jej twarzy ze sie cieszy i jest po stronie Jacka , swiadczy to ze jest ona osoba tzw konformistyczna za wygodna zeby przeciwstawic sie dogmatom , jest za wygodna i bogata , mocno jest zajeta kariera i firma ojca