PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197539
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Ostatnio oglądałam ten film na TVN... strasznie m isię spodobal,więc postanowilam go kupić na DVD. Tylko,że wersja,ktora ogladalam w telewizji trwała ponad 160 minut, a na DVD jest napisane,że czas trwania to 134minuty...Słyszałam coś,że ten film był kiedyś ocenzurowany, ale w takim razie nie ma możliwości kupić go "w całości"? Które sceny zostały wycięte?
Prosze kogoś łaskawego o naświetlenie mi tej sprawy, bo trochę się w tym pogubiłam...

ocenił(a) film na 10
UnnamedGirl

tez chce kupic , ja ogladalam film ktory trwal 2 h i 14 min i byl nieocenzurowany. np. w innej wersji ocenzurowali scenę w namiocie przez to, ze bylo ciemno i nic nie bylo widac. na allegro widzialam sa tekie fimy, mozna zapytac sie pzredawcy czy tow ersja ocenzurowana czy nie. pozdrawiam.

UnnamedGirl

Wiesz w telewizji ten film był razem z reklamami które trwały prawie pół godz więc temu tak długo , a normalnie to trwa 2 godz.8 min.(mam pełną wersję na komputerze)ewentualnie czasami dłużej bo są te napisy na końcu z piosenką .

dani1992

W moim filmie jest to samo co w tv :)
za krótki

dani1992

No tak, zapomniałam o reklamach...teraz wszystko by się zgadzało.
Sprobuję jeszcze poszukać w internecie nieocenzurowanej wersji, bo zależy mi na tym,żeby były pokazane wszystkie sceny.
Dziękuję za odpowiedzi.:)

ocenił(a) film na 10
UnnamedGirl

wpisz na youtube :brokeback mountain" i znajdz w filmach wersje, ktora podaje jakis tam "sina.com." cos takiego, film jest podzielony na 7 czesci, tzn najpierw wpisz "brokeback mountain 1 " i to obejrzyj. II czesci jest "ta": scena niepcenzurowana
tak mie sie wydajke przynajmniej
wiecej widac niz w telewizji
napisy sa chinskie:) ale glos osryginalny angielski
mi zalezalo, zeby obejrzec w oryginale glos i sceny
da sie obejrzec
mozna zrobic full screen

aniazabka

Na bearshere i na aresie jest cały film z lektorem

ocenił(a) film na 10
UnnamedGirl

ja mam takie zwykłe DVD i tam właśnie też jest jakaś okrojona wersja.