PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197519
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Piękny film:)9/10

ocenił(a) film na 9

Jak dla mnie rewelacyjny!!Polecam:)

użytkownik usunięty
lu87

Dlaczego nie 10? Czyżby homofobia? Pewnie gdyby to był film o heteroseksualistach, dałbyś 10.

ocenił(a) film na 9

Jeżeli już to dałam a nie dałem...Dlaczego nie 10?Film ten bardzo mi się podobał, ale nie zasługiwał na ocenę ''arcydzieło'', widziałam produkcje troszkę ją przewyższające. Ja oceniam film obiektywnie, patrzę na fabułę, tematykę, grę aktorską i wszystko co związane z tworzeniem dzieła. Gdybym miała dawać 1 czy 10 tylko za to jakich ludzi lub sytuacje lubię, to chyba żadnych filmów bym nie oglądała, bo np. mordercy, psychole i chuligani mnie nie kręcą, zresztą chyba mało jest takich niestabilnych psychicznie ludzi, ale wszyscy oglądamy historie różnych osób i zjawisk, uczymy się świata i innych, tak działa kino. Gdyby to był film o heteroseksualistach, to pewnie dałabym niską ocenę lub nawet bym go nie obejrzała bo nie lubię filmów o niczym, a taki zapewne by był.. Ciągłe mizianie i erotyczne sceny nie załatwią czemuś takiemu 10. ''Tajemnica brokeback mountain'' ukazuje zakazaną miłość, cierpienie, społeczne odrzucenie co nadaje mu sens, rozwija wyobraźnię i pokazuje głębię. Jak dla mnie film jest rewelacyjny, być może gdyby momentami nie był troszkę za cichy, dałabym 10/10. Jeśli chodzi o moje prywatne poglądy co do osób homoseksualnych, to jestem tolerancyjna i uważam, że każdy człowiek ma prawo do godnego życia, równości i wolności. Zresztą to sprawa prywatna każdego człowieka z kim sypia i nic komu do tego. Dopóki ludzie tylko róznią sie od siebie a nie krzywdzą innych, są dla mnie normalni i nikt nie ma prawa ich dyskryminować.

użytkownik usunięty
lu87

Nie czytałem^.

ocenił(a) film na 9

Gratuluję poziomu...

lu87

jestem osłabiona waszymi opiniami, należy szanowac cudzą innośc nie jestem lesbijką wiec nie wiem jak to jest , jestescie uprzedzeni jak historyczny Fuhler Hitler ..

hollydolly911

do żydów też jesteście uprzedzeni?

hollydolly911

My nie, ale ty pewnie tak, skoro piszesz Żyd z małej litery. Z ciekawości zapytam - kto to taki ten "Fuhler" - masz na klawiaturze 'r' obok 'l' czy też chciałaś zabłysnąć, ale ci nie wyszło? I kto tu kogo osłabia...