PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197536
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

odnosnie filmu i ich orientacji

w ogole ogladajac ten film mialam wrzenie, ze oni ani nie sa gejami ani biseksualistami
doszlam do tego ogladajac po traz kolejny film
moim , ale to tylko moim zdaniem byli po prostu heteroseksulnymi facetami, ktorych DUSZE SPOTAKLY SIE I PO PROSTU ZAKOCHALY SIE W SOBIE
ta ich milosc to cos pieknego
na pewno bardziej Jack jesli juz mogl byc gejem, lecz tez chodzac z "innymi" facetami po prostu chcial sporbowac zastapic sobie Ennisa, ktory najbardziej sie przeceiz bronil przed tym,oni oboje wlaczyli z natura, a i tak moral z tego fimu to nie odkladac niczego na poźniej, bo i Ennis i jack na pewno jakby wiedzieli co sie stanie, ajk to sie wszytsko potoczy byliby ze soba.
Jack byl bardziej radykalny.
Mozna sie ze mna nie zgadzac, ale przeanalizaowalam caly film i doszlam MOJEGO wniosku, ze po prostu to byla milosc ich dusz.
Mialam tez wrażenie, że gdyby Ennis nie spotkal Jacka pewnie bylby z Alma i nigdy nie spotykal sie z zadnym facetem .
to bylo po prostu prawdziwe uczcucie i spotkalo dwoch mężczyzn.
jestem heteroseksualna w razie watpliwosci.

użytkownik usunięty
aniazabka

Skoro to była miłość dusz, to po hu.. hu.. używali.

(uuu, teraz pojechałem:/)

ocenił(a) film na 10

bo nie wiem czy wiesz, ze milosc fizyczna jest bardzo wazna w milosci
owszem pewnie i byl w nich poped seksualny, bo bez tego nie da sie uprawiac milosci fizycznej, ale w 90% oni po prostu kochali się. tak milosc dusz. jesli czlowiek kocha to nie kocha Twojego ciala Tylko Ciebie pradwa, cialo jest tylko na zwewnatrz. Ozenisz sie z pikna pusta barbi???? nie , Tobie ma odspowadac to co wsrosku. oni sie przyciagali jak magnesy - mowie o duszacjh, bo Twoim tokiem rozumiawania zaraz napiszem mi o "h..." jkao magnesach
proste myslenie

ocenił(a) film na 10

byles kiedys prawdziewie zakochany? chyba nie

użytkownik usunięty
aniazabka

Byłaś kiedyś na Antarktydzie? Chyba nie.
Bez sensu. Ale ty zaczęłaś.

ocenił(a) film na 10

nie nie blam na antakrydzie i dlatego nie wiem jak pieknie moze tam byc, bo w telewziji czy na obrazku nie oddaje to pewnie piekna anatkrydy i gdzyby byl tam ktos , wroci \i opwoedzial mi , ze jest to cos niewarygodnego zobaczy ja na zywo, to bym z pewnoscia zaufala takiemu czlowiekowi i uwIERZYALA:) mam nadzieje, ze zrouzmiales

ocenił(a) film na 10

o ile sie kiedys zakochasz powznie bedziesz wiedzial

użytkownik usunięty
aniazabka

Czy pisałem kiedyś że matumy się murchaczą świertogliście o poranku? Nie? No to napiszę.

ocenił(a) film na 10

Zakladam, ze ogladales film, choc go nie zrozumiales...
w ostaniej scenie Ennis mowi :"i swear - psrzysiagam" Mialam wrzenie, ze przysiagl mu, milosc do konca, ze gdyzby wiedzial co sie stani to bylby z nim, ze jeszcze sie spotakja. I na pewno nie zakocha sie wkim innym, bo ja jestem zdania, ze pPrawdziwa milosc zdrza sie raz w zyciu...albo nigdy

aniazabka

Dokładnie tak samo myślę i miłość nie pyta nas o zgodę ...........

ocenił(a) film na 10
aniazabka

Tak...prawdziwa miłośc, taka z braterstwemm dusz, zdarza się raz w życiu lub rzadziej....

ocenił(a) film na 8
filmfandt

Dokładnie tak :) bo miłość nie wybiera płci - taka prawdziwa - tylko duszę. A tu mieli hm... komplikacje.
Ale nie masz do końca racji. Jack był...bi. Bo jeśli nie to dlaczego miał innego faceta (min. jednego) w trakcie tych 20 lat ??

ocenił(a) film na 10
Vanillia

no wlasnie tu nie jestem pewna co do Jacka, ale z jednej strony bardzo chcial byc z Ennisem, on nalegal, a Ennis sie opieral. I moze w tej tesknocie (powiedzial mu , ze casami tak bardzo teskni) probowal zwiazac sie z innym facetem, ale ostatecznie itak wiedzial, ze chce byc z Ennisem. Tego wlasnie nie jestem pewna, bo moglobyc tak i tak. Niewatpliwe jest tu jednak braterswo dusz dla mnie i to , ze Ennis nie byl gejem.

ocenił(a) film na 10
Vanillia

Wydaje mi sie że podstawa ich związku nie był aspekt seksualny- choć niewątpliwie miał też znaczenie- ale duchowy. Gdyby opierał sie jedynie na sexie to nie przetrwałby tyle lat i to jako związek na odległośc.
Byli ze sobą ze względu na braterstwo dusz.

ocenił(a) film na 10
filmfandt

dokladnie!!!
ja nie ;powpieram zwizkow hetero nawet opartych na samym "seksie". uwazam , ze najwazniejsza jest milosc., czy to sa geje czy nie.

użytkownik usunięty
Vanillia

Ale pier..niczysz.

ocenił(a) film na 10

moglbys jusz zejsc z tematu ktory zalozylam?

ocenił(a) film na 10
aniazabka

przepraszam Panie abescie za literowki :) nie urazilam????

użytkownik usunięty
aniazabka

Mógłbym ale nie zejdę. A co!!

ocenił(a) film na 10

nie wiem ile masz lat, ale zachowujesz sie jak dziecko, poza tym mam warzenie , ze specjalnie prowokujesz, zeby sie ktos z toba posprzeczal i sparwa ci to przyjemnosc, pisz co chcesz poza tym , ze sie z Toba zupelnie znie zgadzam nie odpisze na zaden Twoj wpis
zycze Ci zebys sie zakochal :) z bratertwem dusz :)

użytkownik usunięty
aniazabka

Spadaj. Nie życz komuś co by się i tobie nie stanęło.;)

Masz wrażenie - masz błędne wrażenie.

ocenił(a) film na 10

zrobie wyjątek, zeby sprostowac :) iki odpiosze., nie zycze Ci żle, tylko dobrze, ja nikomu źle nie zyczę, zyczylam, zebys sie pieknie zakochal, sobie tez by,m Tego wlasnie samego zyczyla

użytkownik usunięty
aniazabka

Skąd te literówki? Klawiaturę masz krzywo czy jak?

ocenił(a) film na 6
aniazabka

Gdyby babka miała wąsy byłaby dziadkiem ,takie gdybanie co by było a nie było a jest ,już nie wiecie co wymyślać na temat bohaterów, filmu , spali ze sobą i nie byli gejami /bi ??? no nie mogę z tego ,ten post jest śmieszny lekko mówiąc :), a zdrada jest zdrada niestety i nie ma wymówek od tego

ocenił(a) film na 10
wojce

do wojce
to nie gdybanie tylko nie mam watpliwosc, ze gdybyu ennis nie spotlkal jacka nie spal by z zadnym męzszczyzna , bo sie zakochal w Jacku TO WSZYTSKO

ocenił(a) film na 10
wojce

jeste wiele osob, ktore nie moze zapomniec o tym filmie, hm dziwne
uwazam , zepost nie jest smieszny jak stwierdziles, tylko film daje duzo do myslenia i to jest film o milosci przede wssztskim , a nie o gejach - moim zdaniem, choc tez zachacza o inne aspekty
nie mam pewnosci co do oerientacji bohaterow i takie moje zdanie

ocenił(a) film na 6
aniazabka

Przypuśćmy spotykasz osobe tej samej płci ,zakochujesz się niby ,odbywasz stosunek seksualny i nie jesteś gejem albo les ??,niestety czy się chciało czy nie w tym momencie się tym stajesz trzeba to nazwać po imieniu

ocenił(a) film na 10
wojce

owszem, zaczelam ten temat , bo nie jestem pean i wierze teraz, ze istnieje cos takiego jak milosc dusz, wlasnie po obejrzeniu tego filmu, bo Ennis nie chcial byc z innym facetem tylko Jackiem - znim konkretnie, z zadnym innycm, a gdyby go nie spotakl to nawet by nie pomyslal , ze moglby spac z innym facetem,. to tylko moja opinia.

ocenił(a) film na 10
wojce

zalozylam ten temat , bo nie jestem pewna i dlatego mowie o swoich rowazaniach., Postac ennisa byla bardzo zamknieta w sobie, Ennis nie chcial byc z innym facetem, gdyby nie spotakal Jacka bylby tylko z Alma , przypuszczam. Ennis zakochal sie konkretnie w Jacku.Poza tym wpadlam na wywiad z odworca roli Ennisa i mimo , ze rezyser twerdzil , ze oboje sa gejami, odworca roli powiedzial dokladnie tak jak napisalam, ze byl heteroseksualny i ich duze sie w sobie zakochaly. Naprawde widac to w filmie. ale to tylko moje zdanie.
temat nie jest bez sensu, bo film daje bardzo duzo fdo myslenia i nie wszzytsko jest jasne.

ocenił(a) film na 6
aniazabka

był hetero do momentu akcji w namiocie ,od tego momentu orientacja się zmieniła proste jak drut chyba ;)

użytkownik usunięty
wojce

Dosłownie proste jak...:)

ocenił(a) film na 10
wojce

o to imi chodzilo, ale gdzyby nie spotakl Jacka dalej bylby hetero, bo to tylko chodzilo o Jacka
PROSTE JAK DRUT NIE>>>>

ocenił(a) film na 10
wojce

zalozylam ten temat , bo nie jestem pewna jego orientacji, moze nie jestem taka bystra jak Pan Panie wojce, bo dla mnie wnie jest wszytsko proste jak drut, gdybym nie miala watpliwosci to bym nie pisala. i tak uwazam, ze bardziej tu sie liczyl aspelkt samego "kochania, zakochania sie " niz nie wiem jak to nazwac, seks z facetem. moze nie umiem wyrtazci c sie jasniej, ale co do Ennisa to wszytsko vco chialam napisac