PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197530
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

a przynajmniej nie tyle.. Trudniej się wbić w piękno tego filmu.. Mimo iż oglądam go drugi raz to wywołuje niesamowite emocje - zresztą widać to po homofobicznych wpisach w innych wątkach.. Dobrze że taki film powstał-ukazujący miłość, co za róznica,że pomiedzy dwoma facetami

użytkownik usunięty
Jaqueline

Racja, ale TVN to telewizja komercyjna, a "Brokeback..." miał nie mały budżet więc licencja kosztowała i musi się zwrócić.

Jaqueline

Ja bym baaaardzo się cieszyła gdybym mogła pierwszy raz (kiedyś tam..) obejrzeć ten film nic o nim nie wiedząc.. Trudno jest nie patrzeć na ten film przez pryzmat płytkich opinii które się słyszało.. Te opinie często sprowadzały się do 'Film o Gejach'.. Jednak w trakcie oglądania filmu tak mnie pochłonęła fabuła że zapomniałam o tych głupich zasłyszanych opiniach typu 'Film Pro-Gej'.. I jak już to pisałam w innym temacie-> Irytował mnie wycinek 'zwiastunu' TVN-owego.. Ileż razy można słuchać lektora.. '-Nie jestem ciotą. -Ja też nie.' Dlatego zdecydowanie wolę napisy. (;

ntx

"Brokeback..." miał nie mały budżet"

Nieprawda. Budzet Brokeback wyniosl 14 mln dolarow. Jak na Hollywood to zupelnie nic.

sunnyweather

Ja oglądałem ten film z napisami i oglądało się wspaniale. Nie wiem czy już na tym forum ktoś poruszył kwestię oglądalności, bo nie chce mi się czytać tych tysiąca postów (myślałem,że to największa ilość tematów na filmweb,ale mroczny rycerz ma o wiele więcej i zmierzch). Film ten oglądało 2.164,96 ludzi. Uważam,że jak na tą porę,bo film trwał prawie do w pół do dwunastej,to i tak nieźle!! Myślę,że TVN powtórzy Tajemnicę.

ocenił(a) film na 10
filmaniak_1042882

powtórzy i to nie raz :D I dobrze, zmniejszy się ilość homofobów :D

ocenił(a) film na 10
Gimer1992

Aha sorry ze drugi post, film już leciał w 2008 bodajże w marcu, czyl leciał tydzień temu po raz 2

Gimer1992

Ano leciał już wcześniej, ale oczywiście 'po raz pierwszy w telewizji'.. ;]