Mam pytanie co do śmierci Jacka. Jego żona powiedziała, że zginął przez ten wypadek z
kołem czy czymś tam, ale podczas tej rozmowy były pokazane urywki jak ktoś go zabija... Czy
to oznacza, że ta jego żona okłamała Ennisa? I jeżeli już to czy wiedziała co się stało na
prawdę?
te sceny mogły ukazać się tylko w wyobraźni Ennisa. wcześniej opowiadał Jackowi o tym, jak jego ojciec pokazał mu jednego geja, którego zamordowali tylko ze względu na jego orientację.
moja wersja jest taka:
Jack był bardziej otwarty niż Ennis. wydaje mi się, że ten gdyby tylko chciał, Jack zostawiłby żonę i oficjalnie mógłby żyć ze swoim ukochanym. przecież ze swoim nowym partnerem pojawił się u rodziców i zapowiedział im, że w planach ma założenie gospodarstwa ze swoim nowym przyjacielem. dlatego moim zdaniem poinformował o tym Laureen, a przyjaciele jego ojca po prostu go zabili.
Ten temat jest pozostawiony przez reżysera do interpretacji przez widza. Obarazy śmierci Jacka pokazane w filmie były wytworem wyobraźni Ennisa, ale nie jest powiedziane, czy miał rację, czy nie. Ja osobiście uważam, że tak.
też jestem ciekawa, jak na prawdę zginął Jack. Moim zdaniem te urywki to była wersja prawdziwa, nie wyobraźnia Ennisa. Film pokazuje że homoseksualność w tamtych czasach (teraz tez) była surowo karana. Jack był ofiarą homofobii.
Ja myślę że go zabili ... Jeszcze na końcu jak u jego rodziców był to mówili że tam się woził z jakimś . Pewnie tak się ze swoim homoseksualizmem nie ukrywał mocno i go dorwali ... ale kto wie ...